VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Inredningsdilemmat i Marbella som gör att han aldrig kan dumpa mig

Ikväll tänker jag inte skriva ett ord om det där hemska och jobbiga Tobias och jag hanterar just nu. Så ikväll ställde jag mig frågan vad som gör mig mest glad just nu. Svaret kom till mig på studs – självklart vårt lägenhetsköp i Marbella!

Därför tänker jag ikväll skriva om vårt behagliga inredningsdilemma som bara sätter trevliga myror i skallen på oss.20180724_125156Vid årsskiftet ska lägenheten vara klar och vi räknar med att vrida om nyckeln till vårt drömboende i mars. Men innan det sker är det fortfarande många beslut kvar att fatta och vi väntar fortfarande på massor av besked från säljaren gällande alla specialval vi gjorde i Marbella i början av augusti.

Något jag har börjat förstå är att tålamod och gott om tid är något man behöver vara utrustad med för att anpassa sig i Spanien. Så man kan ju undra hur jag kommer klara acklimatiseringen. Men nu till dilemmat…pedrojaen.com_l2130151När man köper lägenhet i Spanien är det väldigt vanligt att man köper en komplett lägenhet med möbler, lampor, speglar, husgeråd, textilier, utemöbler, helt enkelt det mesta du behöver för att direkt komma igång med ditt boende. Ett exempel på detta är visningslägenheten, som har exakt samma planlösning som vår men annorlunda materialval.

I visningslägenheten kan man nämligen kika på det sk. designpaket man kan beställa för den nätta lilla summan av 40 000 Euro vilket motsvarar drygt 400 000 svenska riksdaler. (Alla bilder är från visningslägenheten så att du får ett hum om vad som ingår).

Om man beställer designpaketet är nämligen ALLT man behöver på plats och monterat/installerat när man vrider om nyckeln till sin egen lägenhet första gången.pedrojaen.com_l2130142Självklart supersmidigt men hur personligt blir det tänker jag? Även om jag tycker att visningslägenheten är smakfullt inredd så är det ju någon annan som har haft säg i allt. Dessutom tror ju smålänningen i mig såklart att det går att hitta minst lika snygga möbler på egen hand till ett betydligt mer tilltalande pris.pedrojaen.com_l2130157Därför träffade vi två inrednings-/möbelfirmor innan vi lämnade Marbella för att ta in offerter på möbelpaket utifrån våra önskemål och tidigare i veckan fick vi in den sista offerten. Mycket riktigt kunde jag konstatera att vi har fått betydligt mer för pengarna i vår egen lilla ”upphandling” men vi har inte fått precis det vi vill ha…pedrojaen.com_l2130162Självklart hade jag inte räknat med att det skulle vara mitt i prick från början men det återstår en hel del innan vi skulle kunna landa rätt och därför har en liten tanke börjat gro. Skulle man kanske våga sig på att ta på sig inredningshatten själv och viga den första veckan åt att färdigställa lägenheten istället för att glassa runt och kanske inte vara helt nöjd med någon annans inblandning?..pedrojaen.com_l2130150Tobias undrade om jag fått solsting så här på höstkanten eftersom jag har en hel del projekt ändå. Hans första ord när jag presenterade min tanke var dock ”då får vi ju bo på hotell”.

”Självklart inte” svarade jag. ”Det första vi gör när vi landat är såklart att köpa täcken och varsin luftmadrass och dem får vi bo på tills första sovrummet är klart”. Jag kände hans skepticism ända från Stockholm vilket jag uppfattade som lite märkligt eftersom han är den utav oss som är mest van vid att sova på liggunderlag i skogen. Men kanske är det därför han inte vill behöva göra det i Marbella också..pedrojaen.com_l2130160Men ju mer jag tänker på det, desto mer lockad blir jag av tanken och när jag dessutom konstaterade att Tobias aldrig skulle kunna dumpa mig om jag gör det, eftersom lägenheten alltid skulle påminna extremt mycket om mig, kändes det faktiskt ganska rätt att fortsätta lobba för min idé.pedrojaen.com_l2130173 Dock tror jag att det är bra att inte bli för dumsnål utan att kombinera egna val med råd och hjälp från experterna också. Oavsett vad vi landar i så ska det bli oerhört roligt att få ta tag i vårt inredningsdilemma på riktigt och det gör mig glad att planera för vår framtid tillsammans i Marbella. //Åpedrojaen.com_l2130101


Kommentarer


 1. Agneta 13 september, 2018 on 20:27 Svara

  Ingår kök i de 400000? Det låter mycket pengar .Det är vad vår sommarstuga i Sverige kostade!

  • Åza Brennander 13 september, 2018 on 20:35 Svara

   Det ÄR sjukt mycket pengar! Tydligen är det någon välkänd inredare som satt sin touch men det är inte jag beredd att betala för. Nej köket ingår i lägenhetsköpet. Kram Å

 2. Malin C 13 september, 2018 on 21:24 Svara

  😱 galet dyrt!! Jag jobbar helt klart i rätt bransch men fel location🤔😄 Ska bli kul att se resultatet sedan!

  • Åza Brennander 13 september, 2018 on 21:35 Svara

   Svindyrt!! Du kanske skulle fundera på att bli säsongsarbetare i Marbella? Kram💕😘

 3. Ullis T 13 september, 2018 on 21:29 Svara

  Helt rätt! Kör efter eget huvud! Kommer bli kanon & mycket mer personligt! 👍🏻 Kram Ullis

  • Åza Brennander 13 september, 2018 on 21:44 Svara

   Vi får väl se om jag vågar..😱😘

 4. Susanne Marklund 13 september, 2018 on 21:36 Svara

  Självklart ska ni inreda själva. Blir mer personligt och säkert mer ekonomiskt. All kärlek och lycka till er💕 Vi har helt ändrat livsstil, sålt ett megahus med 25 h mark och köpt ett åretrunt boende vid havet på 85kvm med egen strand och båthamn i lilla Piteå Norrlands Riviera . Säger bara Carpe Diem 😘💕😘

  • Åza Brennander 13 september, 2018 on 21:53 Svara

   Låter helt fantastiskt Susanne! Tror du kan ha rätt. Stort lycka till och fortsätt fånga dagen! Kram Å

 5. Anette 13 september, 2018 on 21:50 Svara

  Hej!
  När vi inredde vår lägenhet på Mallorca så åkte vi ner till Mallorca och besökte i stort sätt alla möbelaffärer. När vi väl var överens så kontaktade vi en bekant som gjorde alla beställningar. Hon hjälpte även till med att ta emot leveranser och montering. Vi hamnade nog på runt 300.000 kr för möblerna till vår lägenhet på 185 kvm och vill är väldigt nöjda. Både billiga och lite dyrare möbler. Tex beställde vi oklädd soffa på ikea och valde eget tyg, finns hur mycket som helst att välja på. Kommer just nu inte på vad företaget heter. Men Tobias kanske har koll, ligger på Odengatan i Stockholm.
  Mitt tips är att ni själva kollar runt vad som finns på de olika möbelaffärerna. Jobbigt men otroligt roligt.
  Lycka till !

  • Åza Brennander 13 september, 2018 on 21:57 Svara

   WOw! Låter ju faktiskt hur kul som helst om man har möjlighet att ta sig tiden. Ska jobba på att göra det. Stort tack för mycket goda råd och pepp! Kram🙏💕

 6. tant mumman 13 september, 2018 on 21:52 Svara

  hejsan, svenska kronan är svag, 40.000 eur kostar 420.000;- ca. Det finns Ikea i södra Spanien, har allt, många saker är bra.
  Eftrsom ni måsta skaffa/köpa allt från början, rekommenderar jag att ni skaffar spanskt bankkort o bankkonto som inte lägger på valutapåslag.
  Kolla hemförsäkringen, gäller oftast 40 dagar resor. försäkring i Spanien på lägenheten osv.
  Det är mycket att ta reda på, allt tar tid. Bra att vara ute i god tid, men ”himla” roligt.
  Ha det så bra, tant mumman

  • Åza Brennander 13 september, 2018 on 22:01 Svara

   Så sant och enda smolket i bägaren. Väldigt bra tips ang försäkring mm. TACK för tipsen. Så tacksam för alla goda råd! ❤🙏❤

   • Anette 14 september, 2018 on 08:38 Svara

    Vi tog lån på lägenheten via Sabadell och försäkrade via banken. Enkelt och smidigt.
    Kom även på vad företaget som syr överdrag till ikea soffor, Bemz heter de. Trevlig helg

    • Åza Brennander 14 september, 2018 on 11:29 Svara

     Man behöver alltså någon form av hemförsäkring på sin lägenheten i Spanien? Tänk att jag inte tänkt på det över huvud taget. TACK för ditt engagemang. Guld värt. Kram

 7. Agneta 14 september, 2018 on 13:57 Svara

  Jag vet inte vad som gäller med försäkring i Spanien.Men säkert olikt från Sverige .Har ni tänkt hyra ut när ni inte är där blir det kanske också andra regler . Men oftast bäst att läsa på sådana saker i förväg .

  • Åza Brennander 15 september, 2018 on 09:12 Svara

   Här ska läsas Agneta! Tack! Kram Å

  • Susanne Inghammar 27 april, 2019 on 09:46 Svara

   Jag hade tagit inspiration från de delar du gillar i inredningen & kombinerat med er egen stil dvs köp själv -så blir det mer personligt och antagligen billigare. finns många bra inredningsbutiker, förutom Ikea i Spanien, Casa, Habitat, Gato, Jysk, Zara Home och såklart lokala butiker.
   Vi har köpt större i Almunecar och skall renovera och sen inreda. Vår gamla lilla lya inredde vi själva med möber från Ikea & detaljer från olika butiker. Lycka till och lägg gärna ut bilder från er lägenhet
   Gällande hemförsäkring så måste du ha det. Vi hade tidigare lån via Sabadell & då tog vi också hemförsäkringen via banken. Nu har vi ett försäkringsbolag som heter Pelayo, betalar ca 160 euro/år, det baseras på värdet på lägenheten om den skall återuppbyggas vid tex brand. Vi har ahft lägenhet i Spanien sen 2013 och det som är viktigt är att ha ett bra Legal-ombud ( en sk Gestoria) de ordnar med autogiron & deklarerar åt dig. Vår kostar 80-100 euro per år.

   • Åza Brennander 30 april, 2019 on 20:26 Svara

    Tack för tips igen! Vi har bra ombud tack och lov! <3

 8. Susanne Inghammar 27 april, 2019 on 09:41 Svara

  Jag hade tagit inspiration från de delar du gillar i inredningen & kombinerat med er egen stil dvs köp själv -så blir det mer personligt och antagligen billigare. finns många bra inredningsbutiker, förutom Ikea i Spanien, Casa, Habitat, Gato, Jysk, Zara Home och såklart lokala butiker.
  Vi har köpt större i Almunecar och skall renovera och sen inreda. Vår gamla lilla lya inredde vi själva med möber från Ikea & detaljer från olika butiker. Lycka till och lägg gärna ut bilder från er lägenhet

  • Åza Brennander 30 april, 2019 on 20:24 Svara

   Det lovar jag att vi kommer göra! TACK för tips! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna