VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Känslor och Bilder en vecka efter Operationen

Tänk att det redan har passerat en vecka sedan jag lade mig under kniven på Reformkliniken! Det känns faktiskt smått otroligt, i alla fall tills jag ser mig i spegeln…

Men man kan lugnt säga att det går åt rätt håll med tanke på hur tillståndet var för sju dygn sedan.. Jag har faktiskt svårt att hålla mig för skratt när jag kollar på bilderna från natten till torsdagen. Jag ser ju ut som en TELETUBBIE!!!20190131_194847Idag ser jag ut så här och jag påstår inte på något sätt att det är vackert men jag börjar så smått känna igen mig.20190207_100845   Många tycker det ser otroligt smärtsamt ut och frågar varför jag utsätter mig för detta elände. Men faktum är att jag inte har särskilt ont och eftersom jag inte är så förtjust i att proppa i mig en massa kemikalier slutade jag faktiskt helt med morfin ett dygn efter operationen och jag har inte ens tagit en alvedon sedan i förrgår.20190207_101209 Det som är lite jobbigt är att det spänner och ömmar lite i ansiktet och att jag kan inte vrida huvudet i sidled. Sedan såklart de förhatliga ansiktsgördlarna som jag har på mig dygnet runt. När jag tänker efter är faktiskt det allra värst och inatt vaknade jag säkert 10 gånger av att den kasat på sned eller höll på att strypa mig i sömnen.
20190207_105910Men oavsett de vedermödor jag just nu utstår så känner jag att det var helt rätt att göra om operationen och denna gången är jag övertygad om att det kommer bli jättebra. Ångrar bara bittert att jag inte valde Reformkliniken första gången för en sak är säker och det är att detta är en operation man INTE vill gå igenom två gånger.
20190207_101142Jag blir faktiskt mörkrädd nu när jag insett hur fruktansvärt dåligt allt sköttes sist. Vet du att jag inte fick någon information hemskickat till mig innan operationen? Efter flera påminnelser om det mailades slutligen två A4 med info som senare visade sig avse en annan operation än den jag gjorde!

Inte nog med det. Dagen efter operation skickades jag hem utan fler förhållningsorder än att ta det lugnt och inte träna på tre månader. Inte konstigt att det blev komplikationer. Jag hade varken gördlar eller specialschampo för hår och sår. På Reformkliniken fick jag med mig en hel kasse hem med allt ifrån det tvålschampo jag ska tvätta mig med VARJE dag i TVÅ veckor till mediciner, olika gördlar och t o m godis för att göra mig glad!

Mycket mer kan tilläggas och jag blir bara så upprörd när jag tänker på hur jag behandlats samt att behövt genomgå en smärtsam operation igen OCH till råga på allt betalat för det två gånger (fick tillbaka en del efter mycket om och men från den första kliniken men långt ifrån allt).

Vill du läsa mer om varför jag tvingades göra om operationen skriver jag om det HÄR och om du vill läsa om bakgrunden till att jag gjorde den första skriver jag HÄR och om komplikationerna HÄR.20190207_101126På tal om något helt annat har jag en hund som tycker att livet är allt annat än toppen med en matte som inte får gå långpromenader. Idag har hon både matvägrat och totalvägrat att uträtta sina behov i trädgården.

Snacka om uttråkad. TUR att bästa Björn snart kommer och rastar henne åt mig. //Å20190207_101526


Kommentarer


 1. Katarina 7 februari, 2019 on 12:55 Svara

  Skönt för dig att det går framåt med läkandet. Måste tillstå att jag också fnissade till över den första bilden. Tycker du redogjort (utan att du egentligen skulle behöva göra det) sakligt för operationen och anledningen. Sköt om dig!

  • Åza Brennander 7 februari, 2019 on 18:33 Svara

   Men visst ser jag ut PRECIS som en Teletubbie?! Helknasigt. Tack, det lovar jag att göra. Kram Å

 2. Tina 7 februari, 2019 on 13:24 Svara

  Nu har jag tittat och tittat, men jag förstår ändå inte varför du gjorde op från början….jag må va blind o dum….
  Kram på dig och tålamod nu

  • Åza Brennander 7 februari, 2019 on 18:38 Svara

   Tror varken du är blind eller dum men det är nog så att om man själv stör sig på något då kollar man på det hos andra människor också. Men om man inte har den fixeringen så ser man inte andras ”problem” heller. Har t ex en vän som hatar sina händer. Hon kollar på allas händer och har kommentarer och tankar runt dem. Själv tycker har jag aldrig sett några problem med hennes händer. De ser i mina ögon ut som händer mest gör. Men det spelar ingen roll hur mycket jag tycker det och hur många gånger jag säger det till henne. Hon ser bara det som är fult i hennes ögon. Kram Å

   • Tina 8 februari, 2019 on 14:49 Svara

    Så är det nog Åza, att jag inte ser vad du själv ser o tycker är ”problem”.
    Du är bra som du är tycker ju jag då….
    Kram o trevlig helg

    • Åza Brennander 8 februari, 2019 on 20:57 Svara

     Det känns bra Tina, gillar att du tycker jag är bra som jag är. Kram och detsamma! <3

 3. Linda 7 februari, 2019 on 16:10 Svara

  Hej..bodde jag närmare skulle jag ta lilla råttan och gå ut på långpromenad..
  Tur att Björn kan ta henne på promenad..
  Hon är så jäkla söt..
  krama Råttan från mig💕

  • Åza Brennander 7 februari, 2019 on 18:39 Svara

   Det är en väldans tur att vi har Björn! Tack snälla du! Tycker du inte att jag också är jäkla söt för tillfället? Ett av mina bästa jag om jag får säga det själv… 😉 Kram Å

 4. Charlotte 7 februari, 2019 on 19:32 Svara

  Reformkliniken är så proffsiga! Var där med dottern som gjorde en bröstförminskning i oktober. Det blev så bra! Det är tack vare dig och din blogg Åza som vi hittade doktor Tuve.
  Vad skönt att du mår bättre och har kunnat slita med smärtstillande. Har två egna hundar att rasta så jag har ingen möjlighet att hjälpa dig med Råttan.
  Ha det bra, kram

  • Åza Brennander 7 februari, 2019 on 20:14 Svara

   Så roligt att höra Charlotte! Det gläder mig mycket att ni också hittat Tuve och att det gått så bra. Instämmer, proffsigare finns inte! Tack för omtanken, krama dottern och vovvarna från mig. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna