VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mintchokladmousse med Citronmarinerade Jordgubbar

Avbryter rapporteringen från vårt inredningsprojekt i Marbella med receptet jag lovat er på mintchokladmoussen jag bjöd på tidigare i veckan när jag fyllde år.

På tal om födelsedag har Tobias planerat någon överraskning för kvällen eftersom vi inte sågs på min dag och jag är fylld av skräckblandad förtjusning (eftersom jag gärna har kontroll på läget)..

Men nu mintchokladmousse med få kalorier. //Å20190309_121520 Mintchokladmousse med Citronmarinerade Jordgubbar (6 SP)
6 port
50 g Choklad, mörk med mintsmak
120 g färskost 7%
500 g Kvarg naturell max 1%
1 msk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar
2 msk Florsocker
1/2 pressad Citron (2 msk)
Ps. Om du inte räknar points och vill lyxa till moussen lite extra rekommenderar jag att du dubblar chokladen till 100 g så blir den ÄNNU godare.20190309_121334Gör så här: Smält chokladen i vattenbad. Blanda ihop färskost, kvarg och vaniljsocker. Blanda ner chokladsmeten och låt stå kallt. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda dem med florsocker och pressad citron. Marinera minst 15 minuter. Lägg upp jordgubbarna i glas och lägg på chokladkrämen. Njuuuuut!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna