VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Föräldrarna gör SKITUNGARNA en Björntjänst

Det händer alldeles för ofta att jag ser hur småbarn fullständigt dominerar sina föräldrar och beter sig som riktiga skitungar. De slår sina föräldrar, skriker och gapar tills de får sin vilja igenom och hur jag än vänder och vrider på det kommer jag aldrig förstå hur föräldrarna ens överväger att ge vika i det läget. Men det som förvånar mig är att det mer är en regel än ett undantag att skitungarna ”vinner”, något jag reagerar väldigt starkt på eftersom jag anser att föräldrarna gör dem en björntjänst.20180905_161018Jag menar livet funkar ju inte så att man vid minsta motgång kan få sin vilja igenom om man slåss, slänger sig på golvet och skriker. Åtminstone vill jag inte tro det men det vore kanske intressant att testa vid nästa avtalsförhandling..

Men vad är det då som gör att föräldrarna ger vika? Att de låter skitungen få den där tablettasken, dockan eller grävskopan föräldrarna från början sagt nej till genom att visa ett oerhört dåligt uppförande? Den enda (o)rimliga förklaringen jag kan komma på är att de tycker det är pinsamt och inte vill ta striden offentligt. För mig är det i alla fall ett mysterium för jag har också tagit striden men sonen lärde sig snabbt att det inte var någon idé att dra ”pinsam mamma med ouppfostrat barn i affären kortet” så han provade bara ett par gånger innan han gav upp och förstod att ett nej är ett nej.20180905_161032Men nu till en incident jag upplevde på Panduro i helgen. En mamma fullastad med kassar från lördagsshoppingen med två ungar stod i kön framför mig till kassan för att köpa kritor. Strax innan hon är framme vid kassan hittar barnen fler saker de vill ha och Operation Övertalning av mamman påbörjas. Mamman säger konsekvent ”nej, vi ska bara köpa kritor” och när hon dessutom förklarar att hon redan handlat massor av fina saker till barnen börjar skitungarna gråtskrika av frustration, slå på mamman, dra varandra i håret, knuffas och tala om för mamman hur dum hon är.

Det mamman gjorde då fick mig att känna ett litet hopp för kommande generationer. Hon steg nämligen bort från kön, tog alla saker ifrån barnen, lämnade tillbaka dem och sa att det inte skulle bli en pinal mer för någon av skitungarna. Jag blev så till mig av händelsen att jag gick fram till henne, gav henne en klapp på axeln med orden ”heja mamma, om fler föräldrar gjorde som du skulle världen vara en bättre plats”.20180905_160954Hon blev så rörd över mina ord att hon fick tårar i ögonen och tackade förläget. När jag återigen stod i kön hörde jag dock att hon ringde och rådfrågade vad jag gissar på var pappan och hur det gick sedan förtäljer inte historien..

Med detta vill jag skicka pepp till alla föräldrar med barn i ”vill ha allt åldern”. Stå på er och låt aldrig ett dåligt uppförande leda till en belöning. Trevlig kväll! //Å20180905_161055OOTD: Klänning och skor från Love Forever, Glasögon Love Moschino från Specsavers.


Kommentarer


 1. Rosa 5 september, 2018 on 19:25 Svara

  Tyvärr ser jag detta dagligen då jag jobbar på skola. Föräldrar idag vågar inte gå in i en konflikt med sina barn. Och det är skrämmande.
  Jag håller med dig om att nej är ett nej..och värst är det respekten som inte finns..kram

  • Åza Brennander 6 september, 2018 on 08:50 Svara

   Instämmer, det är verkligen skrämmande.. kram

 2. Maria 5 september, 2018 on 21:01 Svara

  När nu 15 åringen var runt 5/6 år så hade vi en tid för när de tidigast fick börja spela TV spel. Samma tid gällde hos hans kompis (trodde jag…vi hade pratat oss samman vi vuxna). Grabbarna var hemma hos oss när jag hörde; fråga din mamma om vi får spela. Sonen svarade, det får vi inte för klockan är för lite. Kompisen; men tjata på henne så vi får! Sonen; då får vi aldrig spela. Kompisen; va??? Kom så går vi hem till mig och tjatar på min mamma så vi får spela!

  Den kompisen ville inte vara hos oss så mycket, sonen hade ju världens strängaste mamma 😀😀

  • Åza Brennander 6 september, 2018 on 08:49 Svara

   Märkligt, det har min son också….🤣😘. Heja dig!

 3. Matie 6 september, 2018 on 00:38 Svara

  Vill gärna ha din t-shirts men hittar den inte kramiz

  • Åza Brennander 6 september, 2018 on 09:01 Svara

   Hej, om du menar den gröna med leokors på Instagram är den tyvärr slut i grön men Terece har i rosa och gul. Maila henne om du vill veta mer på terece@loveforever.se

 4. Tina 6 september, 2018 on 07:54 Svara

  Ha ha ha ha, klockrent Åza.
  För mycket curling i alla lägen. Låt barnen lära sig…
  När min äldsta var ca 3-5 år och fick ett utbrott i affären, gjorde jag likadant….la mig på golvet o ”skrek” och knorrade…..sen den gången hände det aldrig mera kan jag säga…..om folk tittade, jajamen….
  Klänningen är gudomlig, men hittade den inte hos Terece.

  Kram bästa

  • Åza Brennander 6 september, 2018 on 08:42 Svara

   Såååååå rätt Tina! Heja dig! Nu har Terece lagt upp den. Vi bar inte helt synkade😘.. Kram

 5. Karin 6 september, 2018 on 11:00 Svara

  Håller med dig. Nej är nej! Om mitt barn försöker tjata säger jag bara lugnt Nu har jag sagt nej tre gånger, du förstår väl vad det ordet betyder? Om barnet flippar ur och börjar skrika släpper jag varorna och tar mitt barn därifrån. Inte för att lära barnet en läxa utan för att jag som förälder gjort en missbedömning. Om jag ser att mitt barn börjar bli alltför trött är det mitt jobb att avbryta situationen.
  Däremot ogillar jag bruket av ordet skitunge. Ett trotsigt, olydigt barn är fortfarande ett barn. När du Åza använde ordet skitunge tom i den situation där du tyckte det slutade bra, då sjönk du i min aktning.
  Men jag vet, det är din blogg och mitt val om jag vill läsa. Så jag håller mig undan ett tag tills reaktionen Ingen-säger-elakheter-till-mitt-barn-reaktionen slutat svalla i blodet. Och Ja, jag hade sagt det till dig i real life också.

  • Lotta 6 september, 2018 on 12:57 Svara

   Håller med dig ang ordvalet Karin!!

   • Åza Brennander 6 september, 2018 on 13:18 Svara

    Ber om ursäkt om jag provocerade dig Lotta. Se mitt svar till Karin, det är till dig också. Kram Å

  • Åza Brennander 6 september, 2018 on 13:17 Svara

   Tack för input Karin. Det var absolut inte min avsikt att provocera så jag ber om ursäkt för det. Jag tror dock att vi lägger olika betydelse i ordet ”skitunge”. Själv har jag kallat Tim detsamma men på ett kärleksfullt sätt, alltså typ ”du är allt en riktig liten skitunge mitt hjärta”. Därför tycker jag kanske inte det är lika allvarligt som du. Sedan kanske det blev en missuppfattning i att jag skulle kallat någons barn skitunge så att den hörde det. Det har jag såklart aldrig gjort men jag får erkänna att jag tänkt det flera gånger. Kram Å

 6. Minna 6 september, 2018 on 11:29 Svara

  Detta ”märkliga” beteende ser jag dagligen. Arbetar i affär och ibland har jag lust att ta både barn och föräldrar i örat. :) Barn som skriker och svär tills de får sin vilja igenom. Hemskt att se och höra.
  Tack för dina underbara inlägg.

  • Åza Brennander 6 september, 2018 on 13:20 Svara

   Ja det måste vara hemskt Minna. Tack för snälla ord, behövde dem lite extra eftersom mitt ordval i texten tydligen provocerar och det var inte min mening. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna