VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ineffektivt, Utmattat, Kontrollfreak

Jag tittade oförstående på terapeuten och försökte förstå vad hon menade med att jag måste börja koncentrera mig på EN sak i taget. Det lät nämligen helt absurt för mig som alltid koncentrerat mig på att göra så många saker som möjligt samtidigt…20190326_190404Möjligen var en av anledningarna till att hon föreslog att jag måste träna mer på att göra en sak åt gången samt att vara mer i nuet att jag just kommit 8 minuter för sent och bett om lov att äta min frukost på mottagningen eftersom jag ville utnyttja tiden till max…20190326_190444När jag berättade att jag oftast svarar på mail samtidigt som jag går på toaletten, att jag alltid småspringer vart jag än är på väg och att jag aldrig går en promenad med Råttan utan att avverka några samtal under tiden spände hon ögonen i mig än en gång och förklarade att jag MÅSTE förändra mitt beteende. Hon berättade också att snittiden för att kommat tillbaka efter en ordentlig utmattning (tack gode Gud är jag inte där) är SJU ÅR!!

När jag skriver om dagens terapisession inser jag såklart att jag beter mig helt fel mot mig själv och trots att jag gör allt för att vara effektiv är jag just nu väldigt ineffektiv istället eftersom jag inte får ihop särskilt mycket i livet.20190326_190519 Sedan tidigare har jag fått hemläxorna att PRIORITERA och VARA EGO. Idag lade terapeuten alltså till att göra EN SAK I TAGET och att VARA I NUET.

T ex ska ska mobiltelefonen numera lämnas utanför toaletten och endast agera stegräknare och kamera på skogspromenaderna. Jag ska också jobba på att bara planera EN TIMMA i taget eftersom EN DAG är för mycket i mitt tillstånd.

Det blir utmaningar som heter duga för ett ineffektivt, utmattat kontrollfreak som mig och enligt terapeuten kommer det vara stressande för mig på kort sikt men en räddning på lång sikt.. //Å


Kommentarer


  1. Katarina 26 mars, 2019 on 21:58 Svara

    Du får leva efter min devis som är ”fort fort och fel fel” och ”gör om gör rätt”. Jag tjötar på mina jobbkollegor hela tiden om detta.

    • Åza Brennander 26 mars, 2019 on 22:32 Svara

      Klokt tjöt!?

  2. Lars Karlsson 27 mars, 2019 on 18:49 Svara

    Mmm du fick lite att bita i.
    Men visst är det bra råd om du tänker efter och när du följer det så märker du att det hjälper.
    MEN det tar tid och den har du.
    Kram L

    • Åza Brennander 28 mars, 2019 on 13:25 Svara

      Försöker ge mig den. Har hittills misslyckats totalt… Kram Å

  3. Lars Karlsson 27 mars, 2019 on 18:50 Svara

    Oj glömde en sak.
    Kämpa.

    • Åza Brennander 28 mars, 2019 on 13:24 Svara

      Lovar! //Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna