VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Veckans lillelördagsrecept – Skaldjurslasagne

Nu när jag mest går hemma och jobbar på mitt mående tycker jag det är extra roligt att testa nya recept. Matlagning har ju alltid varit ett av mina största intressen men i vardagsstressen är det ju inte alltid helt lätt att få ihop ekvationen nytt, gott och nyttigt.

Men sedan jag ordinerades lugn, ro och vila började jag dela med mig av recept som passar bra en lillelördag och här kommer en ny favorit som passar både den som jobbar på sommarformen och den som bara vill njuta av något gott till middag. Det är ju nämligen inte svårare än så att du byter ut matlagningsgrädden mot vispgrädde om du vill festa till det lite extra.

Veckans lillelördagsrecept är SKALDJURSLASAGNE!
20190218_171735Skaldjurslasagne (7 SP)
4 port
1/2 Purjolök
2-3 Vitlöksklyftor
1 tsk Rapsolja
1 msk Vetemjöl
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
2 dl Mjölk 0,5%
3 msk Hummerfond
1 burk Kräftstjärtar
1 burk handskalade Räkor
1 påse Bladspenat
Salt
Peppar (Cayenne och Svart)
200 g Lasagneplattor
Sallad, tomater, citron och ev en näve rökta räkor som tillbehör.
20190218_172008Ett tips för att undvika mjölklumpar i den goda såsen är att använda en tesil när du reder den goda såsen. 20190218_172033Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolöken och fräs tillsammans med pressad vitlök i rapsoljan. Strö på mjöl och späd med matlagningsgrädde och mjölk. Låt allt koka ihop till en lagom tjock sås (pudra ev i mer mjöl om du vill ha en tjockare sås men tänk på att den blir tjockare är du får i skaldjuren. 

Tillsätt fond och blanda i avrunna kräftstjärtar och räkor. Blanda sist ner spenaten så att den mjuknar. Smaka av med salt och peppar….
20190218_172230Fördela lite av såsen i botten på en smord ugnsform. Varva sedan lasagneplattor och sås. Avsluta översta lagret med sås…
20190218_172319Ställ lasagnen mitt i ungen i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Servera med en god sallad, citron och ev lite rökta räkor. Smaklig spis och fin lillelördag! //Å
20190218_172426


Kommentarer


  1. Agneta 20 februari, 2019 on 09:47 Svara

    Låter jättegott .Just spenat tycker jag gör mycket. Jag har precis upptäckt vad färska örter gör för matlagningen. Färsk koriander och platt persilja är ju revolutionerande tycker jag. Härligt att se dig och Tim ihop.

    • Åza Brennander 20 februari, 2019 on 12:32 Svara

      Älskar också färska kryddor OCH spenat! Ja det är underbart! Nu ska vi ut och övningsköra. Kram Åza

  2. Charlotte 20 februari, 2019 on 17:20 Svara

    Verkar jättegott! Har du färska lasagneplattor? Äter ju inte spenat…vad kan man ta istället tror du?
    Så kul med övningskörning ☺. Ha en fin kväll!

    • Åza Brennander 20 februari, 2019 on 17:46 Svara

      Jag använde färska men jag tror absolut torra funkar också. Hmmm, det första som slog mig var tunna skivor av zucchini/squash eller grönkål om du gillar det. Nu blev jag själv sugen på att testa. Vad du än väljer för grönt är det ju 0 SP. Tunt strimlad paprika eller morot du skär med potatisskalaren kom jag också på kan funka. Lycka till och detsamma! Kram Å

      • Charlotte 20 februari, 2019 on 17:52 Svara

        Tack för tipset! Detta får bli fredagsmys till maken och mig ❤. Nåt gott vin till så blir det riktigt bra ?. Kram kram

        • Åza Brennander 20 februari, 2019 on 20:51 Svara

          Låter ju helt perfekt. Kram Å?

  3. Stina 20 februari, 2019 on 19:23 Svara

    Supergod, favorit hör hemma. Byt ut plattorna mot tortiljabröd, då blir den ännu samlare och ännu godare??

    • Åza Brennander 20 februari, 2019 on 20:49 Svara

      Vilket toppentips! Stort tack det kommer jag testa! Kram Å

    • LM 21 februari, 2019 on 10:10 Svara

      Det hårda brödet eller det mjuka?

      • Åza Brennander 21 februari, 2019 on 10:53 Svara

        Jag utgick ifrån att det är det mjuka men vi hoppas Stina förtydligar. Kram Å

Lämna ett svar till Åza Brennander Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna