VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lillelördagsrecept – Krämig fläskfilégryta

Idag vaknade jag med en välkommen känsla av lite lycka. Om det är för att jag har sovit hela natten eller för att det vankas lillelördag kan jag inte säga men jag saknar inte ångestkänslorna jag brottas med sedan en tid tillbaka.

Jag har bestämt mig för att det kommer bli en bättre dag och kanske hjälpte besöket hos samtalsterapeuten igår mig en bit på traven, vilket jag ska berätta mer om senare.

Men först ett lillelördagsrecept som denna veckan består av en krämig fläskfilégryta med svamp och smak av timjan!
20190312_172243Jag tycker det är häftigt att man kan få till den krämiga konsistensen utan en skvätt grädde. Det jag använt i detta receptet är nämligen Philadelphiaost istället för grädde.

Färskost har verkligen blivit en favorit för mig i matlagningen. När jag lagade denna rätten på min födelsedag bjöd jag även på en supergod mintchokladmousse (6 SP) gjord på kvarg och just Philadelpiaost. Det receptet hittar du HÄR.

Nedan bjuder jag på grytan som uppskattades av hela familjen inklusive min kräsna broder som oftast väljer bort de magra alternativen i matlagning.. 😉
En toppendag önskar jag dig! //Å
20190312_172359Krämig fläskfilégryta med svamp och timjan (8 SP)
4 port
Ris 2 dl okokt
Fläskfilé 500 g
Lök 1 röd
Morot 4 små
Champinjoner 250 g
Rapsolja 2 tsk
Timjan 2 tsk
Vatten 4 dl
Grönsaksbuljongtärning 1 st
Färskost 7% (t ex Philadelphia light) 150 g
Gräslök 1 knippe
Salt och Peppar
20190312_172310 Gör så här: Koka riset samtidigt som du skivar upp fläskfilén, hackar löken, skär morötterna i slantar och delar svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan och stek köttet tills det fått lite färg. Blanda ner grönsakerna, krydda med salt, pepar och timjan. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några minuter. Blanda i färskost och låt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med ris. Smaklig måltid!


Kommentarer


  1. Fia 13 mars, 2019 on 12:14 Svara

    Nu blev jag hungrig. Ska snart värma min matlåda. 🙂

    • Åza Brennander 13 mars, 2019 on 12:32 Svara

      Ja visst var den smarrig? Smaklig spis! Kram

  2. LM 13 mars, 2019 on 15:38 Svara

    Har du börjat med D vitamin som jag föreslog?

    • Åza Brennander 13 mars, 2019 on 17:02 Svara

      Jag tog prover på VC som visade att jag inte behöver tillskott av D-vitamin men tycker du att man ändå bör ta det? Tack för omtanken. Kram Å

      • LM 14 mars, 2019 on 10:32 Svara

        Ja det tycker jag det skadar inte, köp 1 burk på apoteket och ta dubbel dos i 2 veckor och känner du ingen skillnad då så kan du avsluta annars fortsätter du med 1/dag efter 2 veckor

        • Åza Brennander 16 mars, 2019 on 11:52 Svara

          Inhandlat!! Ska bli spännande att se om det gör skillnad! Kram Å

          • LM 17 mars, 2019 on 16:58

            Underbart

Lämna ett svar till Fia Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna