Både jag och Tobias är fullkomligt galna i tapas, d v s smårätter. En favorit vi redan har skaffat oss i Spanien är ugnsbakade minipaprikor (Pimientos) med salt och olivolja. Därför blev jag jätteglad när jag hittade billiga Pimientos på Lidl igår!Minipaprikorna är jättegoda både som snacks och tillbehör och beroende på hur mycket olivolja du använder behöver de inte ge varken mycket fett eller poäng om man räknar sådana.
Faktum är att de blir helt ok även utan olivolja och då ger de NOLL poäng! Jag brukar dock unna mig en matsked till en påse på 200 gram och det ger totalt fyra poäng. Ugnsbakade Pimientos med flingsalt (0-4 SP)
200 gram Pimientos (minipaprikor)
0-1 msk olivolja
1 1/2 msk flingsalt
Gör så här: Skölj paprikorna och torka dem torra med hushållspapper. Lägg på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Ringla eventuellt över olivolja och hälften av saltet. Ställ i ugn på 200 grader totalt ca 20 minuter. Rör om efter halva tiden och strö över mer salt när de är klara. Ät med fingrarna och njut! Bli medlem i Viktväktarna du också HÄR.
Kommentera