VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lillelördagsrecept – Spaghetti med Blåmusslor och Havskräftor

  Något jag älskar över mycket annat är pasta, skaldjur, vin och vitlök så vad kan väl bli bättre än ett lillelördagsrecept med just de ingredienserna och lite till?!

Receptet experimenterade jag fram av en olyckshändelse när det visade sig att jag saknade ingredienser till det jag hade tänkt laga men det blev väldigt lyckat ändå.

Låt dig nu inte avskräckas av att det verkar krångligt för det är det inte. Bara plocka fram ingredienserna och följ receptet så ska du se att du har en fantastiskt god och hälsosam pastarätt klar på under 40 minuter. Hoppas det ska smaka! //Å
20181128_000747Spaghetti med Blåmusslor och Havskräftor (9 SP)
4 port
1 nät Blåmusslor
4 Havskräftor (kan uteslutas)
300 g okokt Spaghetti
4 Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
250 g Cocktailtomater
1 1/2 tsk Chiliflakes
1 1/2 tsk torkade Örtkryddor
1 Fiskbuljongtärning
2 dl vitt Matlagningsvin
Färsk Basilika eller Persilja
Salt och Svartpeppar
20181128_000723Gör så här: Tvätta blåmusslorna och koka pastan al dente i saltat vatten. Samtidigt skalar och skivar du vitlöksklyftorna tunt och låter dem fräsa i olivolja tillsammans med chiliflakes och fiskbuljongtärning ca 1 minut. Tillsätt matlagningsvin, cocktailtomater, torkade örtkryddor och blåmusslor. Koka 5-6 minuter på hög värme tills alla musslor öppnat sig. Blanda musslor (släng de som inte öppnat sig) och spad med spaghettin. Salta och peppra.  Toppa med havskräftor och basilikablad eller persilja. Njut direkt!
20181128_000706


Kommentarer


 1. Loppan G-sson 20 mars, 2019 on 18:05 Svara

  Nämen… Såååååååå GOTT det ser ut!!! Är själv pescetarian o äter mest vegismat men även fisk o skaldjur ibland. Gillar dock inte att laga mat men har en särbo som älskar det. Detta recept ska jag sticka under nosen på honom nästa gång vi ses så får han fixa det.
  Ha en GOD kväll!
  Hälsn från Gbg

  • Åza Brennander 20 mars, 2019 on 22:31 Svara

   Lyllos!!😉
   Denna är inte svår så du kanske ska överraska särbon? Säker på att ni kommer gilla den oavsett vem som lagar..👍💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna