VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons
I annonssamarbete med Agria

Tar hjälp av veterinärer gratis på nätet

Något som oroar mycket är att Råttan äter väldigt dåligt och inte dricker själv, (hon dricker bara när jag sprutar in vatten direkt i munnen på henne). Om hon är uttorkad är ju supersvårt att bedöma själv och dessutom är det ju både dyrt och tidskrävande att fara in och ut på djursjukhuset stup i kvarten.

 Efter att ha beklagat mig över djurklinikernas tidvis långa telefonköer fick jag tips om att alla som har sina djur försäkrade hos Agria har fri tillgång till First Vet och kan nyttja tjänsten för allt som omfattas av försäkringen!222Senast igår använde jag mig av den fantastiska gratistjänsten på nätet och jag har faktiskt nyttjat den var och varannan dag sedan hon insjuknade för tre veckor sedan (kanske inte den mest fördelaktiga bilden nedan men svägerskan/kollegan fångade mig i stunden när letade efter vilka mediciner Råttan fått på djursjukhuset).6666När ovissheten var som värst och Råttan var helt borta av smärta och uttorkning videochattade jag faktiskt med legitimerade veterinärer flera gånger om dagen helt utan kostnad, vilket kändes väldigt tryggt. Och igår fick jag hjälp igen att bedöma om hon är uttorkad genom att att göra några tester som jag samtidigt filmade med mobilen.11111 (1)I journalen, som alltid mailas efter avslutat samtal, framgår att Inez har ”lindrigt torra slemhinnor. Kapillär återfyllnadstid dock normal. Hudturgor lindrigt långsam (svårbedömt)” samt att hon ”ligger ned, reagerar på tilltal, men reser sig ej upp”.  Kanske inte helt lättolkat men veterinären förklarade för mig att det inte är fara och färde än men att jag verkligen måste se till att få i henne mer vätska. Därför gav han mig rådet att blanda tonfisk i vattenskålen och det gjorde susen. Dock fick hon i sig lite för mycket så hälften kom upp men jag är glad att hon fick behålla lite i alla fall.3333Tjänsten är superenkel om du har en mobiltelefon (man kan även begära bara samtal utan video) och inte en enda gång har jag behövt vänta på att få kontakt med veterinär i mer än 15 minuter! Helt otroligt att jag inte har haft förstånd att använda mig av den tidigare!555När jag fick rådet av First Vet att uppsöka klinik med Råttan fick jag t o m förslag på djursjukhus i Stockholm med telefonnummer OCH hjälp att skicka över journaler m.m. HUR BRA som helst med andra ord, så om du också är kund hos Agria insisterar jag på att du laddar ner och testar First Vet appen nästa gång du är orolig för din raring. Den är grym!//Å27777 Ps. Ett samtal på 10 minuter till First Vet utan försäkring kostar 320:- dagtid och 550 kr kvällstid, så jag har lätt sparat in självrisken till Agria redan


Annons

Kommentarer


 1. Ann 9 november, 2018 on 18:44 Svara

  Så jobbigt det måste vara för dej…och Råttan.
  Finns inget värre än när våra fyrbenta vänner blir
  sjuka.Har min fjärde hund nu snart tio månader.

  En väldigt bestämd lite dam….lite vassare än
  dom andra vi haft i samma ras.Haft lite otur
  alla dom andra vi haft har bara blivit runt 10 år.
  Akut leversvikt och akut diskbråck så det gick väldigt snabbt. Men glömmer dom aldrig.
  Hoppas det ordnar sej Kram<3

  • Åza Brennander 9 november, 2018 on 19:50 Svara

   Ja det är jättejobbigt men Råttan är en kämpe. Då vet du verkligen hur det känns. Förskräckligt tråkigt när de inte får finnas hos oss längre än så. Hoppas att din bestämda dam får finnas hos dig längre. Tack för omtanken. Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna