VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bröllopsdag, Födelsedag och en spännande Resa för Brudparet

Varje år i början på januari är det samma visa och panik över vad vi ska hitta på. Då fyller nämligen dels min mamma år och strax därefter, på trettondagsafton, firar föräldrarna bröllopsdag!

Men i år var jag ute i god tid med planeringen eftersom jag visste att jag skulle befinna mig i Karbien på högtidsdagarna.IMG_7283För mig har det alltid varit en gåta att de valde att gifta sig den 5 januari men någon ska väl göra det förstås och dessutom tror jag att båda hade bråttom att få ringen på fingret. Pappa för att han behövde en bokförare till åkeriet och mamma, som kommer från en frikyrklig släkt, för att inte leva i synd..

Men nog om det. I år hade jag förberett firandet väl och på julafton fick de bl a ett stort kuvert av oss barn. Kuvertet innehöll en packlista och flera mindre kuvert som skulle öppnas vid olika tillfällen med start kl. 08.00 den 5 januari…

Eftersom min käre far uppdaterat sin Facebooksida låter jag honom berätta med egna ord om vad som väntade dem.20180217_143531g”Nu börjar en spännande resa. I julklapp av våra barn fick vi ett antal kuvert att öppnas vid olika tillfällen, det första i dag den 5/1 klockan 8 som är vår 49:e bröllopsdag. Vi var tidigare ombedda att ha fulltankad bil, sovkläder samt festkläder med oss plus en flaska Kava som följde breven. Det första brevet som vi öppnade kl 08.00 var det bara en gratulation och en önskan att helgen skulle bli bra. Nästa brev skall öppnas klockan 11.00 sittande startklara i bilen, vi för se vad det blir. Jag lovar att hålla er mina FB vänner uppdaterade.”

Jag fyller i lite här eftersom min käre far i exalteringen glömde uppdatera sina FB vänner om att färden gick mot österut och att kuvert no 3 skulle öppnas i Trekanten strax före Kalmar. Det ”förra” inlägget han refererar till var för övrigt ett inlägg som av misstag blev en händelse… 😉

”Eftersom det verkar som att många inte sett mitt förra inlägg tar jag det igen. Efter stoppet i Trekanten och öppnandet av det kuvertet uppmanades vi att fortsätta till Industrigatan 2 i Färjestaden och Ölands choklad där. Där skulle vänta lunch med vin till. Bry er ej om bilen stod det. Döm om vår förvåning när vi mitt ute i industriområde möts av skylten stängt till 7/1. Vad skulle hända med lunchen och bilen? Så fick vi se en liten notis på dörren, vår restaurang på Hamnplan är öppen. Vi åkte dit och blev mottagna som herrskapet Brennander med underbar lunch och vin. Nästa brev öppnas och där står att vi skall gå tvärs över gatan och in i entrén till spahotell Skansen där de kommer att ta hand om oss. Väl där får vi välkomstdrink, femstjärnigt svit, helkropps och ansiktsmassage samt på kvällen en trerätters middag och nu har vi ätit en jättefrukost och är färdiga för hemfärd. Stort tack till våra barn med respektive för detta äventyr.”

  Bilden nedan är likt texten ärligt stulen från min fantastiska pappas Fb inlägg.mamma 75Förtydligas bör kanske att jag i julstressen råkat skriva adressen till Ölands choklads fabrik på industriområdet i Färjestaden istället för till restaurangen i hamnen..

 Än en gång stort GRATTIS på 75-årsdagen kära mor och ett ännu större GRATTIS till mig för att jag fick så fantastiska föräldrar som nu älskat varandra i nöd och lust i 49 år!20180217_143538gGRATTIS till er BÅDA från mig, Tobias samt broder Fredrik, Sofia och såklart barnbarnen Tim, Elwin och Molly, bonusbarnbarnet Theo samt en liten Råtta. WE LOVE U!

Ps. Stort tack till Hotel Skansen och ÖlandsChoklad som tog så väl hand om våra föräldrar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna