VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Abort ingen viktig fråga och ett alternativ till Preventivmedel

I vårt fantastiska land har vi kommit en bra bit längre gällande kvinnorättsfrågor än i många andra länder i Europa. Bl a tillåter vi kvinnor att bestämma över sina egna kroppar genom att vi har möjlighet att på egen hand avgöra om vi vill abortera ett oönskat foster t o m vecka 18. I vårt grannland Norge måste kvinnorna däremot stå snällt med mössan i hand och ansöka om att få göra abort efter vecka 12. Snacka om en Norgehistoria som gör det lätt att hålla sig för skratt..20180906_170610När jag fick höra att Sverigedemokraterna förespråkar att vi i Sverige sänker gränsen för att få bestämma själv över sin kropp till vecka 12 gick jag bokstavligt talat i taket. Och när partiledaren dessutom säger det är ”ingen viktig fråga” så ser jag rött. För mig är det nämligen en jävligt viktig fråga som dessutom berör mig och mina ”systrar” betydligt mer än Herr Åkesson!

Sverigedemokraterna menar vidare att ”En abort behöver ses som en sista nödlösning och det är oroande om abort alltmer ses som ett alternativ till preventivmedel”. Men Herrejesus säger jag bara, vilken planet kommer det uttalandet ifrån? För det första så är det ju möjligheten att själv besluta om en abort mellan vecka 12 och 18 SD vill ta bort och då undrar jag om de tror att någon kvinna VILL göre en sen ABORT? Något som med största sannolikhet är oerhört smärtsamt att genomgå både psykiskt och fysiskt!

Att det främst skulle handla om etik tycker jag dessutom är rent skitsnack. Jag har nämligen googlat som en besatt ikväll och hittat flera uttalanden från forskare och förlossningsläkare som är eniga om att det inte finns något som händer just i de veckorna (12-18) som gör att man skulle se på fostret på ett annat sätt…20180906_170630Återigen så tror jag inte att någon kvinna vill genomgå en sen abort och dessutom utförs 94% av aborterna i Sverige före vecka 12 och därmed borde man väl kunna dra slutsatsen att det föreligger synnerligen speciella skäl för de 6% av kvinnorna som valde att göra en abort mellan vecka 13 och 18. Eller har jag fel?

Till den som tycker att förslaget är bra vill jag skicka med mig följande. Tänk dig att du blivit utsatt för incest eller våldtäkt. Med stor sannolikhet hamnar du nog då i ett trauma och om du på kuppen dessutom blivit gravid med monstret är säkert sannolikheten stor att du förtränger och förnekar att resultatet av övergreppet växer i din kropp. När du slutligen inte kan blunda för verkligheten längre har du passerat vecka 12 i graviditeten och vill kanske under inga omständigheter föda våldtäktsmannens barn. Att i det läget behöva genomgå en utredning och behöva dra upp allt det hemska igen inför okända myndighetspersoner och låta någon annan avgöra OM du måste fullfölja graviditeten och föda våldtäktsmannens barn är ju enligt min mening ABSURT! //Å20180906_170731På tal om allt och ingenting är Top, shorts och flip flops från favoritmärket Love Forever.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna