VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tag hand om dina egna Ungar först och främst

Det är fan en skyldighet att sätta barn till världen om man kan”. Så löd en kommentar till det jag skrev igår om att välja bort barn för att satsa på karriären.

Den orden gjorde mig stum av förundran och jag måste bara få spinna vidare lite i ämnet ikväll. Jag tycker nämligen att det fan så större skyldighet att ta hand om de barn man sätter till världen än att yngla av sig bara för att man kan..barn3Nu menar jag inte att personen som skrev att alla som kan ska föda barn inte tar hand om sina egna. Det har jag ingen aning om men det jag ser på kvällarna är många minderåriga som rör sig ute när de borde legat i sängen för länge sedan. Var finns deras föräldrar? Finns det ens någon som bryr sig om de gjort sina läxor, frågat hur dagen varit och lärt dem rätt och fel sedan de var små? Tyvärr tror jag inte det och det i sig gör ju att det är föga förvånande att 15-åringar tänder eld på bilar mitt i nätterna.

Jag återkommer därför till att samhället måste bli tuffare och ansvarsutkräva FÖRÄLDRARNA! När Polisen griper minderåriga tycker jag därför att det självklara vore att ta ungen i örat och åka hem till föräldrarna och ifrågasätta varför ungen kan springa ute på nätterna och hitta på djävulskap.barn1Faktum är att jag nästan är benägen att kräva någon form av godkännande för att få sätta barn till världen. Jag menar om du ska adoptera någon annans barn krävs det en oerhörd massa utredningar för att komma fram till om du är godkänd som förälder. Och är du Gud förbjude homosexuell går du fetbort direkt i en massa länder. Personligen är jag övertygad om att de allra flesta samkönade par som länge längtat efter barn men inte godkänns skulle bli betydligt bättre, mera kärleksfulla och ansvarstagande föräldrar än de flesta av huliganungarnas föräldrar är!barnIgår skrev jag om Katarina som valt bort barn och både hon och jag (som bara skaffat ett) blev ifrågasatta gällande vilka som ska ta hand om oss på ålderns höst. Därför vill jag tillägga två saker ikväll.

1. Katarina har donerat ägg till kvinnor som vill bli gravida men inte kan så hon har definitivt bidragit till barnafödandet i vårt land trots att hon inte burit några barn själv.

2. Både Katarina och jag har genom vårt företagande förmodligen bidragit och bidrar fortfarande med mera skattepengar till välfärden än vad de flesta multibarnsfamiljer har. Så jag tror nog att det borde täcka våra äldreomsorgsavgifter OCH bli över..

Trevlig kväll! //Å


Kommentarer


  1. Anna Bredenlöw 21 augusti, 2018 on 21:38 Svara

    Bra skrivet!!! Kram

    • Åza Brennander 21 augusti, 2018 on 21:40 Svara

      Tack min fina vän!?❤?

  2. Lars Karlsson 21 augusti, 2018 on 22:34 Svara

    Du har så rätt.
    Mycket bra skrivet.
    Sedan kan man ju skriva mycket i ämnet .
    Själv är både jag och mina barns mamma adopterade. Vi fick 3 barn ihop som var vuxna när vi separerade.
    Men vi hade alltid stenkoll var ungarna var och vilka dom umgicks med.
    Kram L

    • Åza Brennander 21 augusti, 2018 on 23:35 Svara

      Ja det finns mycket att tillägga. Tack Lars! Kram Å

  3. F 22 augusti, 2018 on 09:39 Svara

    Hej,

    Alla är olika. Vissa vill ha barn, andra vill inte ha barn. Det är upp till var och en att bestämma.

    Själv fick vi en liten flicka när jag var 46 år. Dom flesta tycker säkert det är allt för sent. Men det bryr jag mig inte om.

    • Åza Brennander 22 augusti, 2018 on 22:01 Svara

      Precis! Det är upp till var och en och ingens rätt att döma. I alla fall inte så länge man klarar av att ta hand om de barn man sätter till världen. Grattis till dottern. Kram Å

  4. Siv Å 22 augusti, 2018 on 09:39 Svara

    Mycket bra skrivet åza, du är så klok, och vasinnigt snygg klänning. kram från mig

    • Åza Brennander 22 augusti, 2018 on 21:58 Svara

      Trippeltack bästa Siv! Kram❤

  5. Katarina 22 augusti, 2018 on 10:58 Svara

    Håller med dig till 100%.
    En skyldighet att sätta barn till världen – var nog ett av de dummaste kommentarer jag hört på länge.

    • Åza Brennander 22 augusti, 2018 on 21:57 Svara

      Ja då dum att klockorna stannar!??

  6. Victoria Estelle 22 augusti, 2018 on 18:55 Svara

    Word <3

    • Åza Brennander 22 augusti, 2018 on 21:56 Svara

      ????

  7. Sara 22 augusti, 2018 on 21:44 Svara

    Amen

    • Åza Brennander 22 augusti, 2018 on 21:53 Svara

      Hahaha, ja Amen på det Sara!❤

  8. Helén 23 augusti, 2018 on 21:03 Svara

    Jag blev helt ställd till det att det är vår skyldighet att sätta barn till världen. Herregud vi lever väl inte på stenåldern heller.
    Vi har av dels egoistiska själ samt medicinska skäl valt att inte skaffa barn. Medicinska är att vi båda har cancer i familjen bla hans far dog av prostatacancer, min mor av multicancer (fanns i hela kroppen samt hjärntumör). Mfl familjemedlemmar. Så av egoistiska själv så ville vi inte sätta ett barn till världen. Med tanke på våra gener.
    Sedan gillar vi att resa och vill resa utan barn. och helst bo på hotell utan barn vilket inte alltid är möjligt. Om vi ses som dåliga personer så får det vara så. Men det är inte någon annan än jag och min partner som bestämmer. Min käre sambos mamma tjatade hål i huvudet på oss att hennes son minsann ville ha barn. Men det vill han inte försökte jag förklara. Men då får du lämna honom så han får barn. Klart att han vill. Till saken hör att det var bland det första vi diskuterade i vårt förhållande som startade för 20 år sedan. och vi var överens. Vi ville verkligen inte ha barn.

    • Åza Brennander 24 augusti, 2018 on 00:21 Svara

      Wow..jag blev alldeles stum av ditt inlägg. Vilket radarpar ni verkar vara du och din partner verkar vara! Hatten av för er båda och att ni vågat gå er egen väg tillsammans! Stor kram Å

      • Helén 24 augusti, 2018 on 01:37 Svara

        Tack Åza det värmer jätte mycket att höra.
        Ja varför skaffa barn när det finns risker med cancer. Även om vi inte får det så kan det mycket väl hoppa över en generation. Så lite ego får man faktiskt vara. Och hade han velat ha barn hade han nog lämnat mig vid detta laget. Då vi börjar närma oss 50 strecket.

        • Åza Brennander 24 augusti, 2018 on 07:35 Svara

          ❤ Man får vara precis hur ego man vill och gubben kan du nog vara säker på vid det här laget! Trevlig helg!❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna