VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Lillelördagsrecept – Supersnabb Skaldjurspasta

Som jag nämnt tidigare är jag GALEN i både pasta och skaldjur och kombinationen med citron och vitlök är ju helt enkelt magisk. Idag vill jag bjuda på ett supersnabbt recept med räkor och bläckfisk. Jag har också valt att dryga ut pastan med strimlad squash. Får väl erkänna att den är liiiite godare med bara pasta men om du jobbar på sommarformen och ändå vill bli proppmätt är det ett tips..

Bläckfisken hittar du rensad i frysdisken och den är bara att tina och skära upp i läckra ringar. Mindre komplicerat än att steka köttbullar och så läckert! På mindre än en kvart fixar du denna festliga rätt. Hoppas det ska smaka och en fin lillelördag önskar jag dig! //Å
20181220_170402Pasta med Räkor och Bläckfisk (6 SP)
4 port
200 g Spaghetti (okokt)
2 tsk Olivolja
4 klyftor Vitlök
1 liten Rödlök
1/2 Squash
300 g/1 burk Räkor (Skalade)
300 g Bläckfisk
1 1/2 tsk Chili flakes
1 Citron
3 msk Bladpersilja
Salt och Svartpeppar
20181220_170335Gör så här: Koka pastan och strimla 1/2 squash med potatisskalare. Fräs pressad vitlök, rödlök, räkor och bläckfiskringar hastigt i en djup panna/wok. Riv över citronskal och pressa i saft. Salta och peppra. Häll på 1 dl av pastavattnet och blanda i squash och pasta. Låt bli varmt, toppa med persilja, citronklyftor och körsbärstomater. Njut!
20181220_170323


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna