VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Utmattning är min Diagnos

Där satt den. Diagnosen jag helst inte ens vill stava till. Men nu är det ju som det är och bara det faktum att jag insett allvaret och tagit professionell hjälp gör att det känns betydligt bättre än det har gjort…

Kom just hem från mitt första möte med den terapeut min läkare rekommenderat och det var lika läskigt som befriande att få bekräftat att jag inte gått och blivit dum på riktigt eller dement. Diagnosen är tveklöst utmattning efter att ha varit utsatt för stor stress under lång tid.20190301_131818Terapeuten var sträng och hård mot mig på det sätt som funkar absolut bäst med mig och jag kände direkt ett stort förtroende för henne. Hon konstaterade att jag uppvisar i princip alla symptom på utmattning och förklarade allvarligt att långvarig stress kan skada både hjärnan och hjärtat. Visste du t ex att stress är den tredje största orsaken till hjärtinfarkt?! Jag hade ingen aning…

Inte heller visste jag att förlorade hjärnceller kan ersättas av nya vid fysisk aktivitet och att löpning är det mest effektiva sättet. Man blir alltså smart av att springa!

Jag fick stränga order om att jag måste vara oerhört självisk för att bli frisk och verkligen prioritera mig själv, mina behov och det som får mig att må bra.

På måndag träffar jag min läkare för att avgöra hur min närmaste framtid kommer se ut och det känns så jäkla skönt att jag äntligen vågat be om hjälp för att hitta tillbaka till mig själv igen. //Å


Annons

Kommentarer


 1. Tina 1 mars, 2019 on 14:38 Svara

  Hur blir man självisk? Och hur prioriterar man för att må bra när all kraft går åt på jobbet? Jag ska kontakta vården nästa vecka för min krasch, stressande i sig, hur får man andra att fatta hur man mår? Jo, om dom varit där själva, vilket många har men förnekar eller inte inser.
  Kram

 2. Lars Karlsson 1 mars, 2019 on 18:30 Svara

  Bra att du kommit så långt.
  Nu är det frammåt som gäller.
  Använd all hjälp du kan få.
  Kram L

 3. Maria 2 mars, 2019 on 10:57 Svara

  Var långtidssjukskriven för 15 år sedan och bestämde mig för att aldrig hamna där igen.
  Men livet ville annorlunda. Så försöker också jobba mig tillbaka sakta men säkert nu.

  • Åza Brennander 2 mars, 2019 on 14:05 Svara

   Men NEJ vad tråkigt att höra. Vi får jobba oss tillbaka tillsammans. Krya på dig. Kram❤

 4. Mammsen 2 mars, 2019 on 17:52 Svara

  Usch! Ja, den förrädiska diagnosen, sjukdom el tillstånd. Så svårt att komma ur, en ggr där alltid där och skör. Jag tar oxå en dag i taget. Försiktig med kalenderns aktiviteter. Försöker få till det roliga även om det är svårt att hitta det roliga när man inte har energi till det roliga. Krya på dig

  • Åza Brennander 3 mars, 2019 on 17:34 Svara

   Så ledsamt att höra att vi delar diagnos. Hoppas att vi båda känner oss starka snabbt. Stor varm kryapådig kram. //Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna