VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Du kanske inte kan Förstå men försök Respektera

Man kan inte begära att någon skall förstå och särskilt inte någon som aldrig varit där. Det är ju en förrädisk sjuka som inte syns på utsidan och det finns inte heller någon mall för hur den yttrar sig.

Det enda man kan begära är respekt. Respekt för att man inte mår bra och emellanåt reagerar och beter sig annorlunda än man brukar.20190506_192939I fredags var ett sådant tillfälle för mig. Det handlade såklart inte om sminkväskan, som mycket riktigt några utav er kunde läsa mellan raderna. Det handlade uteslutande om mitt mående och att jag inte är riktigt frisk på insidan.20190506_193101Normalt hade jag med största säkerhet blivit asförbannad på Tobias en stund sedan hade jag förmodligen tagit en snabbis till H & M och shoppat lite billigt smink på en kvart. Istället för att lägga ner TRE TIMMAR på att ordna fram EXAKT samma smink som var kvar i Stockholm.

 Men nu är jag inte som ”normalt”. Jag är något annat som jag jobbar som en furie på att bemästra och hantera.20190502_183206Jag har inte skrivit om mitt senaste besök hos terapeuten men det kan förklara en hel del av min reaktion när Tobias trots mina schemalagda instruktioner missade att packa med sminket.

Min hemläxa är nämligen att schemalägga mina veckor per timme. Dels för att inte arbeta mer än min hälsa tillåter, ha tid för vila och återhämtning men också för att prioritera rätt, skita i det som inte är så viktigt och få det mest akuta gjort.20190506_193016I fredagens schema hade jag lagt in två timmar för vila och återhämtning. När jag då förstod att sminkväskan var kvar i Stockholm, trots att jag lagt in i måndagens schema att be Tobias packa den direkt, klappade fredagsschemat ihop fullständigt och jag med det..

Som sagt, det handlade inte om något så till synes ytligt och obetydligt som en saknad sminkväska. Det handlade om att jag inte klarade av att hantera förändringen och den påverkan den fick på mig.

Du kanske inte kan förstå men du kanske kan försöka respektera.20190506_192922Stort tack än en gång till Lina, grundare av Palina, det bästa sminkmärke jag någonsin testat och som jag använt mig av i många år (och uppenbarligen inte klarar mig utan).

Både för att du förstod och för att du respekterade och accepterade när jag maniskt ringde dig flera gånger i desperation och du mirakulöst lyckades trolla fram en identisk uppsättning med smink jag kunde hämta upp hos Bello Hudvård på väg till tåget och därmed känna mig lugn och trygg igen. Love U! //Å


Kommentarer


  1. Katarina 6 maj, 2019 on 22:36 Svara

    Jag förstår dig och accepterar det. Hoppas inte min kommentar på nämnda inlägg väckte anstöt hos dig. Den var skriven med glimten i ögat och på bilden såg du rätt ilsken ut, to say the least! Ha en fortsatt bra vecka nu.

    • Åza Brennander 6 maj, 2019 on 22:46 Svara

      Nej då! Jag förstod glimten. Kram på dig!❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna