VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Middagstips och dagens Regnbågslook

Om man bortser från att jag ser ut som värsta slagskämpen med ett ansikte som börjar skifta i regnbågens alla färger är det ganska bra efter operationen!20190204_110724Jag är sams med Tobias igen efter ett halvt förlåt, sonen har varit förbi och skottat IGEN, jag klarar mig utan smärtlindring och snart kommer Päronen på besök IGEN med lunch och för att lämna tillbaka Råttan!20190202_13313020190203_185213På tal om lunch hittade jag på en smarrig och smal pastarätt igår kväll och det receptet vill jag dela med mig av till dig för den blev riktigt bra. En fin dag önskar jag dig! Kram Å20190204_110426Morotspasta med Lax och Räkor 4 port (11 SP)
200 g okokt pasta
1/2 purjolök
1 krm cayennepeppar
Salt
1 knivsudd saffran
1 dl lätt Cremé Fraiche 5%
1 morot
300 g kallrökt lax
200 g skalade räkor
Citron
Körsbärstomater
Gör så här: Skala och skiva morot tunt med potatisskalare, Hacka purjolöken i små bitar. Koka pastan al dente i saltat vatte och lägg i morotsstrimlorna sista halvminuten. Blanda cremé fraiche med purjo, cayennepeppar, salt, svartpeppar och saffran. Koka upp och försiktigt och låt sjuda ett par minuter. Blanda i hackad lax och när allt är varmt lägger du i räkorna och blandar med morotspastan. Toppa med citron och körsbärstomater! Ett tips är att blanda i 1 dl gröna ärtor också. Det ångrade jag att jag inte tog för det tror jag hade gjort rätten ännu godare. 20190204_110345


Annons

Kommentarer


 1. Lars Karlsson 4 februari, 2019 on 13:43 Svara

  Oj nu snackar vi mat.
  Tack den ska jag laga åt hjärtevännen nästa gång vi träffas.
  Ser så gott ut och ärtorna ska vara med.
  Både för smaken och färgerna.
  Gissar att dom ska i sist.
  Kram L

  • Åza Brennander 4 februari, 2019 on 14:04 Svara

   Rätt tänkt! Frysa ärtor är bäst och om du har bråttom kan du hiva i dem i pastavattnet strax innan moroten så är allt klart samtidigt. Smaklig spis! Kram Å

 2. Ewa 4 februari, 2019 on 15:06 Svara

  Hejsan.
  Tur att du är sams med Tobias du måste vara rädd om din fina man, man vet inte han kan tröttna som du gnäller på honom. Var det ingreppet du gjorde innan malingt som du behövde ta mer för.
  Hej från Ewa kram och krya på dig.

  • Åza Brennander 4 februari, 2019 on 15:15 Svara

   Det är aldrig ens fel att två träter Ewa ;-). Men absolut, jag kan gnälla en hel del men han har sina sidor också. Dock mest älskvärda. Om du menar på operationen på ryggen för 1 1/2 v sedan var det malignt jag behövde ta mer för. Om du menar operationen på halsen/öron i onsdags var det en korrigering av en op som gick fel för två år sedan. KRam Å

 3. Eva 4 februari, 2019 on 19:40 Svara

  Han verkar hårdhänt Dr Tuve 😉 jag tycker du är tapper och du behöver inte göra filmer där du talar om du nu har talförbud, tänk om läkningen blir sämre. Kryakram med hopp om snar bättring

  • Åza Brennander 4 februari, 2019 on 20:18 Svara

   Tack för omtanken men jag har sååååå svårt att hålla tyst. Känns som det läker bra trots allt. Kram Å

 4. Marie 6 februari, 2019 on 21:50 Svara

  Hej Åsa,

  Tack för härliga och kloka inlägg.
  Ikväll lagade jag din morotspasta.
  Galet gott😋

  Krya på dig🤗

  • Åza Brennander 6 februari, 2019 on 21:53 Svara

   Vad roligt att du gillade den och tack för att du läser mina inlägg! Tack snälla och trevlig kväll.❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna