VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vinnarna i partiledardebatten och kvällens lågvattenmärke i nonchalans

God morgon! Hur skönt är det inte att det är fredag och att en lång och härlig helg ligger framför oss? Inte är det vilken helg som helst heller, det är ju VALHELG..

Såg du partiledardebatten igår? Tim och jag följde den med stort intresse och jag måste säga att det är en ganska cool känsla att diskutera politik med 16-åringen som är förvånande insatt!

Vi var inte helt överens i alla frågor men när det gällde vilka av partiledarna som briljerade mest tyckte vi exakt lika! Det var helt klart Ulf, Ebba och Jimmie.20180907_074509Enligt Expressen/Demoskops mätning såg det ut så här, vad tyckte du själv om debatten:

Ulf Kristersson (M): 3,29
Ebba Busch Thor (KD): 3,22
Jan Björklund (L): 3,21
Annie Lööf (C): 2,87
Jonas Sjöstedt (V): 2,85
Jimmie Åkesson (SD): 2,82
Stefan Löfven (S): 2,72
Gustav Fridolin (MP): 2,36

Kvällens absoluta lågvattenmärke i nonchalans tyckte jag personligen var när Jonas Sjöstedt TRE gånger vägrade svara på Ebba Busch Thors fråga om familjepolitiken.

”Under den här mandatperioden har jag fött två barn. Jag har stått här och debatterat med dig med min tjocka mage. Men du återkommer ständigt till att när vi fött barn, är vi inte lika smarta. Varför är jag för inkompetent att besluta när jag ska tillbaka till jobbet”.

Även jag undrar varför V inte tror att vi är kompetenta att själva bestämma hur vi vill fördela föräldraförsäkringen inom familjen och när Herr Sjöstedt tänkt svara på den frågan..? //Å


Kommentarer


  1. Malin C 7 september, 2018 on 09:11 Svara

    Även om jag absolut inte håller med Ebba i allt så har hon verkligen gått från klarhet till klarhet i denna valrörelse. Hon är riktigt vass och gör det snyggt, hennes ork och uthållighet i kampanjandet både på gator och sociala medier är imponerande och det ser man ju på undersökningarna nu att det ger resultat.
    Härligt med engagerade ungdomar, det ger hopp om framtiden!

    Trevlig helg!

    • Åza Brennander 7 september, 2018 on 12:55 Svara

      Instämmer till fullo! Ebba Busch Thor har verkligen imponerat även på mig den senaste tiden. Detsamma bästa du! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna