VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Svindyrt i Storstan

Tänk att det gått nästan tre veckor sedan jag träffade Tobias sist. Tanken var såklart inte att det skulle gå så lång tid men livet och en inställd rättegång kom emellan. Men därför var det såklart extra mysigt att äntligen ses igen och nästan lite pirrigt i magen när jag traskade den korta promenaden från Östermalmstorg hem till mina killar.2018-12-08 10.38.34På tal om Östermalmstorg..
Igår hade vi goda vännerna Almering och Fylking på middag och eftersom jag skulle bjuda på paella stannade jag till på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen för att köpa fyra små havskräftor till garnering..

När killen bakom disken sa ”det blir 300 kronor jämt tack” trodde jag att jag hörde fel och jag frågade om han möjligen skojade med mig…kräftDet gjorde han tyvärr inte, varpå jag upplyste honom om att jag tidigare i veckan handlat havskräftor, kungskrabba, rökta räkor, kokta räkor och krabba i Växjö för 400 spänn!

Killen ryckte på axlarna och sa ”det här är Stockholmspriser och då ska du veta vad det kostar inför nyår”. Vilken tur att jag kommer äta hummer på någon helt annan plats på jorden då tänkte jag tyst för mig själv och svarade ”det vill jag inte veta”.

Nedan skaldjur från BN:s Fisk på Samarkand i Växjö för 400 kronor och ovan från Lisa Elmqvist i Östermalmshallen för 300 kronor. Just saying…2018-12-08 10.17.15 Men nu är det ju ingen idé att gråta över kilopriset på havskräftor i Stockholm. Middagen blev fantastiskt lyckad och receptet på den supergoda paellan som bara ger 7 points per person hittar du här.

Denna gången kompletterade jag paellan med en fräsch limesås gjord på 1 dl turkisk yoghurt med rivet skal från 1 lime och juicen från en halv pressad samt vitpeppar och salt.par Nu blir det en runda i den svindyra storstan för att kolla på lite julklappar. Titta är ju gratis så kan man handla hemma i småstaden ;-).

En mysig dag önskar jag dig! //Åpae


Kommentarer


  1. Benni 10 december, 2018 on 09:49 Svara

    Hade AAAALDRIG i livet betalat 400 kronor!!! för 4 ynka dekorationskräftor som det knappt är någon mat på ens, jag hade svarat ”400 kronor, sedan hade jag asgarvat och sagt, nej du, jag är för smart för att bli blåst, dem kan du behålla själv”, sedan hade jag gått därifrån.

    Jag låter mig aldrig luras för jag vill inte framstå som dum. PM o vänner i Växjö, Sveriges bästa hotell enligt White guiden, och Sveriges finaste och godaste mat någonsin!

    • Åza Brennander 10 december, 2018 on 11:23 Svara

      Jag betalade ”bara” 300 kronor för dem och 400 för det jag köpte i Växjö. Håller med dig men vi väntade gäster en timma senare och jag ville verkligen gärna dekorera min paella med dem. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna