VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Jag ljuger inte om min sjukdom

Sedan jag berättade om min utmattningsdiagnos har jag blivit ifrågasatt av både vänner, bekanta och följare.20190325_173911Flera hävdar att jag omöjligt kan vara utmattad eftersom jag fortsätter blogga, lägga ut bilder och göra roliga saker. Det finns de som i all välmening uppmanat mig att stänga av allt omkring mig och bara vara hemma och vila.20190325_173709Det finns också de som hävdat att jag ljuger om min sjukskrivning och att jag hittat på både den och min utmattningsdiagnos.

Därför vill jag ikväll klargöra och förtydliga vad jag personligen har att förhålla mig till enligt min läkare och terapeut.20190325_173622I samband med min operation i januari var min plan att jag skulle passa på att vila upp mig någon vecka. Jag insåg inte då hur slutkörd jag var mentalt men när jag tillät mig känna efter resulterade det i en längre tids sjukskrivning som pågår än.20190325_173738Eftersom jag inte är anställd utan egen företagare har jag inte möjligheten att vara helt sjukskriven och för att förhoppningsvis undvika att mina företag går i konkurs har min läkare och jag resonerat oss fram till hur många timmar per vecka jag max får jobba.

Dessa timmar är dessutom förankrade hos Försäkringskassan som fr o m min tredje sjukskrivningsvecka betalar ut sjukpenning till mig.20190325_173648På inrådan av min terapeut SKA jag göra saker som jag tycker är roliga och som får mig att må bra. Oftast tycker jag det är roligt att blogga samt dela med mig av bilder och upplevelser.

Dessutom är bloggen min dagbok och en ventil för mig minst lika mycket som ett jobb och jag blir oftast både glad och peppad av det ni som följer mig skriver. Därför kommer jag fortsätta göra det i den utsträckning jag vill, orkar och har lust med samtidigt som jag försöker hitta tillbaka till mig själv.20190325_173844Min inre resa har bara börjat. Imorgon träffar jag terapeuten igen och i början av april har jag dessutom tid hos sjukgymnast för att få hjälp att varva ner och finna ett inre lugn. Det ser jag mycket fram emot och det ger mig hopp.

Slutligen vill jag tillägga att jag har förståelse för att det inte är enkelt för omgivningen att förstå att jag är sjuk. Jag har ju tom svårt att acceptera det själv.20190325_173814Min sjukdom syns ju inte på utsidan och med lite smink och glassiga bilder kan det såklart se ut som att livet bara är på topp och att jag omöjligt kan vara sjuk. På så sätt tror jag att det hade varit betydligt enklare om jag gått på kryckor eller haft huvudet i bandage…

Jag har bestämt mig för att vända det här och jag känner hopp. Men jag måste få göra det på mitt sätt. Det som känns bäst och rätt för mig, med hjälp av professionell hjälp inom sjukvården. //Å❤

Bilderna är från vår superhärliga långlunch i Estepona igår. En stund i solen som gjorde gott för själen.


Annons

Kommentarer


 1. Lars Karlsson 25 mars, 2019 on 20:26 Svara

  Du gör helt rätt.
  Ingen vet hur du känner eller mår.
  Men jag vet att du fixar detta.
  Var rädd om dig nu.
  Hör av dig om du vill boka någon dag.
  Så fixar jag och du det.
  Kram L

  • Åza Brennander 25 mars, 2019 on 21:03 Svara

   Sant Lars, jag vet det knappt själv eftersom det är mycket dagsformen som avgör. Tack snälla du! Kram Å🙏❤

 2. Helena 25 mars, 2019 on 21:28 Svara

  Jag vet av egen erfarenhet att det finns människor som inte vill förstå stressrelaterade diagnoser. Håll dig om möjligt borta från dem! Det är helt rätt att lägga tid på roliga saker som ger energi. Vilka aktiviterer som ger energi är individuellt, dansa, blogga, gå i skogen, måla tavlor, fiska eller vad som helst. Det svåra är att hitta balansen mellan aktivitet och vila. Jag misslyckas fortfarande ibland trots att det är 15-år sedan jag var i din situation. Det kanske låter deppigt att ”stressärren” hänger med resten av livet men jag tycker att det är bra att jag har kropp och själ som säger ifrån tydligt. Även om det är frustrerande ibland när viljan är större än orken…. Jag brukar säga att efter min utmattning blev livet inte ”som vanligt” igen. Men det blev bra ändå, till och med bättre!

 3. Anki 25 mars, 2019 on 21:58 Svara

  Hej på dig! Jag har själv drabbats av utmattningssyndrom för några år sen så jag vet precis hur du har det och vad du går igenom. Jag blev ordinerad att bara göra saker som jag tycker om, motionera så mycket jag orkade med och vila däremellan. Det tog lång tid att komma tillbaka till ett vanligt liv men det går inte att forcera fram så det måste få ta tid. Tyvärr förstår inte omgivningen hur svårt det är förrän de själva drabbas. Syns det inte på utsidan så ljuger man enl. vissa människor. Sköt om dig och ta det i din takt. Kram kram!!!

 4. Maria i Kalmar 25 mars, 2019 on 23:47 Svara

  Krya på dig 💕🌺🍀

 5. Jeja 26 mars, 2019 on 01:19 Svara

  DU är du o vet själv ❤️🙏

 6. eva 26 mars, 2019 on 09:01 Svara

  Åh dessa människor, vare sig de är bekanta, vänner eller bloggläsare som alltid ska ifrågasätta saker som de egentligen inte vet nåt om. De säger ofta DU ska, JAG tycker och så vidare…de vet alltid bäst och de utgår alltid ifrån dem själva.

  Ingen vet allt om den andras situation och ingen annan ska ens ifrågasätta hur en person mår inombords, utan en vän ska finnas där som ett bollplank ifall man behöver det. Det är en vän som stöttar.
  Ibland behöver man bara nån som lyssnar utan att komma med lösningar för det är nåt man måste komma på själv under tidens gång.

  Jag tänker så här att om du har en påse på huvudet :) så skulle fler inse att du inte mår riktigt bra ha ha…skämt åsido jag har själv varit med om detta så jag förstår väldigt väl hur du känner dig inombords.

  Lyssna på dig själv och du behöver inte förklara nåt för de som ändå tycks veta bäst själva. Det går inte att resonera med dumheten.

  All kärlek till dig och omtanke för det du har varit med om (tänker på trakasserierna från dårarna skulle göra vem som helst knäckt)

  Man gör som man själv vill och mår bra av sen får andra göra som de vill och som de känner är bäst för dem.

  Stor kram

 7. LM 26 mars, 2019 on 12:18 Svara

  Dessa vänner är inget att ha, vänner ska stötta och ge energi inte ta energi.
  Men som jag sa detta tar tid och låt det göra det stressa inte iväg då blir det bakslag
  Kram

 8. Ewa Einarsson 26 mars, 2019 on 13:11 Svara

  Bra, att du klargör att det är viktigt att göra roliga saker som fyller dig med glädje. Det är precis det som man behöver nämligen att göra det vi alla mår bra av. Ganska självklart egentligen för att kunna vända ett sjukdomstillstånd. Ingen annan kan avgöra hur du mår endast du själv. Dessutom har vi olika energinivåer från början och vissa klarar mer även när de är sjuka i utmattning. Tänk om vi kunde ägna tiden åt att lyfta och värna om varandra istället för att klanka ner. Stå på dig och njut av ditt liv😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna