VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Totalsågning, Mikrofonkåt och Rötägg

UNDERBARA ni! Stort tack för alla kloka ord, kärlek och förståelse igår när jag berättade om min diagnos. Jag har läst allt ni har skrivit men inte hunnit svara än. Jag har sagt det förr och säger det igen, jag har verkligen världens bästa bloggläsare (bortsett från några få rötägg, varav jag sprang på ett utav dem igår)…20190302_084316Jag syftar inte på Anna (somnumeraharinstameninteanvänderdet), även om hon är en ganska udda fågel på sitt sätt…

Igår hade jag t ex handlat hem en massa exotiska ingredienser för att bjuda Anna på en delikat asiatisk nudelsallad till middag. Eftersom Anna gärna vill ha koll på läget ringde hon en stund innan för att försäkra sig om att jag skulle bjuda på något hon gillar. Hon inledde med orden ”jag hoppas inte du har tänkt bjuda på couscous eller nån annan skit”.

För att göra en längre historia kort totalsågades den asiatiska nudelsalladen vilket resulterade i att Anna stod för både middag och dukning, som enligt mig gick lite mer åt det enkla och sparsmakade hållet..20190302_084424Nå väl, ingen har väl dött av hämtmat och Coca-cola till fredagsmyset och det blev ju en middag med asiatisk touch trots allt. Nudelsalladen får jag helt enkelt äta en annan dag.

När Anna var mätt och belåten lyckades hon övertala mig att byta myskläderna mot något snyggare och följa med ner till stan för att lyssna på hennes kollega Mattias Strömberg som är musiklärare på Norregårdskolan och trubadur på fritiden.20190302_08415520190302_084233Vi hade en mysig och lugn stund tillsammans och när Anna pudrade näsan kunde jag inte hålla mig ifrån mikrofonen längre. Jag förstår inte vad det är för dragningskraft de har på mig. Mikrofonkåt är verkligen något som stämmer in.

Anna blev i alla fall mycket förtjust över ”sången” och förevigade stunden med både bilder och film (som hon förmodligen kommer använda i utpressningssyfte vid något väl valt tillfälle). Vad övriga gäster tyckte är dock högst oklart.20190302_085209Kvällen var i alla fall mycket trevlig så långt och vi avrundade tidigt. Men slutet kunde varit betydligt bättre. Det var nämligen då vi hejdades av ett utav rötäggen.

Det började med att det kom fram en för mig okänd man och ganska burdust frågade om jag inte läst hans meddelande. Eftersom vi inte är vänner på Fb så hade jag missat det och han förklarade då att han läst att jag söker husbil att hyra och att han hyr ut en sådan till speciellt utvalda personer.

Jag blev först jätteglad över att vara en utvald och förklarade att vi är tre tjejer som jobbar ideellt för maqt.se och 1,6 Miljonerklubben som behöver husbil några nätter när vi är i Almedalen och förenar nytta med nöje.

Jag försökte också förklara att eftersom vi jobbar med maqt.se och 1,6 Miljonerklubben helt gratis och att alla kostnader vi har tas ifrån våra egna fickor försöker vi få spons och bra rabatter på så mycket som möjligt, men jag fick inte prata färdigt…

Rötägget blev nämligen genast jätteotrevlig och upplyste mig om att varken jag eller Björn Borg någonsin skulle få hyra hans husbil…

Jag försökte säga att jag inte på något sätt krävde ett bra pris i utbyte mot gratis marknadsföring utan att det bara var en fråga eftersom priset kommer avgöra vem vi hyr utav. Men han ville inte ens lyssna och när jag frågade vad hans ordinarie pris var så fortsatte han skälla på mig och tala om att jag aldrig skulle få hyra hans.

Jag orkade inte ens bli arg. Jag blev bara ledsen så min bulldozer-vän Anna fick rycka in och rädda mig från Rötägget. En trevlig och mysig kväll slutade med blöta ögon och insikten om att det förmodligen är bättre att hålla sig hemma när man är så skör som jag känner mig nu. //Å


Kommentarer


  1. Agneta 2 mars, 2019 on 10:00 Svara

    Men vilken knäppskalle! Inte ens värd att bli arg på. Undra om en sån människa har jobb och familj .Hur reder en sån person ut riktiga konflikter? Han approachade dig och blev arg för inget…..nä glöm det här Åza! Vad kul att du kan sjunga.Trevlig helg.

    • Åza Brennander 2 mars, 2019 on 14:02 Svara

      Njaeee ”kan” sjunga vet jag inte.. Sjunger hellre än bra…
      Ja man kan ju undra.. Kram Å ?

  2. Lars Karlsson 2 mars, 2019 on 10:20 Svara

    Ja vilken dåre.
    Räcker med att säga/skriva det.

    Men något viktigare.
    Vsd sjöng du för någon låt?

    Kram L

    • Åza Brennander 2 mars, 2019 on 14:04 Svara

      Jag ”sjöng” purple rain…
      Sant..?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna