VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fuck off Han är MIN

Jag har träffat svartsjuka män och i en relation kände jag själv svartsjuka. Den känslan var hemsk, den höll verkligen på att ta över mitt liv och därför lämnade jag den relationen av självbevarelsedrift för oss båda.

Jag vet inte vilket som är värst, att känna svartsjuka eller att bli utsatt för den men det jag vet är att svartsjukan är en av de värsta odödliga sjukdomarna jag kan komma på. Eller odödlig förresten, tyvärr händer det ju att den t o  m går så pass överstyr att den dödar.20180719_124813Tobias och jag har haft våra kontroverser som de flesta andra par. Men det har mest handlat om sunda ifrågasättanden för att hitta var våra respektive gränser går. Vi är båda glada och utåtriktade människor och det händer att det missuppfattas av både män och kvinnor. Oftast känner jag bara stolthet när någon kvinna sneglar på eller gör sig till lite extra för Tobias men nyligen gick det över gränsen och jag blev verkligen blixtarg..

Kvinnan som väckte min vrede var av den sorten som var lite för mycket av allt med lite för höga klackar och lite för kort kjol och lite för mycket smink för att det ska vara behagfullt. Hon utmärkte sig redan när hon steg in i lokalen och med en van blick scannade av den efter ”villebråd”. Jag stod en bit ifrån Tobias och såg hur hon naglade fast honom med blicken och stapplade fram på ostadiga klackar för att i princip falla i hans armar med ett strålande leende och en fråga om hjälp med både ditten och datten.IMG_20180716_213218 Jag får väl erkänna att T inte direkt såg ut att lida av uppmärksamheten och ju mer hon putade med sina gummibåtsläppar, drog med tungan över de superblekta tänderna och viftade med lösögonfransarna, ju mer växte raseriet inom mig. När Tobias, vad som kändes som en evighet senare, skulle gå på herrarnas tog det 2 sekunder innan hon stapplade efter.

Där och då kände jag att det räckte och trots att jag än idag hävdar med en dåres envishet att det inte handlade om svartsjuka utan mer ett balanserat ”fuck off han är min” behov att bevisa det så passerade jag henne i innerkurvan på väg mot herrarnas. Och likt en tigrinna kastade jag mig i hans armar och slätade av honom riktigt ordentligt inför ögonen på den beräknande bimbon.

Tobias, som hävdar att han inte uppfattade situationen på samma sätt som mig (bara lite vilket för mig är ett ”erkännande”), blev milt uttryckt förvånad men uppskattade det oväntade hånglet.20180727_210017Bimbon lämnade festen tidigt och jag klurar fortfarande på om det var svartsjuka eller någon sorts äganderätt jag kände för min man. Tobias klurar inte utan konstaterade krasst ”du är visst verkligen kär i mig” när jag berättade om den bakomliggande orsaken till hånglet utanför herrarnas.. //Å


Kommentarer


  1. Monica i Nacka 10 september, 2018 on 20:51 Svara

    Haha Åza, du får verkligen satt orden på det? tack för att du bjuder sånn på dig, själv och T också. För jag gissar att du frågat om du får lägga ut det ? svårt att tro annat…

    Men nästa gång du kommer i den sitsen , tänk då heller haha stå der du ditt ”bimbo” det är ju ändå dig han följer med hem <3..
    Borde du ju veta <3 , vid det är laget… men det är klart nu är ju inte jag svartsjuk av mig, eftersom jag är så säker på min make… å på oss… men jag gissar att du lär, å tränar på det varje dag…
    bara det av å väre särbos, är ju starkt, å det gör, dere ju galant… !! Tummen upp för den ?kram från en som är dårlig på å lämna kommentarer, men du ska veta att jag läser varje dag, både din å My’s ??????

    Gud, vad jag skratta åt kycklingen i vasken ???

    • Åza Brennander 10 september, 2018 on 21:06 Svara

      Jo då, jag frågar och det har faktiskt bara hänt en gång att han blivit lite irriterad på mig. T tar det med ro och skickade just en skrattgubbe och hjärtan. Japp, jag jobbar på det. Så roligt att höra att jag får dig skratta och att du läser våra bloggar. Stor kram <3

  2. Susanne Erelt 10 september, 2018 on 21:10 Svara

    Hej Åza vet hur svartsjuka känns tro mig.
    Blev misshandlad för en månad sedan av den jag trodde älskade mig för han säger o skriver det flera gånger om dagen. Men vid sidan om har han en annan och det gör så ont ska du veta. Och han vet dessutom att jag hatar henne för det har han sagt att jag ska göra för det ”gjorde han oxa” då vi träffades för drygt två år sedan. Nu har jag sådan ångest för att jag ska åka till mina barn i Ö-vikt i oktober och jag misstänker vart han kommer att tillbringa dessa dagar då jag är borta ??? Jag håller på att gå sönder. . Just nu vet jag att han utnyttjar mig för jag har pengar och det har inte han. Och han är beroende av alkohol och det kan jag köpa åt honom. Snälla fina du. Ge mig ett råd innan jag går sönder. Tack för att du är du och delar med dig. Kram Susanne ❤❤❤

    • Lotte 10 september, 2018 on 21:31 Svara

      Snälla lämna honom❤ Det är lättare sagt än gjort, men för din egen skull. Massa kramar till dig

      • Susanne Erelt 10 september, 2018 on 21:33 Svara

        Tack snälla du. Ja det är så jävla svårt när han hela tiden säger att han älskar mig ?

        • Åza Brennander 10 september, 2018 on 22:21 Svara

          Det är INTE kärlek att bedra och utnyttja någon Susanne! Lämna honom! <3

      • Åza Brennander 10 september, 2018 on 22:20 Svara

        Instämmer!!! Kram

    • tant mumman 10 september, 2018 on 21:37 Svara

      kära Susanne, bygg inte nån framtid med den mannen. Misshandel är allvarligt. Dessutom skriver du själv att det är du som har pengar o inte han o att du köper sprit till honom. Kicka ut den mannen ur ditt liv snarast, han utnyttjar dig, vilket du själv har upptäckt. Tveka inte.
      Tant mumman

      • Åza Brennander 10 september, 2018 on 22:23 Svara

        Helt rätt tant mumman, hoppas du förstår vad du måste göra Susanne! Kram Å

    • Åza Brennander 10 september, 2018 on 22:19 Svara

      Fina Susanne, tack för förtroendet att du delar med dig här. Jag känner så med dig men är samtidigt helt på det klara med att det uteslutande är HAN som skapar din ångest och får dig att må dåligt. Han måste ut ur ditt liv omedelbart. Jag kan LOVA dig att du kommer må tusen gånger bättre utan honom även om det är tufft att lämna. HAN är uppenbart en egoistisk parasit som förstör ditt liv och sådana människor måste man sortera BORT. Snälla du, LOVA mig att du skickar ut honom ur ditt liv med huvudet före innan du åker till dina barn! Låt det bli avstampet till när du inte längre förser honom med pengar och alkohol och att du fr o m då aldrig släpper in honom i ditt liv igen på något sätt. Inte ens svara på alla de sms där han lovar bot och bättring och bedyrar dig sin kärlek. LOVA det! Styrkekramar Å

    • Agneta 10 september, 2018 on 22:43 Svara

      Jag tror du behöver hjälp att lämna. Försök att hitta nån som kan hjälpa och supporta dig.Du är värd bättre .Kram

      • Åza Brennander 11 september, 2018 on 00:50 Svara

        Kvinnojourerna brukar kunna hjälpa. Vänd dig till närmaste sådan om du behöver stöd och hjälp Susanne.❤

  3. Monica i Nacka 10 september, 2018 on 21:37 Svara

    Jag brukar, aldrig skriva å svara nån annan kommentar. Men, nu kommer jag göra det, förlåt Åza din blogg, …. men Susanne LÄMNA! Du har ju alla svaren själv..

    Å slår man en gång, i min värld är det ingen gång, GÅ.. NU …
    det kommer aldrig bli bättre.. har aldrig drabbat mig… personligen , men jag jobbar inom psykriatrin å jag vet…. det blir aldrig bättre… ❤️❤️❤️ LÄMNA nu helst igår❤️

    • Åza Brennander 10 september, 2018 on 22:22 Svara

      Be inte om ursäkt för att du stöttar en annan kvinna Monica! Jag instämmer i varje ord du skriver till Susanne. Kram

  4. Susanne Erelt 10 september, 2018 on 21:49 Svara

    Tack ni fina här. Inte min mening. Ville ha åzas stöd i mitt tuffa liv. Men era ord är värdefulila ska ni veta. Tack ?❤

    • Åza Brennander 10 september, 2018 on 22:23 Svara

      Du har mitt och många andras stöd Susanne. Lämna mannen nu! Styrkekramar till dig!

    • Monica i Nacka 10 september, 2018 on 23:11 Svara

      Hoppas, du läser, ALLA svar,, Susanne Erelt… Åsa har min mailadress ifall du, behöver stöd… hjälp på vägen.. så kan jag … ledda.. dig rätt.. ❤️ Om du bor i sthlm..

      • Åza Brennander 11 september, 2018 on 00:42 Svara

        ❤❤❤

  5. Tina 11 september, 2018 on 07:47 Svara

    Svartsjuka är ett otyg. Ett tillstånd man måste få hjälp att få bort om det förstör relationer och framför allt sig själv.
    Finns inget gott i svartsjuka, tvärtom bara galenskap.
    Har levt i ett sånt förhållande, och tog mig levande ur, men lovade mig själv: Aldrig mera.
    Äktenskapet jag har idag, ja i början när vi hade distansförhållandet, visade tendenser, men jag klargjorde att även om jag älskade honom otroligt, så skulle jag gå om han inte tog hjälp.

    Jag tycker att väljer någon av parterna att vara otrogen, ja då är det hens val, jag kan inte göra något åt det mer än att gå.
    Har det hänt en gång, då kommer det att hända igen. Den personen är i bekräftelsebehov och kan inte sluta…..
    Vad hjälper det att jag blir galen o gapar o skriker….jag gör mig själv ytterligare illa.

    Kom nu ihåg att detta är vad jag tycker och tror…
    Till dig Susanne, gå innan du faller totalt.
    När första slaget landat, kommer det att komma flera…..det är du definitivt inte värd.

    Åza, jobba jobba jobba =)

    Kram

    • Åza Brennander 11 september, 2018 on 07:53 Svara

      Kloka ord Tina. Instämmer i allt. Kram?

  6. Ghita 11 september, 2018 on 10:56 Svara

    Såklart att det är ett sting av svartsjuka, Åza. Vilket jag tycker är helt naturligt och sunt när man bryr sig väldigt mycket om någon. Det får aldrig gå till överdrift, men om min partner inte någonsin visade minsta lilla tecken på svartsjuka så skulle jag tolka det som att han antingen tar mig fruktansvärt för given eller att han inte bryr sig så mycket.

    Till dig Susanne vill jag bara säga som dom andra, lämna den här mannen direkt. Du förtjänar så mycket bättre.

    • Åza Brennander 11 september, 2018 on 11:16 Svara

      Hmm, må hända det är så och det ligger en del i det du skriver Ghita. Kram Å

    • Tina 11 september, 2018 on 12:49 Svara

      Ghita, just det där förstår jag inte ”sunt när man bryr sig väldigt mycket om någon”. Det kan man väl göra när man älskar någon, men om svartsjukan är med blir det inte bra.
      Min svärmor satt vid vårt köksbord och sa:
      Svartsjuka är bara nyttigt……då åkte kärringen ut, och hon får inte komma hit när jag är hemma. Kommer hon, går jag ut på stan och kommer inte hem förrän hon är borta igen.

      • Åza Brennander 11 september, 2018 on 13:27 Svara

        Det var ord och inga visor det Tina! Kram <3

        • Tina 11 september, 2018 on 17:02 Svara

          Åza….Du kan tro…kontakten med henne har varit märklig sen första gången, vi tog i hand o presenterade oss…hon väser ”Jaha ja, men bättre svärdotter än X kommer jag aldrig få”..
          Då tänkte jag DÖ kärring…
          Men som tur är gifte jag mig inte med henne..
          Kram goding

          • Åza Brennander 11 september, 2018 on 22:08

            Men fy så otrevligt bemötande! Då förstår jag att det inte är helt lätt att gilla svärmor… Kram på dig! <3

      • Ghita 12 september, 2018 on 08:48 Svara

        Tina, jag skrev bara som jag själv känner. För mig är en liten gnutta svartsjuka gulligt och jag ser det som en bekräftelse på att jag är väldigt viktig för min partner. Sen får det självklart aldrig gå till överdrift eller bli till ett kontrollbehov.

        • Åza Brennander 12 september, 2018 on 10:58 Svara

          ❤❤❤

  7. Oj 11 september, 2018 on 13:02 Svara

    För det första vem ger någon rätten o kalla någon Bimbo o döma vad som är för mycket? Att döma någon för sitt utseende? hur kunde den där sk Bimbon veta att Tobias va en upptagen man.

    Hade det triggat igång dej om hon sett alldaglig ut i dina ögon??

    • Åza Brennander 11 september, 2018 on 13:29 Svara

      Helt ärligt JA, men förmodligen inte lika mycket. Misstänkte att någon skulle ta upp att jag skrev Bimbo men det var så uppfattade kvinnan ifråga som gjorde fler ganska intelligensbefriade saker som jag inte tar upp här. Det var för övrigt inte särskilt svårt att förstå att Tobias var ”upptagen”. Möjligen för en bimbo.. ;-). Kram Å

      • Agneta 11 september, 2018 on 16:11 Svara

        Ibland är världen liten,det kanske var hon som kommenterade!! Skaffa varningstext till bloggen’ Läs på egen risk,kan vara kränkande’.Kram,livet vore roligare om vi hade fler Åsor.

        • Åza Brennander 11 september, 2018 on 22:07 Svara

          Vilken lysande idé Agneta! Du tänker typ ”bimbos göre sig icke besvär”? 😉 Tack snälla! Kram

  8. mickandialog 11 september, 2018 on 13:13 Svara

    Hihi. Söta du.
    Vilken bekräftelse Tobias fick denna kväll?
    Kramis

    • Åza Brennander 11 september, 2018 on 13:30 Svara

      Ellerhur!? Jag väntar fortfarande på lika mycket tillbaka… Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna