VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Krämig laxgryta och lyxig måndag

Idag är det en extra lyxig måndag eftersom Tobias inte åkte tillbaka till Stockholm igår. Theos sportlov börjar ju idag så därför unnade sig Tobias en semesterdag så att vår helg tillsammans blev extra lång.

Om en stund ska jag på härlig LPG massage på Kolibri Studio och Tobias ska följa med och testa Hypoxi, en maskin som kombinerar varierande lufttryck och lätt träningsmotion. Vill du se hur den fungerar kommer jag lägga ut på min instastory.

Men mer om det och vår supermysiga dejtkväll som började med en krämig laxgryta fixad av T under tiden som jag gjorde mig i ordning för kvällens show. Receptet följer nedan.20190225_085851 Krämig laxgryta med pressad potatis (6 SP)
4 port
800 g potatis
500 g lax
1 dl vatten
2,5 msk hummerfond
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
2 tsk dijonsenap
1 förp dill
3 msk röd stenbitsrom
Salt
Sallad20190225_085759Gör så här: Koka potatisen. Tag bort skinnet på laxen och skär i mindre bitar. Blanda vatten, hummerfond, matlagningsgrädde och senap i en kastrull. Koka ihop såsen något. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock i ca 10 minuter. Hacka dillen och rör ner tillsammans med rom i såsen. Smaka av med salt och koka upp. Pressa potatisen och servera till laxen tillsammans med sallad. Njut! //Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna