VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Veggie bowl med sötpotatis, blomkålsris och rostade linser

Då var det dags för lillelördag igen och som vanligt tycker jag man kan unna sig något extra smarrigt så här mitt i veckan.

Jag försöker äta vegetariskt minst en gång i veckan. Ibland lyckas jag men inte alltid. Mest tror jag det beror på att jag inte är så bra på att laga vegetariskt. Ofta tar liksom fantasin slut vid blomkålsris. Därför blev jag oerhört positivt överraskad när jag ramlade över ett recept på veggie bowl.

SUPERGOTT och vill man ha en lite ”köttigare” måltid kan man lägga till quorn (eller kyckling om man inte vill äta helt vegetariskt) och då passar det även bra med en klick matlagningsyoughurt med rivet limeskal och salt.

Så varsågod, här kommer receptet på en smakrik och överraskande god veggie bowl med sötpotatis, blomkålsris och rostade linser! //Å
20190213_181634Veggie Bowl (5 SP)
4 port
500 g Sötpotatis
1st Broccoli
2 tsk Rapsolja
Salt
Peppar
2 tsk rapsolja
1 msk Garam masala
1 förp konserverade Linser
1 bit färsk Ingefära
1 förp Blomkålsris
1 st Lime
20190213_181459Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna sötpotatis. Dela broccoli i mindre bitar. Blanda med salt. olja och peppar. Rosta i ugnen ca 15 minuter. Hetta upp en panna med olja och tillsätt garam masala, låt fräsa några sekunder. Blanda ner avrunna linser och riven ingefära efter smak och stek några minuter. Blanda ner blomkålsriset bland linserna. Låt det bli varmt. Lägg upp i skålar och pressa över lime. Enjoy!
20190213_181432


Kommentarer


  1. Siv 27 februari, 2019 on 18:58 Svara

    Ett tips är köp boken Portionenen under tian, av Hanna Olvenmarlk.God och billig vegetarisk mat, som passar oss smålänningar.

    • Åza Brennander 27 februari, 2019 on 19:32 Svara

      Perfekt!! TACK för tipset Siv! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna