VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lillelördagsrecept – Pastagratäng med Kyckling och Svamp

Då var den här IGEN, den alltid lika välkomna lördagen mitt i veckan..! 😉

Idag tänker jag bjuda dig på en smal och hälsosam pastagratäng som både uppskattades av 16-åringen och hans flickvän igår. Självklart rynkades det som vanligt på näsan lite grann när jag berättade att den var nyttig men att Tim tog om tre gånger och Ella två tolkar jag som att det var mer än okej med spenat och svamp i pastan.20190403_083553Pastagratäng med Kyckling och Svamp (7 SP)
4 port
200 g Pasta okokt (typ skruvar, snäckor eller penne)
1 Röd lök
3 Vitlöksklyftor
600 g Kycklingfilé
250 g Champinjoner (eller annan svamp)
1 liten Paprika (eller motsvarande mängd från olika)
1 tsk Rapsolja
1-2 påsar Spenat (á 65-130g)
2 msk Tomatpuré
1 tsk Currypasta röd
1 Hönsbuljongtärning
2 1/2 dl Vatten
1 1/4 dl Lättmjölk
1-2 msk Japansk soja
1 dl riven Parmesanost eller liknande
1 msk Ströbröd20190403_083433Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader och koka pasta knappt klar. Finhacka rödlök och pressa vitlöksklyftorna. Dela kycklingen i små bitar, skiva svamp och hacka paprika i små bitar. Stek kycklingen klar i oljan och tillsätt därefter lök, vitlök, svamp och paprika. Fräs några minuter innan du vänder i spenaten. Blanda ner tomatpuré, currypasta, buljongtärning, vatten, mjölk och soya. Låt puttra några minuter. Blanda därefter i pastan, häll allt i en ugnsfast form, strö över ost och ströbröd. Swish in i ugnen i 20 minuter och njut med en fräsch sallad! 20190403_083338


Kommentarer


  1. Karin Jönsson 3 april, 2019 on 11:47 Svara

    Låter supergott, det måste jag prova!

    • Åza Brennander 3 april, 2019 on 11:52 Svara

      JA den var mycket uppskattad av BÅDA tonåringarna (och mig). Smaklig spis! Kram Å

  2. Gerra K-Son 3 april, 2019 on 12:28 Svara

    Vet inte om jag är på din blogg för första gången eller inte, men du har en härlig blogg med fina bilder, ditt recept tänker jag prova ser gott ut.

    Har lagt upp din sida i minnet, tänker återkomma. Ha en fin dag.

    Mvh Gerra…

    • Åza Brennander 3 april, 2019 on 14:21 Svara

      Vad glad jag blir Gerra! VARMT välkommen till mig, hoppas du ska trivas. Under menyn Recept hittar du mer gott att laga. Önskar dig detsamma. Kram Åza

  3. Agneta 3 april, 2019 on 12:53 Svara

    Anväder du alltid färsk spenat ? Så ofta jag får slänga för den blir ful rätt så fort.Lät gott,kram

    • Åza Brennander 3 april, 2019 on 14:19 Svara

      Nej men jag tycker det är i särklass godast. Tidigare gjorde jag som du. D v s köpte hem och lät den bli för gammal. Nu använder jag den i nästan allt så den är oftast slut. Nyttigt och gott och funkar ju som sallad också. Lycka till med spenaten! <3

  4. Siv 3 april, 2019 on 15:05 Svara

    Tack för tips, detta måste jag testa! Det ser så gott ut! Det blir alltid gott när jag lagar efter dina recept tycker jag.
    Kram!

    • Åza Brennander 3 april, 2019 on 15:49 Svara

      Åå vad roligt att höra Siv! Jag strävar såklart alltid efter att bara dela med mig av goda recept. Kul att höra att de testas och uppskattas.❤

  5. Karin Jönsson 9 april, 2019 on 10:25 Svara

    Jag gjorde rätten i helgen när vi hade gäster…och guuud så gott det blev. Det rensades i formen och då hade jag ändå gjort med råge tyckte jag! 🙂

    • Åza Brennander 11 april, 2019 on 23:09 Svara

      Så roligt att höra att det blev bra!!?❤

Lämna ett svar till Åza Brennander Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna