VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Jag vill vara mitt BÄSTA (fåfänga) JAG

Idag har jag sett allt annat än rolig ut eller när jag tänker efter är det kanske just det jag gjort. Sett rolig ut alltså. ”Tyvärr” gör bilden nedan mig inte den orättvisa jag förtjänar för jag ser faktiskt ännu bedrövligare ut än så.

Jag har nämligen inte bara en röd näsa, jag är dessutom prickig och svullen. Och allt av egen fri vilja eftersom min farmor lärde mig tidigt att man får lida pin om man vill vara fin..
20181213_184359 Orsaken till mitt lite svullna och rödflammiga ansikte är att jag igår genomgick flera ansiktsbehandlingar på Växjö Medical Center med syfte att föryngra min hud, något mitt fåfänga jag har sett fram emot länge eftersom jag försöker leva efter devisen att vara mitt bästa jag.20181213_192203Nu finns det säkert någon som tänker att jag ska acceptera att jag åldras och att jag duger som jag är och till dig vill jag säga tack för omtanken och att jag också tycker att jag duger helt ok som jag är. Men jag vill inte bara duga för mig själv jag vill ge mig förutsättningarna för att vara mitt bästa jag.

Mitt bästa jag innebär inte en felfri hud eller noll rynkor för mig. Det innebär bara att jag vill se liiiite fräschare ut än tidens rand och jordens gravitation jobbar på. Jag vill inte se ut som 30 igen, däremot vill jag se ut som en pigg 50- enbart för min egen skull och ingen annans.

Tillbaka till vad jag gjorde igår för att ge min hud de bästa tänkbara förutsättningarna för att se fräsch ut länge.20181213_192308Först körde vi hudföryngring med 2 D laser för att förbättra hudstrukturen och balansen i huden, minimera porer och små kärl, reparera solskador och på så sätt få en jämnare pigmentering.

Därefter var det dags för den USA populära Picolasern, som för övrigt Växjö Medical Center är ensamma om att erbjuda i Sverige, också den med syfte att föryngra huden.

PicoGenesis orsakar små luftbubblor i huden och den fiffiga huden reparerar de små hålen genom att bilda nytt kollagen vilket bidrar till att pigmentet i huden brukar bli jämnare. 20181213_193242Vi använde faktiskt inte bara lasern i ansiktet utan även på min handrygg där jag börjat få sk. åldersfläckar. Nu kanske du tycker att resultatet inte blev något vidare eftersom fläckarna syns betydligt bättre på efter-bilden. MEN det är helt i sin ordning eftersom de ska mörkna först för att sedan fjälla bort om 1-2 veckor.

Vill du läsa mer om hudföryngring med laser hittar du mycket information HÄR. Laserbehandlingarna avslutades med en AHA-Peeling från NeoStrata innan Svetka drog igång den lite elakare maskinen… 20181213_192113 Jag har länge dragits med några brustna blodkärl vid näsvingarna, på ena kinden och mellan ögonbrynen och för att ta kontroll över dem har vi dessutom påbörjat en behandling med kärllaser.

Om jag i mitt något omtöcknade tillstånd minns rätt använde Svetka två olika lasermaskiner på mig eftersom kärlen vid näsan var lite tunnare än det mellan ögonbrynen men det finns fyra typer av kärllasrar som är i vanligt bruk i dag. KTP-, färgämnes-, alexandrite och Nd:YAG laser.

Hos Doktor Tore finns alla fyra och faktum är att jag har väldigt mycket på fötterna när jag vågar påstå att Växjö Medical Center är den mest välutrustade kliniken vad gäller lasrar i Norden! 20181213_192022Tyvärr missade jag att be om en före-bild men det fräcka med kärllaser är att många av de brustna kärlen försvinner direkt så som de gjorde på min näsa. Helt otroligt!

Vill du läsa mer om kärllaser hittar du information HÄR.

Nu ska jag lussa för Kärleken. En fin lussekväll önskar jag dig med en bild från morgonens Luciatåg på kontoret. //Å20181213_184735


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna