VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ett samtal som kan vara LIVSAVGÖRANDE

Jag vill börja med att varna för otäcka bilder i detta inlägget så om du är lite ”kvackelmagad” eller just ska sätta tänderna i något gott att äta bör du antingen hoppa över detta inlägg eller läsa det senare..

Gårdagen bjöd sannerligen på kontraster. Från att vårda sjuk hund till att flytta kontor, stylas, gå modevisning och opereras. Om du följer mig här minns du kanske att jag för något halvår sedan opererade bort en ”elaking” (d v s ett födelsemärke som sannolikt utvecklats till malignt melanom) och att det tyvärr inte är det första av den sorten jag behövt operera bort. Igår var det dags igen och oron inför ingreppet och framförallt inför vad labbanalysen säger är inget jag önskar någon. Men eftersom alternativet, d v s att låta elakingarna sitta kvar och kanske utvecklas till hudcancer, inte är aktuellt skrev jag in mig hos Kronobergs Huddoktor vid lunchtid igår.20181030_235829 Eftersom elakingen var lokaliserad sedan tidigare var det bara att lägga sig platt på mage och låta Huddoktor Fadil gå loss på ryggen med bedövningssprutan. Faktum är att bedövningen är värre än själva ingreppet trots att man måste skära både brett och djupt..20181031_000111Efter bara några minuter var jag fullt bedövad och kände därmed inte ett dugg när Fadil hanterade kniven med glatt humör20181031_000053Och Fadil har så klart rätt i att det inte finns något att vara ledsen eller oroa sig över eftersom han hittar och tar bort mina fläckar innan de hinner orsaka skada.

Fåfäng som jag är bad jag Fadil sy extra fina stygn så att jag kan bära klänningar med bar rygg även i fortsättningen utan att skämmas för mina ärr, även om det såklart inte är det viktigaste i kråksången.20181031_000001 Nyfiken som jag är frågade jag hur ofta han hittar elakingar på sina patienter och Fadil berättade att han gör det i princip varje dag. Han tillade även att han varje vecka undersöker patienter som har hunnit utveckla hudcancer och att de flesta utav dessa inte har en aning om att de har hudcancer eftersom det upptäcks vid vanliga rutinkontroller!
Därför kan jag inte nog poängtera hur viktigt det är att du med jämna mellanrum undersöker dina fläckar hos en specialistläkare på hud. Något som faktiskt svägerskan/kollegan tog mig på orden på så även hon var hos Fadil igår men fick tack och lov grönt ljus på alla sina prickar.20181031_101913Ber om ursäkt för de avskavda naglarna men det har liksom inte varit prio på piff den senaste veckan. Men nu var det ju inte dem jag skulle visa upp utan min elaking som nu är på väg till analys.
20181030_235917 Nu är det bara att vänta på resultatet som enligt Doktor Fadil med största sannolikhet kommer vara positivt, vilket i o f s är negativt men ändå positivt…

Än en gång, KOLLA DINA FÖDELSEMÄRKEN! Lyft luren IDAG och boka en tid! Samtalet kan vara LISAVGÖRANDE! //Å20181030_235908


Kommentarer


  1. Ghita 3 november, 2018 on 00:25 Svara

    Det värsta är att det är så svårt att få sina födelsemärken kontrollerade. Här i Norrköping kan du inte komma till hudmottagningen utan remiss från vårdcentralen och på vårdcentralen kan dom inte det här med märken.
    Jag var på VC och kollade märken. Två läkare tittade på mina födelsemärken men ingen av dom tyckte att det var något konstigt. Blev ändå remitterad till hud, för en helt annan sak. Väl på hud synade dom mina födelsemärken igen och beslutade sig för att ta bort tre stycken på en gång. Det visade sig att det var cellförändringar i alla tre. Tur att jag fick remiss till hud för blåsan som jag hade på tån ?.
    Skönt att du har någon som håller koll på dina födelsemärken. Var rädd om dig ?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna