VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Parmesanspaghetti med Citronkyckling i en krämig sås med Vitlök och Persillade

Blir så trött. Nu skulle jag nämligen skrivit om dagens möbelfrossa när jag inredde två sovrum, ett kök och vardagsrum på två timmar. Men eftersom mobilen slutat fungera har jag varken bilder eller ork kvar till det. Inte heller kan jag ringa Tobias och berätta vad han just har valt till vår lägenhet i Marbella. 😉

Så låt mig därför istället bjuda på ett gott helgrecept jag sparat sedan tidigare. Parmesanspaghetti med citronkyckling i en krämig sås med vitök och persillade är ett av mina absoluta favoritrecept. Trevlig helg! //Å 20181202_171919Parmesanspaghetti med Citronkyckling (7 SP)
4 port
Kycklingfilé 600 g
Purjolök 1/2
Olivolja 2 tsk
Citron 1 st pressad
Persillade 1 msk
Vitlök 2 klyftor
Spaghetti okokt 200 g
Parmesanost 1 dl riven
Matlagningsgrädde (4%) 1 dl
Haricot verts 150 g
Grönkål 100 g inkl stjälk
Paprika 1/2
Salt och Peppar
Körsbärstomater20181202_172025Gör så här: Dela kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolök, paprika och hacka grönkålsbladen (ej stjälkarna). Hetta upp olja i en traktörpanna och bryn kycklingen. Blanda ner purjolök, paprika, grönkål och låt steka med tills det är mjuknat. Pressa över vitlök och tillsätt citronjuicen. Krydda med persillade, salt och peppar. Koka pastan och blanda den med parmesan och matlagningsgrädde i kycklingpannan. Låt bli varmt.Koka upp haricots verts hastigt i lättsaltat vatten och servera tillsammans med körsbärstomater till pastan.
20181202_172000 Psst, ännu godare blir det om du rostar en näve pinjenötter och strösslar över men tänk då på att 1 matsked motsvarar 2 SP om du räknar sådana.

Psst igen, om du inte räknar SP hade jag nog även skippat grönkålen men den mättar bra och ger noll SP.. 😉


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna