VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hundhjältar och Lex Maja

Något som verkligen får mig att bryta ihop är när djur far illa och sådan har jag varit sedan barnsben. Jag berörs självklart illa även när människor far illa men det är ändå något särskilt med djur och jag tror att det beror på deras hjälplöshet och att deras liv ligger så fullständigt i händerna på oss människor.20190319_174837Därför är det med glädje jag välkomnar Lex Maja som träder ikraft den 1 april och ska förhindra att även djur vanvårdas! Sedan tidigare finns ju både Lex Maria och Lex Sarah gällande oss tvåbenta.

Bakgrunden till Lex Maja är katten Maja som 2016 svalt ihjäl när hennes ägare åkte in på sjukhus. Ägaren hade hemtjänst, men hemtjänsten valde att inte informera Länsstyrelsen om att katten fanns eftersom uppgiften skulle bryta mot tystnadsplikten!

Maja var ensam hemma i elva dagar utan vatten och mat och var i så dåligt skick att hon fick avlivas när hon slutligen hittades. DÅ hade Polisen fått larm om att det fanns en ensam katt i lägenheten…20190319_174905Lex Maja ska förhindra att det som hände Maja händer igen och de nya reglerna innebär att vårdpersonal och socialtjänst får lämna vidare uppgifter till Länsstyrelsen och Polis om djur misstänks fara illa. ÄNTLIGEN och på tiden skäller jag och Råttan högt!

På tal om att göra gott för djuren. Just nu befinner sig min bästis Mia i Thailand tillsammans med pojkvännen/beteendeexperten Magnus som hon driver Care4dogs tillsammans med. Ett av Mia och Magnus är att de båda arbetar ideellt på sk. shelters för utsatta gatuhundar.magnus Arbetet de gör för hundar både i Sverige och utomlands är enormt och så imponerande. Jag har själv sett hur hundar (däribland mitt eget lilla monster) förvandlas till de ljuvligaste varelser som lyder minsta lilla fingerknäppning bara någon av dem uppenbarar sig. magnusDärför vill jag verkligen tipsa om deras nystartade ”Hundskapspodden” i vilken Magnus samtalar med en annan hundhjälte som de faktiskt just nu besöker i Thailand. Michael Baines är mest känd som ”The man that rescues dogs” och just nu har han 450 hundar på sitt shelter i Thailand! Podden hittar du HÄR. //Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna