VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Dags för nästa Käftsmäll – Förundersökningarna läggs ner

Så var det dags för nästa käftsmäll och på senare tid känns det som jag knappt hunnit resa mig upp innan det är dags för nästa.

Polisen har nämligen underrättat både Tobias och mig om att förundersökningarna avseende alla bedrägerier och olovliga identitetsanvändningar som vi anmält de senaste månaderna läggs ner.

Skäl: ”Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen.
Motivering: ”Vidtagna åtgärder har inte lett till att någon kan bindas till brottet. Fortsatt utredning kan inte förväntas ändra på det.

MEN PÅ RIKTIGT POLISEN!! Har ni ens FÖRSÖKT binda någon till brottet? Med största sannolikhet inte eftersom vi på egen hand lyckats samla på oss vad både vi och jurister bedömer som tillräckliga bevis för att fälla bedragaren i fråga!idagenSärskilt intressant är att Sveriges Radio så sent som igår rapporterade att Polisen i Stockholm bara utreder bedrägerier i undantagsfall och att man ”beslutat att inte jobba med ärenden som är under 5 000 kronor”, vilket ju indirekt är en uppmaning till alla bedragare att göra många mindre bedrägerier för att slippa åtal.

Trots alla bevis VI kan lägga fram i härvan med bl a Mathem.se, som enbart den notan totalt passerat 70 000 kronor, väljer alltså Polisen att lägga ner våra anmälningar gällande bedrägerierna och att den olovliga identitetsanvändningen.

Mathem.se som för övrigt fortfarande inte försett oss med någon information och valt att skydda brottslingen. Men det kanske är så deras kundvård ser ut eftersom vi aldrig varit eller någonsin kommer bli kunder hos Mathem.se.

Däremot har inkassobolaget Mathems fakturor gått vidare till varit betydligt mer hjälpsamma än skitföretaget Mathem.se som önskade mig ”lycka till i jakten på sanningen”.idagennnDärmed kan väl konstateras att Polisen inte vidtagit NÅGRA SOM HELST åtgärder och att ingen kan bindas till brotten är BULLSHIT!

Så imorgon är det dags att på uppmaning av vår advokat lämna in ytterligare överprövningar av Polisens beslut och hoppas att de åtminstone återkommer denna gången. Jag väntar nämligen fortfarande på att de ska ringa tillbaka sedan jag ville göra en ny anmälan förra veckan. En anmälan kopplat till de förundersökningar som faktiskt fortfarande pågår och är betydligt allvarligare än identitetsstöld och bedrägerier i våra namn.

Men kanske har Polisen inte bara fattat beslut om att sluta utreda bedrägerier? Farbror Blå har kanske dessutom fattat beslut om att inte ta emot några anmälningar över huvud taget, vilket såklart skulle minska arbetsbördan och förbättra statistiken avsevärt för Polismyndigheten i vårt avlånga land. //Å20181212_203517Ps. Ett litet tack till Verisure och Teo som varit hemma hos mig ikväll och testat alla nya larm. Nu är både jag och mitt hem ”säkrade” med både inbrotts- överfalls- och brandlarm. Det känns bra!


Annons

Kommentarer


 1. Malin Clapper 12 december, 2018 on 20:36 Svara

  Det är så SJUKT. Man är så naiv innan man hamnar i något sådant också och tar för givet att polisen ska göra sitt jobb och att man är skyddad i Sverige. Men både polis och sjukvård behöver mycket resurser, och uppstyrning… Håller tummarna!
  När är er lägenhet färdig för inflytt? Ser fram emot bilder!☺️

  • Åza Brennander 12 december, 2018 on 20:43 Svara

   Det trodde jag också men jag har fullständigt tappat tilltron till vårt rättsväsende och polisen. Dock har du helt rätt i att det framförallt behövs resurser OCH uppstyrning. Vi räknar med att vrida om nyckeln i början av mars men den beräknas klar i mitten av februari. Bildbomber utlovas! Kram Å

 2. Lars Karlsson 12 december, 2018 on 20:43 Svara

  Det är för djävligt helt enkelt.
  Hörde också det där på radion.
  Konstigt nog så tänkte jag på er direkt.
  Ha det nu gott på lillelördan.
  Kram L

  • Åza Brennander 12 december, 2018 on 22:23 Svara

   Överjävligt ja… Detsamma bästa du. Kram Å

 3. Anna 12 december, 2018 on 21:50 Svara

  Hej,
  Men häng ut trollet då? Det hade jag gjort. Måste ju vara hemskt att leva på detta sättet med en sån bedragare..! Och inte veta vad som kan hända härnäst… Häng ut personen/personerna. Måste ju få göras nånting för Er säkerhet?
  Kram❤️

  • Lars Karlsson 12 december, 2018 on 22:04 Svara

   Att hänga ut någon sådan person leder säkert till polisanmälan och åtal för det allvarliga brottet förtal .
   Ett sådant fall kommer aldrig att läggas ner som vissa andra.
   Typiskt.

   • Åza Brennander 12 december, 2018 on 22:26 Svara

    Tyvärr har du nog rätt så det är ju dumt att chansa.. Trakasserier, förföljelse, falsklarm, falsk tillvitelse, bedrägerier och olovlig identitetsanvändning är ju inte så allvarligt…. Å

  • Åza Brennander 12 december, 2018 on 22:22 Svara

   Risken är att det slutar med att JAG hamnar finkan då misstänker jag.. Tack för omtanken.Kram❤

 4. Susan 12 december, 2018 on 23:17 Svara

  Varför blir man ens förvånad? Sverige är ett skämt, ett laglöst land.
  Kanske ska klicka hem det där överkastet från Himla ändå, o sätta det i xets namn. Jag menar det kostar 4990kr så det är under 5000 o det tar inte polisen i ändå.

  Men så var det den där lilla detaljen…samvetet…

  Sjukt är det som händer. Stackars Er♥️

  • Åza Brennander 12 december, 2018 on 23:39 Svara

   Den lilla detaljen som skiljer ont ifrån gott ja…. Men skippar du den är du ju safe.. i alla fall i Stockholm… Kram Å

 5. Kent Brennanader 13 december, 2018 on 08:54 Svara

  Det finns ju en JO. Anmäl detta till justitieombudsmannen, jag tror de är skyldiga att ta upp er behandling av polismyndigheten. Det finns ju alla de bevis redan som polisen skulle behöva leta efter i en förundersökning och även namn på de skyldiga.

  • Åza Brennander 14 december, 2018 on 11:09 Svara

   Om man bara orkade käre far…. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna