VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Camilla Läckberg – En besvärlig jävla KÄRRING

Om fler vore lika modiga och rättskaffens som Camilla Läckberg hade världen sett annorlunda ut! Idag skulle nämligen Camilla varit med i Malou Efter Tio och pratat om Super-Charlie (karaktär i hennes barnböcker med samma namn) men vände i taxin på väg till Tv4 och ställde in i sista minuten.20140614_130935Bakgrunden är att medieprofilen Cissi Wallin, under metoo upproret för ett år sedan, anklagade Aftonbladets Fredrik Ramqvist (fd. Virtanen) för att ha våldtagit henne. Hon skrev då på sin Instagram:

”Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig 2006 heter Fredrik Virtanen. Jag anmälde 2011, först då orkade och vågade jag. Men har inte orkat eller vågat outa. Förrän nu. För ingen har väl missat #HarveyWeinstein -gate.”

Anklagelsen hanterades rättsligt 2011 men som oftast när det gäller så ”ringa brott” som våldtäkt lades förundersökningen ner..IMG_6686Det Fredrik Ramqvist (Virtanen) gjorde när allt bubblade upp till ytan i samband med metoo var att medge att han betett sig ”tölpigt och skitstövligt”, MEN förnekade att han skulle ha gjort sig skyldig till våldtäkt. Därefter fick han sparken från Aftonbladet, lämnade landet och polisanmälde Cissi Wallin för grovt förtal…

Igår satt Fredrik Ramqvist (Virtanen) i soffan hos Malou Efter Tio. Cissi Wallin fick däremot sin medverkan avbokad för ett tag sedan med motiveringen att hon är anmäld för förtal mot Virtanen och att Tv4 inte vill framstå som om de tar ställning! Och just det är anledningen till att Camilla Läckberg idag vände taxin hemåt igen istället för att medverka i Malou Efter Tio på Tv4.20140617_134504Likt Camilla undrar även jag och förhoppningsvis många med mig hur man resonerar på Tv4 när MOTPARTEN i samma mål är välkommen? Tar man inte ställning då?

Nyligen valde även SVT att plocka bort ett program med Cissi Wallin av anledningen att hon riskerar att åtalas för grovt förtal mot Virtanen. Ett jätteviktigt och nödvändigt program om abortfrågan i Polen, som jag uppmärksammade i samband med mitt senaste besök i Polen eftersom kvinnor situation där är bedrövlig. Snacka om att ta ställning…. enligt mig finns det ingen måtta på ställningstaganden mot Cissi Wallin.IMG_20140614_131158 - KopiaCamilla skrev på sin Instagram idag ”det har tagit mig över 40 år att gå från konflikträdd flicka till besvärlig jävla kärring – men till slut handlar det om att jag måste kunna se mina döttrar i ögonen. Och era döttrar.”

Heja Camilla och Heja Cissi! Stå på er för vi behöver besvärliga modiga jävla kärringar som er som vågar markera och säga ifrån! Ni är sanna förebilder för era döttrar, våra döttrar och alla jävla kärringar i hela världen! //Å20140617_140043 Bilderna i inlägget är ifrån en husbilsturné Camilla och Tanja arrangerade för 7 mammor och 11 barn genom Sverige första veckan på sommarlovet för några år sedan.


Kommentarer


  1. anneli 3 oktober, 2018 on 15:32 Svara

    Jag kan inte mer än hålla med dig, heja dem!
    Att det ska behöva vara så i samhället är fan bedrövligt :S

    • Åza Brennander 3 oktober, 2018 on 18:01 Svara

      Ja det är helknasigt.. Kram Å

  2. Lars Karlsson. 3 oktober, 2018 on 16:54 Svara

    Håller med dig fullständigt.
    Blir så arg och ledsen när man läser sådana här dumheter.
    Kram L

    • Åza Brennander 3 oktober, 2018 on 18:01 Svara

      Ja dumheter är sannerligen vad det är! Kram Å

  3. jeja 3 oktober, 2018 on 18:29 Svara

    Sååååå jäkla bra skrivet o Mkt bra gjort av Camilla !!!!!!!

    • Åza Brennander 3 oktober, 2018 on 20:15 Svara

      Tack snälla du! Instämmer ?

  4. Agneta 3 oktober, 2018 on 19:14 Svara

    Men hur tror du Maloo resonerade?Det måste väl funnits nån som ifrågasatt att ha med honom.Han har ju redan berättat sin version i Uppdrag granskning .

    • Åza Brennander 3 oktober, 2018 on 20:18 Svara

      Så går även mina funderingar ..?

  5. cecilia 4 oktober, 2018 on 04:13 Svara

    Ja, det ser ju onekligen tråkigt/konstigt ut när det blir så att TV4 tar ställning för en våldtäktsanklagad man… Undrar varför? Har dom någon information eller misstanke om information som gör att dom tvekar att ha Cissi med? Annars borde ju rimligen de flesta som har något att säga till om på TV4 lätt dra samma slutsatser som vi och inse att dom verkligen står i dålig dager…? Jättekonstigt. Men det kanske kommer fram en vacker dag varför dom gjort så här, vem vet.

    • Åza Brennander 4 oktober, 2018 on 13:01 Svara

      Min personliga slutsats är att de insåg att de gjort fel och därför tänkte om och gjorde rätt genom att bjuda in Cissi idag… Kram Å

  6. Li 4 oktober, 2018 on 06:55 Svara

    Är han dömd ?
    Nej.
    Jag tar inte ställning för nån i det här förrän man vet.
    Jag tittar inte speciellt på Malou då jag tycker det är ett dåligt program som man kunde gjort så mycket mera av.
    Dessutom gillar jag vare sig Wallin eller Läckberg pga att de är alldeles för framfusiga och aggressiva i sin framtoning och sina åsikter. Dessutom har de ofta åsikter som går stick i stäv med vad jag anser vara feminism och kvinnokamp.
    Om jag kunde plocka ut miljoner ( visserligen genom arbete men ändå ) då skulle de / ni få se på kvinnokamp som sätter kvinnan i centrum på rätt sätt och inte förnekar det sköna, fina, härliga som finns i de flesta män.
    Metoo rörelsen var bra för det kom fram mycket skit men på nåt sätt gjorde det alla män till förövare.
    Vi måste ändra på det.
    Ge de kvinnor som behöver hjälp och stöd men fördenskull behöver vi inte ta avstånd från det offentliga rummet för att vi tar ställning för ( eller emot ) en viss person eller företeelse.

    • Åza Brennander 4 oktober, 2018 on 13:00 Svara

      Nej han är inte dömd eftersom förundersökningen lades ner i brist på bevis. Inte heller jag dömer honom. De enda som vet vad som är sant och riktigt är Cissi och Virtanen. MEN det jag vänder mig emot är att inte Tv behandlade dem lika. Cissi ställde de in men Virtanen var välkommen. Efter Camillas avhopp från Malou Efter Tio igår tog i alla fall kanalen sitt förnuft till fånga och bjöd in Cissi idag. Det var bra tycker jag.

      Instämmer i att de flesta män är sköna, fina och härliga och att det finns en baksida med metoo. Gällande Läckberg och Wallin känner jag bara Camilla och jag beundrar mycket hennes mod och sätt att vara och jag vet också att hon gör väldigt mycket för andra kvinnor så jag anser definitivt att hon är en förebild inom feminism och kvinnokamp. Kram Å

      • Li 4 oktober, 2018 on 16:24 Svara

        Om man läser Malous insta sägs ju ett helt annat än vad annan media går ut med.
        Ang anklagelserna mot Virtanen så håller jag med att det är ju bara de inblandade som vet vad som hände.
        Men eftersom anklagelserna lagts ner kanske man kan / bör sluta med just detta om vålstäkten.
        Sen att Camilla väljer att tro på och stödja henne det är väl helt OK!
        Men därifrån till att avstå att kunna reklama SIG själv är det ändå en annan sak.
        Tycker jag i alla fall.
        Men som sagt. Camilla väljer ju själv och jag väljer gu’skelov också själv vem / vilka jag sätter långt fram när det gäller att gå i bräschen för andra kvinnor.
        Bortsett från allt detta tycker jag det kunde göras så mycket bättre och med mer bra innehåll det där Malou programmet.
        Men som sagt, var och en blir salig på sin fason.
        Kram tillbaks

        • Åza Brennander 4 oktober, 2018 on 21:11 Svara

          Ja var och en måste ju agera utifrån vad som känns rätt och riktigt i hjärtat. <3

  7. Anne 4 oktober, 2018 on 08:11 Svara

    Malou är tyvärr känd för att själv behandla andra människor illa. Så jag är inte förvånad över hennes beteende m Dick över TV4.

    • Åza Brennander 4 oktober, 2018 on 12:55 Svara

      Jag är glad att Malou valde att bjuda in Cissi idag. Det var rätt och riktigt! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna