VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pollenallergi och obeskrivlig Klåda

Någon som mår allt annat än bra just nu är stackars Råttan. Som om det inte räcker med alla andra åkommor lider hon nämligen svårt av POLLENALLERGI också!

Just nu är det mycket höga halter av björkpollen, vilket är hennes värsta fiende, som orsakar obeskrivlig klåda samt röda, rinnande och svullna ögon.20190423_233942Råttans första levnadsår kopplade jag inte ihop hennes kliande, slickande, släpande av ansiktet i marken, kasande på ändan samt geggiga och rinnande ögon med pollenallergi. Inte hade ju jag en aning om att hundar kunde drabbas av det!

I år började besvären redan i februari (hassel) och därför sattes kortisonbehandlingen in redan så tidigt (normalt brukar vi kunna vänta till april). Men det verkar tyvärr som hon blir känsligare med åren…20190424_000404Kortison och lindrande bad är det som med största sannolikhet gäller en bit in i juni för mitt älskade måndagsexemplar.

Har du också en hund som kliar sig onormalt mycket just nu är mitt råd att kolla upp om det också kan vara pollenallergi och förebygga i tid så ditt ❤ slipper lida onödigt mycket. //Å


Kommentarer


 1. Eva 24 april, 2019 on 21:31 Svara

  Hej Åsa,

  Jag har en mops Alice som är allergisk diagnosticerad i år. Hon har börjat få vaccin som jag ger med olika intervaller tills det blir 1 gång per månad plus klådstillande tabletter cortisonet har vi kunnat dra ner på.
  Hon är allergisk mot olika kvalster och gräs mm. Har haft en bullmastiff som oxå var allergisk. Han var allergisk mot hassel, gräs, klorohexidin (innan vi fick veta det så blev hans utslag av den explosiva sorten då vi tvättade hans utslag med det vi fick raka typ hela honom så vi kunde behandla alla hans sår 😔) och en hel del olika kvalster. Tur i oturen nu så kan jag ge Alice hennes sprutor hemma då jag gjort det förut. Hoppas sötaste Råttan mår bättre snart!!🥰😍❤

  • Åza Brennander 26 april, 2019 on 09:28 Svara

   OJOJOJOJ!! Stackars raringar. Skönt att Alice blir hjälpt av sprutorna dock. Trevlig helg! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna