VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saknad och Lättnad

”Jag kanske kommer tillbaka i helgen” hojtade han innan han slog igen dörren och rusade vidare ut i livet. Min tonåring, det finaste jag har och som några sekunder tidigare kramat om mig hårt, länge och sagt ”detsamma” när jag viskade hur mycket jag älskar honom.20190307_111119Plötsligt var han borta och huset tyst och tomt igen, men jag tröstar mig med att efter några dygn tillsammans med någon som antingen är hungrig eller vrålhungrig kanske det blir skönt att slippa höra ”vad blir det för mat?” från övervåningen (eller via sms om han inte orkar ropa).

Eller inte… Att leva med en tonåring är trots allt ingenting mot att VARA vara tonåring.

Tyvärr missade jag att ta den där bilden han lovade mig eftersom jag var så uppfylld av att han plockat ur diskmaskinen när jag kom tillbaka från kvällspromenaden med Råttan. Så det får bli en med ett par veckor på nacken, och en på min fotogeniska promenadkompis istället.20190403_084020En kul grej jag börjat med är att lära mig spanska via en gratisapp jag hittat som heter Duolingo. Eftersom Tim pluggat spanska sedan 7:an ligger han såklart ljusår före mig men jag gör mitt bästa. Och TROTS att han rättar mig i var och varannan mening, när jag beställer allt ifrån taxi till extra azucar och leche i kaffet, så har jag lärt mig en oerhört viktig mening jag försökte lära HONOM idag.

DEN meningen är uppenbarligen mycket svår, eftersom han har SÅÅÅ svårt att uttala orden. Den lyder så här: *Mi madre es inteligente, MUY inteligente… 

 En annan kul grej är att jag idag hade förmånen att gästa podden Bonuspappan och Plusmamman med Martin och Maria. En podd om livet i en bonusfamilj, som ju kan vara både kan vara härligt och besvärligt..bonusLovar såklart länka upp när ”mitt” avsnitt är ute men lyssna gärna på den redan nu, den bjuder på mycket igenkänning och pepp till oss ”plusbonusar”… //Å

*Min mor är intelligent, MYCKET intelligent…


Kommentarer


 1. Katarina 3 april, 2019 on 20:21 Svara

  Så är det med tonåringar, de kommer och går. Men det viktigaste är att de vet att de kan komma tillbaka närhelst de vill och att det finns ovillkorad, gränslös kärlek att tanka. Må väl🤗

  • Åza Brennander 3 april, 2019 on 20:28 Svara

   Så sant, allt du skriver! Kram Å

 2. Maria 4 april, 2019 on 07:47 Svara

  Jag har gjort en pussprocedur med mina utflugna söner 😘😘
  Lägger till lite regler här och där då vi måste göra om den om det går mer än tre minuter t.ex.
  Och självklart säger jag 1.26 efter några sekunder 😂😂
  Min rätt som mamma och de är inte sena att haka på 😉❤
  Kan tipsa om ljudböcker. Vi har Nextory, finns säkert på andra också.
  Där har de spanska lektioner. Jag brukar gå runt hemma och lyssna och upprepa. Ligger i solstolen och lyssnar och upprepar, säkert till många spanjorers glädje 😂😂 Tyvärr har jag samma teflonpanna till hjärna som du kanske har just nu. Dvs inget fastnar (pga stress/utbrändhet) Men skam den som ger sig.
  Har sagt till min minsta son att han får lära sig och rätta mig. Han med fotografiskt minne 💪🏻👍🏻☀️😎

 3. Agneta 4 april, 2019 on 09:48 Svara

  Åh,ert Spanienäventyr är så kul att följa . Och vad bra att lära sig lite spanska,fint språk.Min son läste franska,och min dotter läser spanska nu och jag tycker spanskan är lättare. Vad smart att köpa lägenhet i Spanien nu istället för att vänta till pensionen . Många härliga år framöver att njuta .Jag tror ni får det jättebra om ni sänker era förväntningar ,Sverige är väldigt organiserat när det gäller mycket . Men det ni slipper är lite av den svenska ängsligheten. Ha en trevlig vår!

  • Åza Brennander 5 april, 2019 on 13:10 Svara

   Ja man vet ju inte hur länge man får vara frisk och njuta av pensionen så vi satsar stenhårt!

   Jag läste tyska.. inget jag praktiserat särskilt mycket….😘

 4. Gerra K-Son 4 april, 2019 on 13:37 Svara

  Det är speciellt att vara tonårsförälder, kommer ihåg all glädje, också all oro.

  Mvh Gerra

  • Åza Brennander 5 april, 2019 on 12:40 Svara

   Ja det är en speciell tid för både barn och föräldrar…😱❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna