VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tråkigt besked men ingen större skillnad

Ikväll är jag lite ledsen i sjukstugan. Har nämligen fått ett besked som kunde varit värre men ändå känns illa nog just nu. Men som min hudläkare och jag konstaterade – med tanke på hur jag ser ut just nu är det ingen större skillnad om vi ställer till mig lite till i ansiktet…20190213_181945Men vi tar det från början och idag är det exakt två veckor sedan jag genomgick min operation på Reformkliniken och tidigare i veckan tog jag stygnen efter den i Malmö.

Mina sår har läkt fint och idag firade jag med en en långpromenad i solskenet tillsammans med en lycklig Råtta! Men säg den lycka som varar…20190213_182216För tre veckor sedan opererade jag ju dessutom bort resterna av en elaking på ryggen och nu var det även dags att ta de stygnen på Växjö Medical Center.20190213_182248 Är det inte det ena så är det ju det andra… Men Maria sa att det läkt fint och Doktor Tore hittade inga nya elakingar på kroppen.

Men nu till det tråkiga som gjort mig lite ledsen. I slutet av året behandlade vi ju cellförändringar på överläppen, sk Actinic keratos. Cellförändringarna är inte farliga i sig men kan utvecklas till något värre och chansen är stor att man lyckas få bort eländet med hjälp av en mördarsalva som typ äter och fräter bort det dåliga men under tiden ser man för jäklig ut på området som behandlas!

Bilden nedan är från ett par dagar in i förra behandlingen.20181122_181944 Eftersom Doktor Tore inte helt kunde utesluta att jag blivit av med allt när han kollade överläppen har jag idag kört igång en ny kur med mördarsalvan. Så just nu känns det som det bubblar och svider på läppen och det är allt annat än roligt att veta vad som väntar lagom till helgen.

Men hellre det än att riskera att det utvecklas till cancer och som sagt, jag ser ju ändå så bedrövlig ut att herpesliknande sår på överläppen inte gör varken mycket till eller ifrån på helhetsintrycket just nu.20190213_182105Något betydligt roligare än mördarkrämen är att smörja ansiktet med lyxkrämer. Under hela vintern har jag använt mig av NeoStratas hudvårdsprodukter som är speciellt utvalda för mig på Växjö Medical Center och jag är verkligen HELSÅLD! Därför blev jag superglad när Sophie från NeoStrata kom till kliniken samtidigt som jag och Helen höll på att välja ut de produkter jag ska använda i vår och sommar!20190213_192450Nu kanske du satte i halsen och undrar om man måste ha dubbla uppsättningar av all sin hudvård. Svaret på det är att man inte måste någonting men om man vill ge sin hud de allra bästa förutsättningarna så kan det vara bra att anpassa hudkrämerna efter årstiden. Egentligen säger det väl sig självt att man behöver mer fuktgivande krämer på vintern än på sommaren.20190213_182141Vill du läsa mer om NeoStratas hudvård och kanske testa ett litet startkit hittar du allt HÄR. //Å


Kommentarer


 1. Karin Jönsson 14 februari, 2019 on 14:38 Svara

  Din stackare vad du går genom, hoppas du kan se ljuset i tunneln så småningom!
  Om det är till någon tröst kan jag berätta att jag fått samma behandling på hela dekolletaget, jag hade massor med likadana förändringar som du har. Skillnaden är att jag smorde i fyra veckor…snacka om klåda och sveda! Tror dock inte att våra salvor är desamma, din är säkert betydligt effektivare om du ”bara” ska smörja i tre dagar. Men som du själv skriver: bättre att få hjälp än att det ska utvecklas till något elakartat!
  Krya på dig! ❤️

  • Åza Brennander 14 februari, 2019 on 20:45 Svara

   STACKARE!! Vilken pina! Själv håller jag på att gå upp i atomer för att det svider så infernaliskt på överläppen. Lyckades du bli av med dina förändringar? Hoppas det. Tack för omtanken. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna