VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mycket Smärta, Tårar och Nya Mediciner

Jag har lyft upp henne i soffan där hon sover djupt på tunga mediciner och jag tänker att tårarna snart måste ta slut. Varje gång hon ser på mig med sina sorgsna ögon som ber mig ta bort smärtan så brister mitt hjärta över att se hur ont hon har.

Jag har inte orkat skriva om det men jag har fått nya besked och även om det inte direkt var några glada nyheter vet vi i alla fall mer vad vi har att förhålla oss till nu.20181031_192954 Det som både var bra och dåligt är att blodprovssvaren kunde utesluta bukspottkörtelinflammation. Det är alltså inte magen som är problemet och vi kunde därmed sätta in antiinflammatoriskt och sluta med specialfoder (det lilla hon äter).

Men eftersom det inte är magen säger veterinären att det med stor sannolikhet är ryggen som är problemet och att det förmodligen rör sig om minst två diskbråck.20181031_193021 Ortopeden konstaterade att Råttan är en riktig liten tuffing som på alla sätt försökte dölja sin smärta när hon undersöktes. Men trots hög smärttröskel och ovilja att visa sig ”svag” stod det utom all tvivel att hon har mycket ont.20181031_192939Eftersom Inez påverkats väldigt mycket av Bupaq sprutorna i munnen (hon har blivit jättehög, gått baklänges, flåsat som besatt med klotstora ögon och stirrat långa stunder in i väggen) frågade jag om vi kunde ersätta Bupaq med något annat. Och det visade sig faktiskt ganska omgående att hon mår bättre på Rimadyl och Gabapentin som hon blir lugn och trött utav, vilket ju är bra eftersom hon ska vara så mycket som möjligt i stillhet.

Hon får också Mirtazapin för att öka aptiten eftersom hon på bara en vecka tappat 1 kilo, vilket motsvarar ca 8 % av hennes totala kroppsvikt!

Eftersom Råttan ”bara” har väldigt ont men ingen förlamning (än i alla fall) ska hon under några veckor fortsätta gå på stark smärtlindring, antiinflammatoriskt, vara i stillhet, inte gå längre promenader än till och från bilen och lyftas när det är nivåskillnader. En mardröm för min normalt superaktiva fralla.

Det vi kan hoppas på i den bästa av världar är att hon har inflammationer som går tillbaka och gör att hon kan leva hyfsat normalt igen men just nu ser det ganska mörkt ut. Ortopeden Maria Stadler, som är specialist inom kirurgi och ortopedi på hund och katt, ordinerade att vi börjar med att se om kroppen klarar av att ”läka sig själv” med vila innan vi fattar några andra beslut.20181031_192843Något jag uppskattade mycket med besöket hos Maria var att hon verkligen tog sig tid att lyssna och förklara. För något av det jobbigaste i sådana här lägen är ju att man inte förstår och har svårt att ta in all information.

Med genuint intresse bad hon mig dessutom hålla henne uppdaterad via Fb Veterinär Stadler om hur Råttan svarar på medicineringen och vill veta både om hon blir bättre eller sämre. Det känns oerhört tryggt och seriöst måste jag säga och senast i morse skickade jag henne en dyster statusuppdatering. Det var allt för nu. //Å20181031_192914


Kommentarer


  1. Camilla 5 november, 2018 on 21:29 Svara

    Lilla Inez ❤ hoppas att allt blir bra ❤ Sänder styrkekramar till familjen ❤

    • Åza Brennander 6 november, 2018 on 10:40 Svara

      Det hoppas vi. Stor kram tillbaka. <3

  2. Annica 5 november, 2018 on 22:03 Svara

    Men snuttan då..hemskt o se när de har ont, jag håller tummarna för att det läker ut!!

    • Åza Brennander 6 november, 2018 on 10:39 Svara

      Ja det är förskräckligt. Tack det hoppas vi! Kram Å

  3. GC 5 november, 2018 on 23:08 Svara

    Stackars lilla söta Inez. Tänker så på henne. Hoppas hon snart blir frisk ❤️

  4. Annica 6 november, 2018 on 07:13 Svara

    Styrkekram

    • Åza Brennander 6 november, 2018 on 10:38 Svara

      Tack snälla du! Kram Å

  5. Eva-Lotta Wiman 6 november, 2018 on 08:09 Svara

    Styrke kram. Hoppas att den lille kroppen svarar bra på behandlingen. Gjordes det inte någon CT . Tänkte att det var på tal tidigare. Där ser man ju hur ryggen ser ut med diskbråck. Vi gjorde inte CT utan vi körde med kortison och rehab plus vila.
    Känner med er.

    • Åza Brennander 6 november, 2018 on 10:42 Svara

      Nej ortopeden tyckte vi skulle avvakta med CT eftersom det inte förändrar hur hon ska behandlas nu. Därför ville hon inte stöka med henne och skicka iväg oss minst 20 mil. Jag tyckte det var klokt. Tack snälla. Kram Å

  6. Anki/Sponsorn 7 november, 2018 on 17:14 Svara

    Jag hoppas att Råttan blir piggare fort ❤️ Kan matsrupen blivit för tajt. Låter galet när jag skriver det men min tant Exxx 89 år fick åka in och vidga matstrupen i förra veckan.

    • Åza Brennander 7 november, 2018 on 17:21 Svara

      Man vet ju såklart inte men jag tror inte det.. I så fall skulle hon väl inte kunna äta alls och det händer ju att hon äter om än inte så mycket. Kram Å

  7. Ariella 9 november, 2018 on 07:32 Svara

    Lider med cigg-ø mm?

  8. Ariella 9 november, 2018 on 07:33 Svara

    Lider med er. Hoppas råttan krya på sig snabbt

    • Åza Brennander 9 november, 2018 on 07:52 Svara

      Tack fina du.❤

  9. S 25 juni, 2019 on 11:45 Svara

    Hur märkte du att hon har ont? Jag har själv en hund med ryggsmärtor där symtomen är så subtila att jag ständigt får försöka övertyga människor omkring oss. Magnetröntgen är bokad men är rädd att jag ”inbillat” mig allt och att pengarna slängs i sjön. Men har verkar också vara en sån där kämpe som inte vill visa att han har ont och inte alla veterinärer är öppna för att han kan dölja det så väl.

    • Åza Brennander 25 juni, 2019 on 13:49 Svara

      Råttan började med sk ”hoppsasteg” och tappade muskler i baklåret samt sprang lite på sned. Stå på dig och gå på din känsla, du känner din hund bäst av alla .❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna