VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Recept på härlig Höstgryta

Jag som svurit heligt och dyrt att aldrig låta en iPhone hamna i min väska måste skamset erkänna att det nu ligger en där och grinar illa åt mig. Det känns surt, riktigt surt men jag kommer bara använda den i yttersta nödfall och då för att ta bilder och instagramma med.IMG_0018Jag är nämligen fortfarande av med min älskade Samsung och extratelefonen är så gammal att det inte går att kalla den mobilkamera. Därför har jag fått låna Tobias ratade iPhone (han är tack och lov också Samsungfrälst) tillsvidare. Är dock inte särskilt imponerad av de gryniga bilderna den presterar…IMG_0024 Tobias däremot var imponerad (9 av 10 poäng) av höstgrytan jag slängde ihop igår kväll så här kommer lite matinspiration till dig.

Härlig HÖSTGRYTA med trattkantreller (4 port)
Du behöver:
C:a 800 g nötkött, jag valde Rostasfilé
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Trattkantareller och färska champinjoner
1 röd paprika
Sockerärtor
3 dl mellan- eller vispgrädde
1 1/2 msk kalvfond
2 msk Johnnys sötstarka senap
1 tsk dragon
Svartpeppar och salt
Smör att steka iIMG_0019Gör så här: Skär köttet i bitar och bryn hastigt i het panna och tag åt sidan. Finhacka gul lök, vitlök och låt svettas en liten stund i stekpannan, tag åt sidan. Fräs svampen och tillsätt paprika i bitar på slutet, tag åt sidan. Låt vispgrädden koka upp i stekpannan och blanda i kalvfond, senap innan du häller gräddblandningen i en stor gryta och blandar med kött, lök, svamp, paprika och smulad dragon. Låt puttra på svag värme ca 10-15 minuter och tillsätt sockerärtorna ett par minuter på slutet. Smaka av med salt, peppar och red eventuellt med maizena. Supersmaskigt med hasselbackspotatis och krispig romansallad med körsbärstomater.IMG_0023Smaklig spis och trevlig kväll! //Å


Annons

Kommentarer


 1. Helén 9 oktober, 2018 on 01:33 Svara

  Vilken Samsung är det Tobias har? Den Samsung S9 är mycket bättre än 7 tex. Min sambo har S8+ och tar kanonbilder. Om du kollar på min instagram så är alla bilderna tagna med S9
  helentorma

  • Åza Brennander 9 oktober, 2018 on 21:58 Svara

   Jag har S8 (väntar på 10). Tobias har S7 men lånetelefonen är en iphone 6. Inte bra….😘

 2. Helén 10 oktober, 2018 on 02:23 Svara

  Aha jag tror s10 är ganska så på ingående. den ska vara ännu bättre. S7 har en hyffsad bra kamera. Det var min förra mobil, nu har sambon den också då han behöver i jobbet. Enda jobbiga med S7 tyckte jag att den blev snabbt varm och fick ladda ofta. S9 är jag supernöjd med. Du kan göra egna emoji på dig själv. 😉 Du kan filma i slowmotion, vidvinkel på fotograferingen bla. Har inte hunnit lära mig så mycket än då jag bara haft den i 5 mån.

  • Åza Brennander 10 oktober, 2018 on 08:07 Svara

   I mars kommer S10 har jag hört. Så dett blir att hålla i 8an till dess.. Fick besked om att den är på väg tillbaka till butiken nu iaf. Kram Å

   • Helén 10 oktober, 2018 on 16:59 Svara

    Åh redan. Ja då är det ju bara att vänta. Får hoppas att tiden går fort. Kram
    Ps en super bra blogg. Glad att åklagare väcker mer åtal mot T&T Ds

    • Åza Brennander 12 oktober, 2018 on 18:01 Svara

     Så glad jag blir över att du gillar bloggen. Tack snälla du och trevlig helg! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna