VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fråga bara om du orkar lyssna

Pratade med en vän tidigare idag och frågade hur hon mådde. Hon svarade ”har du tid att lyssna?”.

Vi konstaterade dock att det är mer regel än undantag att frågan ställs utan en tillstymmelse till att frågeställaren faktisk VILL veta svaret. Särskilt om det inte bara är ett kort ”tack bra”.

Är svaret ”jo jag mår superbra och känner mig fantastisk!” då kan svaret uppfattas FÖR bra och skapar snarare misstänksamhet över att det ligger en hund begraven än glädje över att någon annan kan känna sig fantastisk.

Är svaret ”tack, men det är faktiskt inget vidare” börjar ofta frågeställaren skruva på sig, flacka med blicken och det är inte helt ovanligt att den en kort stund, efter att ha replikerat ”oj, vad är det då?”, tittar på klockan och behöver rusa vidare.20190220_175210Kvällens reflektion. Har du inte tid att lyssna är det bättre du låter bli att ställa frågan så kan vi prata om väder, vind och andra saker istället. För mår man dåligt blir man bara ledsen när man upplever att man skrämmer bort vänner och bekanta om man svarar ärligt på frågan hur man mår.

Idag har det varit en helt okej dag om du undrar ;-). Den startade och slutade med långpromenader i solskenet tillsammans med Råttan och jag har även varit på skön och välgörande LPG hos Edina på Kolibri Studio.20190220_130903Även sonen hälsar att han mår mycket bättre efter gårdagens operation med följande svimningsanfall och tackar för all omtanke.

Faktum är att han var så pass piggelin när han vaknade framåt lunch idag att både övningskörning och fiske har hunnits med.

En gädda på 2 kilo drogs enligt fiskaren själv upp på andra kastet och kastades tillbaka i sjön. 20190220_175033Skönt tyckte jag som varken är förtjust i att rensa eller äta gädda..

En härlig kväll önskar vi dig. Nu ska jag laga mysmat till min storfiskare och mig. //Å

Ps. Sugen på något annat än gädda? Bläddra ett inlägg bakåt till supergott recept på skaldjurslasagne.


Kommentarer


 1. Britt-Marie 20 februari, 2019 on 21:47 Svara

  Nu börjar du se ut som folk.!!! Några dagar till och du kan sminka över ”det blå-gula”. Skaffa läppstift med hög solskyddsfaktor.
  Gädda är en delikatess, fransmännen gör finmalda gäddbiffar. Är kanongott. Dyrt på deras restauranger.
  Snart är du fit-for-fight. Fast skynda långsamt
  kramar från Öland o tant mumman

  • Åza Brennander 21 februari, 2019 on 01:29 Svara

   Gäddfärsbiffar är helt ok men någon måste ju rensa…😘🤣😂
   Jajjemän siktar på att se betydligt bättre ut när Tobias kommer i helgen..😍. Kram Å

 2. Kent Brennanader 21 februari, 2019 on 11:31 Svara

  När telefonförsäljare börjar med frågan Hur mår du? , brukar jag svara så här: Jo tack, det är bättre än det har varit, men det är inte lika bra nu som det var tidigare. De förlorar helt sitt koncept och vet inte vad de skall säga, prova det!
  Beträffande gäddan så hade min far ( Tims gammelmorfar) slängt i mig efter gäddan om han hade sett mig göra så. Gädda är jättegott och till sommaren skall jag tvinga Tim att lära sig rensa en gädda på rätt sätt, vad han än säger!
  Morfar Kent

  • Åza Brennander 21 februari, 2019 on 18:35 Svara

   Du är oförbätterlig käre far! Ja det ser jag fram emot! Att Tim lär sig ta hand om fisken på rätt sätt! Stå på dig! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna