VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Jag sätter PAUS och PRIORITERAR

När tiden var ute tittade hon allvarligt på mig och sa ”När det verkligen är fara för någons hälsa händer det att jag gör som nu och förlänger vår stund. Tillsammans ska vi få dig att fungera men det är Du som måste laga dig själv”.

Orden kom från min samtalsterapeut igår när jag just ursäktat att magen skrek av hunger och förklarat att jag visst glömt bort att äta. glömJust det där med glömskan är ett av de värsta utmattningssymptomen. Jag som alltid satt en ära i att ha stenkoll på det mesta upptäcker dagligen saker jag missat. Därför har jag numera med mig ett anteckningsblock överallt och på natten placerar jag det vid ytterdörren så att jag inte missar det om jag ska någonstans. På så sätt glömmer jag inte blocket men uppenbarligen måste jag även börja anteckna ”att äta”..

För att laga mig själv säger samtalsterapeuten att jag måste prioritera ännu hårdare och bli ännu mer ego. Hon råder mig att sätta PAUS på att vara tillgänglig, hjälpa andra och låta det bli mitt mission att hjälpa mig själv.

När jag förklarade att det skulle kännas helfel spände hon ögonen i mig och sa myndigt ”LÄGG AV! Sluta finnas till för alla, be om ursäkt och förklara. Det får inte Dig att må bättre. Investera i dig själv så ska du se att självkänslan kommer tillbaka. Det är först då Du blir starkare och hittar lugnet!” 20190313_185627Det var ord och inga visor m a o. Så nu har jag lovat att vara lite mindre tillgänglig och EN del i det är att inte svara på ALLT. Men jag vill ändå att ni ska veta att jag läser ALLT och uppskattar MASSOR när ni tar er tid att läsa det jag delar med mig utav.

Så fortsätt gärna skriva till mig, oavsett om det är ris eller ros, för det gör mig glad om jag engagerar och att ni bryr er om. Ibland kommer jag svara men aldrig be om ursäkt. 😉 //Å


Annons

Kommentarer


 1. Lars Karlsson 13 mars, 2019 on 20:38 Svara

  Nu förstår jag.
  Jag var nog lite hårdare och rakare.
  Men klarar du mitt emellan så blir det bra.
  Kram L

 2. Rita Obst 13 mars, 2019 on 21:43 Svara

  Mycket bra!
  Lägg nu all den tid du behöver för att laga dig själv. JÄTTEVIKTIGT att lyssna på kroppen i tid. Det är din kropp och hjärna som du nu ska vårda och ta hand om. Vi finns här för dig när du är redo igen. Jag kommer inte att gå in på din sida och skriva för det är inte det du behöver nu. Hojta till när du är lagad och limmet har torkat vännen, kramiz fina Åza ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  • Åza Brennander 16 mars, 2019 on 11:55 Svara

   Tack bästa Rita! Du får gärna skriva. Alla snälla och peppande kommentarer gör mig glad men jag kommer inte alltid svara. Stor kram och hälsa Stefan så gott. <3

 3. Michela 13 mars, 2019 on 22:34 Svara

  Att vara ego är ganska bra ibland för jag brukar alltid säga att man ska fundera på vad flygvärdinnan säger innan planet lyfter. ”Ta på dig syremasken innan du börjar hjälpa andra”.
  Orden säger en hel del så hjälp dig själv om det nu betyder att vara ego för annars kan du definitivt inte hjälpa andra.
  En massa styrkekramar till dig!

  • Åza Brennander 16 mars, 2019 on 11:54 Svara

   Kloka ord Michela och roligt att höra ifrån dig. Instämmer med alla att det är för länge sedan vi sågs. Stora kramar tillbaka! Å

 4. Jessica 14 mars, 2019 on 09:42 Svara

  Känner med dig.
  Lova mig att va rädd om dig ❤❤
  Kram Jessica

 5. Eva N 14 mars, 2019 on 10:16 Svara

  Jag har varit i samma situation som dig och då hade jag en lapp på köksbordet under lång tid där det stod ”ät mat” för annars glömde jag det. Du måste orka stå på benen för att kunna hjälpa andra, så tänk på dig själv och laga dig själv!

  • Åza Brennander 16 mars, 2019 on 11:52 Svara

   Glömde bort det igår igen… men jobbar på det. Stor kram Å

 6. Monika 14 mars, 2019 on 10:37 Svara

  Ett väldigt klokt beslut. Var rädd om och låt det Ta tid. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna