VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Råttan är Sjuk

Det började igår med att Råttan, som ALDRIG nekar en promenad oavsett väderlek, stretade emot och ville gå hem på morgonpromenixen. Inte ville hon äta sin frukost heller och när vi kom till kontoret hälsade hon inte ens på Sofia utan gick direkt och lade sig.20181024_092650Framåt förmiddagen började hon skaka som att hon hade feberfrossa så då ringde jag veterinären, som av någon märklig anledning utgick från att min fralla var överviktig och i dålig form..

Jag förklarade bestämt att hon är i finfin form och snarare skulle behöva lägga på sig några gram, varpå han uteslöt att hon skulle vara överansträngd efter att ha lekt med brorsbarnen i helgen.20181023_185332När vi kom hem gick hon och lade sig mitt i packningen i hallen och där blev hon kvar tills jag lindade in henne i fleecefilten och lyfte upp henne i soffan.

Råttan har ingen feber idag (38,3 och enligt vet är normaltemp 38-39) men hon har fortfarande frossa, äter och dricker inte men har kissat. Hon har sovit hela natten, det vet jag eftersom jag gjorde ett stoooort undantag igår för att ha örnkoll på henne…20181024_084830Inez har nämligen ALDRIG fått sova i sängen hos mig eftersom jag inte gillar varken fästingar eller hundhår i sängen och hon dessutom snarkar i klass med Tobias. Men igår lyfte jag alltså upp henne försiktigt och lät henne sova hela natten vid min fotända tills jag bar ner henne igen för en morgonkiss.20181023_215956 Jag har valt att jobba hemifrån nu och i eftermiddag och om hon inte blir sämre kommer jag ta med Råttan upp till Stockholm för att själv kunna hålla koll på om läget försämras. Ett ansvar jag varken kan eller vill lägga över på någon annan såklart. Vi tar bilen så att jag kan bädda ner henne ordentligt och om febern stiger eller hon inte börjar äta inom max två dygn har jag fått rådet att uppsöka veterinär i huvudstaden.20181024_084902Någon som känner igen symptomen? Alltså frossa, håglöshet, stel i kroppen och ingen matlust? Tilläggas bör kanske att Råttan är 7 år, alltså ungefär motsvarande medelålders klimakterietant men inte kommer väl hundar i klimakteriet? Särskilt inte nio månader efter kastrering? //Orolig matte som tacksamt tar emot råd.


Kommentarer


 1. Monica 24 oktober, 2018 on 09:47 Svara

  Hej Samma symntomer hade min katt för 1 mån sen…Vill inte skrämma dig men vetrinären sa att jag skulle avvakta..över helgen (fredag) va det.. på söndag tänkte jag att i morgon måndag åker jag in till djursjukhuset utan att ringa.. På måndags morgonen va katten medvetslös å jag satt å klappa å grät i två timmar tills hon somna in.. Det känns som jag inte har nått att leva för nu.. Tänker dagligen på henne.. Bor ju själv å har inga att umgås med.. Ja hoppas du besöker en vetrinär omgående för koll på lilla Råttis.. All kärlek till henne..// Kramis <3

  • Åza Brennander 24 oktober, 2018 on 09:53 Svara

   Men fy så hemskt Monica!!! All kärlek och styrka till dig. ❤❤❤

 2. Cecilia 24 oktober, 2018 on 10:29 Svara

  Totte fick ju spel i somras, skakade, frossade , stod lutad mot armbågarna och såg ut stt ha ont, gnydde, ville inte äta, tappade massor med hår… Det var hemskt!
  Veterinären sa värmeslag. Och så var han kär, han hade umgåtts med världens sötaste lilla honhund…
  Så fort han kom från veterinären var han som vanligt igen…
  Med detta ville jag bara säga att det måste kanske inte vara jätteallvarligt.
  Men gå till doktorn med henne!

  • Åza Brennander 24 oktober, 2018 on 10:42 Svara

   Just det, jag minns det. I Råttans fall har jag med hjälp av kloka frallaägare kommit fram till att det kan vara hennes rygg som spökar igen. Ska kontakta rygg vet i em. Vi ses ikväll! Kram Å

 3. Anna 24 oktober, 2018 on 10:42 Svara

  Fästingsjukdomar kan visa sig på det ena konstigare sättet än det andra… Hoppas på bättring!

  • Åza Brennander 25 oktober, 2018 on 13:10 Svara

   Ja man vet ju aldrig men jag tror på ryggen eftersom hon haft problem tidigare. TACK snälla!

 4. Lisa 24 oktober, 2018 on 11:53 Svara

  Vad tråkigt att höra, men har du prövat att ge smärtstillande? Jag har haft fralla också och de får ont i lederna och har Råttan busat mycket med barnen kan det vara lite inflammation i lederna som skulle må gott med smärtstillande. Sedan är hon 7 år medelålders och lite ledvärk
  Jag skulle absolut testa detta

  • Åza Brennander 25 oktober, 2018 on 13:12 Svara

   Jag gav henne Rimadyl igår och hon blev mkt bättre MEN grundproblemet kvarstår ju så vi ska till vet i em. Tack Å

 5. Kicki 24 oktober, 2018 on 14:34 Svara

  Jag tänker att du kanske behöver kolla henne för borrelia. Jag hade en hund som blev nedstämd, febrig och inte alls mådde bra, ville inte äta och inte gå (pga att det gjorde ont i lederna) Riktigt risig blev han. Vi åkte in och tog ett blodprov, konstaterade borrelia (inte anaplasma) och hand fick antibiotika och på ett par dagar var hans sig själv igen. Jag håller tummarna för att det inte är något allvarligt!

  • Åza Brennander 25 oktober, 2018 on 13:13 Svara

   Jag tror det är ryggen men kan såklart inte utesluta borrelia. Det låter ju helskumt att det kan få de effekterna. Ska träffa vet i em. Tack för omtanke! Kram Å

 6. Tina 25 oktober, 2018 on 07:17 Svara

  God morron. Hur är det med Inez?

  • Åza Brennander 25 oktober, 2018 on 13:14 Svara

   Ja du Tina, det är allt annat än bra. Riktigt illa faktiskt men vi har en akuttid om en stund. Ska strax skriva mer om eländet på bloggen. Tack för omtanken.

 7. GC 25 oktober, 2018 on 10:31 Svara

  Jag undrar också hur Inez mår?

  • Åza Brennander 25 oktober, 2018 on 13:15 Svara

   Riktigt illa är det tyvärr och vi har akuttid på djurklinik om en stund. Ska just skriva mer om läget på bloggen. Återkommer. Tack för din omtanke. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna