VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

7 oväntade vanor som gör dig lyckligare

God morgon, eftersom det är lite motigt för tillfället fick jag en härlig länk av en omtänksam vän. Jag tyckte att den var så bra så jag delar den vidare här.

Så varsågod,  här kommer 7 oväntade vanor som KAN göra oss lyckligare och själv inventerade mina vanor med ett ✔ för uppfyllt och ❌ för lite eller mycket att jobba på. En toppenlördag önskar jag dig för övrigt!

Köp blommor till dig själv ✔
Ett gäng Harvardforskare fann att färska blommor i hemmet kan hålla ångest och negativa tankar borta.

Ät kolhydrater på eftermiddagen ❌
De flesta kan relatera till eftermiddagsdippen som infinner sig vid fyratiden. Men forskning har visat att det går att äta sig till en lyckligare och mer energirik eftermiddag. Och lösningen stavas kolhydrater. De senaste åren har vi fått höra att vi ska hålla oss borta från kolhydrater, men faktum är att en kolhydratfattig kost kan göra oss både deppiga och stressade.

Ät bladgrönsaker ✔
Mörka bladgrönsaker – som spenat och kål – är rika på folsyra, som har visat sig minska risken för dåligt humör och depression.

Umgås med ditt husdjur ✔
Det finns flera anledningar till varför husdjur kan göra oss lyckliga. I en studie fann man att det räcker med att klappa sin hund i 15 minuter för att hormonerna serotonin, prolaktin och oxytocin ska frigöras. De är samtliga är humörhöjande hormoner som motverkar stresshormonet kortisol.

Ät choklad ✔
Choklad innehåller tryptofan som boostar produktionen av serotonin i hjärnan och leder till ett bättre humör.

Drick kaffe ❌
I en studie från Harvard fann man att kvinnor som drack åtminstone två koppar kaffe om dagen hade en 15 procent lägre risk att drabbas av depression än kvinnor som inte drack kaffe.

Ta korta pauser ✔
Forskning har visat att personer som tar en snabb paus under veckodagarna, för att exempelvis kolla roliga videor på internet, rapporterade att de kände sig mer energiska och lyckligare och hade färre negativa känslor.20180914_114951På tal om korta pauser måste jag bara få tipsa om min och svägisen/kollegans nya kompisar på kontoret! Dessa raringar som masserar och tar hand om spända punkter på ett enkelt men effektivt sätt kan jag verkligen rekommendera och personligen tror jag de är betydligt bättre än att kolla videos på internet. Du hittar dem och många fler produkter för piggare och friskare arbetsplatser på JobOut! //Å20180914_11505120180914_11492220180914_115217


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna