VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ett gott Råd – Chockera inte Kroppen Tuffaste Dagen på året

Då var den gjord, en av de tuffaste dagarna på året. Jag syftar på första dagen på kontoret efter semestern. Alltid lika ovälkommen men samtidigt välbehövlig eftersom i alla fall jag fungerar och mår bäst av rutiner.

Nu ska jag i o f s inte klaga eftersom jag skapat möjligheten att mjukstarta med en halvdag (man vill ju liksom inte chocka sig själv) men hujedamig vad det tog emot när klockan ringde klockan 9 i morse efter fem veckor med sena nätter och betydligt längre sovmorgnar… 😉

Inser att det kan låta som att jag lever värsta lyxlivet 24/7 och t o m mina älskade Päron (eller framförallt min fromma moder) frågade mig nyligen om jag inte är annat än ledig och avslutade med att ”det borde vara dags att börja jobba snart igen”..20180815_142718Jag kan förstå att det kan se ut som om jag bara glassar runt och sover länge men som egenföretagare jobbar jag ALLTID sju dagar i veckan. För mig är semester lika med att inte vara låst till en fysisk plats (i mitt fall kontoret i stan) utan kunna jobba några färre timmar per dag från vart som helst i världen.

Ibland kan jag sakna att vara anställd, att ha kollegor som täcker upp för mig och en garanterad månadsinkomst men oftast kommer jag ändå fram till att friheten jag har överväger sömnlösa nätter och oro för framtiden. I alla fall de månader inte momsen ska in eller det är deadline på någon meningslös rapport till någon statlig myndighet…

Nå väl, Råttan var som alltid redo för en långpromenad i Fyllerydskogen och taggad på att köra en ny runda med en av sina födelsedagspresenter. Igår firade vi nämligen att Inez fyllt 7 år och utöver levertårtan med skinka och tuggben gratulerades hon även med ett joggingbälte. 20180815_142631Du må tro att hon blev glad över uppvaktningen och särskilt kul tyckte hon det var att Matte tog 3 897 bilder på henne i en fånig hatt innan hon fick hugga in på läckerheterna…20180815_14255020180815_142453Förnedringen var dock som bortblåst när hon fick en bonusrunda runt Trummen, en av våra vackra Växjö sjöar.20180816_19583420180816_195930Nu ska jag kolla på min nya favoritserie Big Little Lies. Tobias som lämnade Växjö i eftermiddags efter att ha sett det sista avsnittet själv (han har semester heeeeela veckan och lär därmed chockera kroppen kraftigt på måndag) har nämligen garanterat att jag kommer få en EXTREMT spännande timme i tv-soffan. //Å


Kommentarer


 1. annette 17 augusti, 2018 on 09:00 Svara

  Jo tack, min klocka ringde 05.10 i onsdags efter 4 veckors semester, tyckte verkligen det var mitt i natten, underlättar inte att maken fortfarande har semester och bara vände på sig och sov vidare….. skönt ändå att börja mitt i veckan nu är det ju helg igen:)
  Grattis till Råttan!!
  Ha en go helg!
  kram annette

  • Åza Brennander 17 augusti, 2018 on 13:17 Svara

   Å fy katten det var tidigt det! Tycker gubben borde stigit upp med dig av ren sympati.. ;-). Nej skämt å sido, tack för gratulationen och en härlig helg önskar jag dig också! Kram Å

 2. jeja 17 augusti, 2018 on 09:05 Svara

  GRATTIS lilla Råttan önskar vi =)

  • Åza Brennander 17 augusti, 2018 on 13:15 Svara

   Råttan tackar och bockar! Kram Å

 3. Petra J 17 augusti, 2018 on 19:24 Svara

  Jag jobbstartade idag, perfekt när alla har fredagsfeeling och därtill bara behöva jobba en dag innan man får ta helg igen 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna