VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vilken Pysseltyp är du

Det finns väl inte någon tid på året som det pysslas och fixas så mycket i hemmet som inför julen? Jag är nog inte ensam om att lova mig själv att ”tona ner det lite nästa jul”. Särskilt när det är dags att plocka tillbaka allt i sina lådor, slänga de frysskadade lussebullarna, brända pepparkakorna och julskinkan som hann härskna eftersom man inte var hemma på hela julen.

För att inte tala om när man kommer till att byta julklapparna som var för stora, för små, inte det man hade önskat sig eller helt enkelt bara blev helfel…660262aJag minns fortfarande året jag fick en Candy Bikini och hade förväntat mig något helt annat. Det var tyvärr ingen bytesrätt på den och den kommer definitivt inte bli ett av mina Julestips som jag delar med mig av varje dag fram till jul (sök juletips så hittar du dem men garanterat inte någon godisbikini).

Men nu var det ju vilken PYSSELTYP man är  jag tänkt skriva om ikväll efter att ha haft en intressant diskussion med svägerskan/kollegan tidigare idag..20171223_140859Fia är nämligen en sådan där härlig människa som pedagogiskt tar sig tid att förklara för barnen varför man ska strö en matsked potatismjöl på bakbordet och aldrig slarva med jäsningen. Därav hennes lyckliga och harmoniska barn på bilden nedan från årets lussebullebakning..

 Jag funkar inte riktigt på samma sätt och kanske är det därför sonen inte längre vill baka pepparkakor eller lussebullar tillsammans med mig. 47432197_2348855675189336_4637351841045151744_nTill skillnad från Fia har jag nämligen aldrig planerat min bakning och gjort lite som Kajsa Varg, d v s tagit det jag haft och inte läst recept (obs min tolkning av K.V).

Vilket visat sig inte vara helt lyckosamt vid bakning och oftast slutat med att jag stått själv i köket med deg som bättre passat som klister, vidbrända pepparkakor och en son som uppgivet frågat om det är okej att han avviker samtidigt som brödkaveln snurrat i 110 km/h och mina kinder varit mer än lovligt rosiga.

Jodå, så är det. Min suveräna svägerska är en PedagogPysslare av högsta rang som släpper in sina leende barn i pysslet och spelar ”Jag kommer hem igen till Jul” med Peter Jöback i bakgrunden utan kladd.

Händer det att sonen i förpuberteten bakar snoppar istället för katter ler PedagogPysslaren mot sitt barn, fnissar och viskar ”fiiiin men nästa kanske vi ska göra som en katt ändå så att farmor blir glad”…47449214_603491426769539_5449940691167739904_nJag däremot är som du säkert räknat ut INTE en PedagogPysslare. Nej jag lyssnar på ”Fairytale of New York” med The Pouges och bakar helst inte alls med varken barn eller mig själv eftersom jag tycker det tar alldeles för lång tid och blir för mycket att städa upp..

Men OM jag bakar så bakar jag jättefort och detsamma gäller när jag pysslar. Då pysslar jag nämligen alltid snabbt och intensivt. Vad sägs t ex. om det här som jag fixade på mindre än en halvtimme efter att PedagogPysslaren Fia och PerfektionistPysslaren Mia tipsat om att ”det kan vara fint att dekorera med lite mossa och grankvistar”.20181202_181935Som den NinjaPysslare jag är och med största sannolikhet kommer förbli gick jag ”all in” på mossa, granris och julkitch med devisen att lagom inte är bäst och att det inte blir bättre av att fundera och arrangera.20181202_181952Nedan en jämförelse med hur det ser ut hemma hos min vän PerfektionistPysslaren Mia när hon dekorerar med granris. Snyggt så man smäller av, men jag gissar att det tog betydligt längre tid att välja ut de grankvistarna och hur de skulle placeras än för NinjaPysslaren att dekorera FEM krukor. 2018-12-05 19.48.30 Känner du igen dig PedagogPysslaren, PerfektionistPysslaren, NinjaPysslaren eller är du kanske en helt annan pysseltyp? Berätta gärna i så fall för jag är grymt nyfiken på alla sorter! //Å


Annons

Kommentarer


  1. Agneta 6 december, 2018 on 09:53 Svara

    Ha.ha vilket härligt inlägg. Men ni kompletterar varandra bra när ni jobbar ihop?
    Ok,småbarnsåren var mysiga på sitt sätt,jag har tre barn. Men jag föredrar att baka och julpyssla själv( det blir finast så!).

    • Åza Brennander 6 december, 2018 on 10:22 Svara

      Vi är som Yin och Yang Fia och jag! Det funkar faktiskt utmärkt även om jag ALDRIG skulle tillåta barnen baka på MITT köksbord! ;-). Håller med dig! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna