”Gomorron darling! Hasse hänger gärna med på kvällsmat ikväll hemma hos dig om det funkar? Typ runt 18-tiden? Jag kan ta med VV anpassad dessert. Hasse tål inte rökt fisk, jag äter inte kött men gärna fisk, skaldjur och kyckling. Tror du det funkar?”Igår var planen att Karin och jag skulle ha en mysig tjejkväll tillsammans men min väldigt tydliga väninna hade inte träffat maken på hela veckan så efter middagsbeställningen ovan blev det en tjejkväll med extra Hasse.
Dock hade Casa Brennander inte möjlighet att ta emot bokningen förrän 19.00 men till skillnad från förra helgens middagsbjudning var bordet dukat och maten redo för servering när gästerna steg in genom dörren (eller för att vara helt ärlig knappt en minut innan). Inte bara Råttans tillfrisknande som är ett mirakel m a o… 😉Något jag verkligen älskar är saffran och skaldjur så en av mina absoluta favoriträtter är Paella. Igår testade jag därför en viktväktarvariant som jag adderade lite extra gott. Den blev faktiskt så himla bra att jag vill dela med mig av receptet till dig som också älskar Paella. Here we go!
Paella med kyckling och skaldjur (4 port á 7 points)
9 dl vatten
2 Kycklingbuljongtärningar
2 pkt Saffran
600 g Kycklingbröstfilé
2 tsk Rapsolja
1 gul Lök
1 röd Paprika
1 tsk Rapsolja
2 Vitlöksklyftor
3 dl Råris
2 tsk Paprikapulver
1 brk krossade Tomater
2 dl gröna Ärtor
200 g skalade Räkor
100 g Blåmusslor
4 Havskräftor
1 knippe Bladpersilja
1 Citron i klyftor
Gör så här: Koka upp vatten med buljongtärning och saffran i en stor kastrull. Ta kastrullen från spisen, täck med lock och håll varm. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och stek i olja tills den får färg. Lägg sedan över på en tallrik. Salta och peppra. Skala och tärna lök och paprika, stek i olja tillsammans med pressad vitlök tills allt mjuknat. Tillsätt ris och paprikapulver och stek några sekunder. Tillsätt därefter krossade tomater och hälften av buljongen. Koka upp och låt småputtra ca 20 minuter. Rör om då och då och späd med mer buljong om riset börjar koka torrt. Tillsätt kyckling och ärtor och sjud vidare i ytterligare 10 minuter. Späd med mer buljong om paellan känns torr. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda i räkor, musslor och hackad bladpersilja. Garnera med citronklyftor och NJUUUUUT!Till efterrätt hade Karin fixat en ljuvlig fruktsallad (0 points) med min nya favoritfrukt Pomelo! //Å
Det ser supergott ut!!!
Det var det och om du är snäll kan du få ett litet smakprov imorgon… 😉 PoK