VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sila Skitsnacket och sök HJÄLP

Tack och lov att jag har så underbara och förnuftiga bloggläsare som förstår och klarar av att sila skitsnacket i kommentarerna till mina tidigare inlägg.

Särskilt tack till Lars som fått sig flera ordentliga skrapor av ”Richard”, som för övrigt hänvisar till domen ur vilken man kan utläsa allt med största tydlighet och tämligen enkelt kan konstatera vem det är som behöver hjälp i den här härvan där hen påstår att det är jag som är lögnaren.

Ett ord i all välmening till ”Richard”, läs domen igen så kanske polletten äntligen trillar ner (men troligtvis inte).20180725_184516I övrigt så var vi väldigt glada i eftermiddags men mer om det senare. Kram Å


Kommentarer


  1. Lars Karlsson 25 juli, 2018 on 22:04 Svara

    Grattis allihopa.
    Kram L

  2. Richard 25 juli, 2018 on 22:53 Svara

    Stackars lilla Åsa, jag fattar verkligen inte varför DU inte bara kan sluta skriva om oss och det stackars barn som ofrivilligt blivit blivit kidnappad mot sin vilja och behöva bli indragen i detta och era lögner på denna blogg samt dina andra sidor ?

    Detta är inte över ännu och våra advokater arbetar med detta samt det övriga rättsinstanser ni är anmälda till.

    Bara för att bevisa att du återigen ljuger och hittar på saker som inte stämmer bara för att få mer uppmärksamhet och folk som tycker synd om dig, då DU istället borde skämma som själv är mamma.
    Därför så lägger jag nu ut ett stycke från den dom från tingsrätten, som för tillfället gäller, ett ytterst lite tag.

    Från Domslutet ifrån Sthlms Tingsrätt;

    ”På sikt är det av stor vikt att barnet får ha en nära kontakt med sin mamma, vilket Tobias Ekman också verkar vara införstådd med. Tobias Ekman har i egenskap av vårdnadshavare ett ansvar för att kontakten återupptas så snart det är lämpligt.
    Tobias Ekman bör därför vara öppen att låta barnet träffa sin mamma, när det inte längre finns anledning att motsätta sig det.
    Tobias Ekman bör därför vara öppen för att mammans situation kan förbättras, och göra försiktiga försök att låta barnet träffa sin mamma när det inte längre finns anledning att motsätta sig det.

    En kontakt kan också upprätthållas genom brev, e-post etc.

    För att underlätta kontakten på sikt bör mamman löpande hållas underrättad om vad som händer i hennes barns liv, om Tobias Ekman inte bedömer att det skulle strida mot barnets bästa.”

    Så Åsa, det kanske är så att Du själv borde läsa domen?

    Då Tobias vägrar och undanhåller barnet ifrån mamman vilket framgår klart och tydligt att han inte ska utan han ska både informera och upprätt hålla en kontakt med mamman och låta dom ha kontakt vilket Tobbe vägrar och inte tillåter, inte ens Åsa som kallar sig ”bonus mamma” gör något heller.

    Tobias har skickat ett mail sedan
    2017-12-06. Därefter ingen mer info om vare sig barnet, vad dom gör, hur han mår, vad som för eller någonting annat inte en heller ett enda försök att återskapa en kontakt mellan barnet och mamman.

    Vilket även strider mot Fans barnkonvention.

    Och Lars hur pass insatt är Du i vad som har hänt och har du ens läst domen…???

    Personligen tycker jag att DU Åsa och även pappan Tobbe till det stackars barnet sköter detta under all kritik och åter igen Åsa så ber jag dig igen att sluta skriva om detta, för det finns inga vinnare på detta utan bara Du som tjänar pengar på att skriva om det hela tiden.

    Åsa, att du inte har någon skam i kroppen, att du inte skäms?

    Personligen tycker jag att det är under all kritik att du bara fortsätter skriva och trakassera oss.

    Jag hoppas verkligen att Ni som följer denna blogg förstår hur illa detta är, när det finns så mycket annat att skriva om.

    Vänligen, Richard Smith

    • Yvonne Linnea 26 juli, 2018 on 21:01 Svara

      Richard!
      Varför skriver du och inte mamman eller din sambo?
      Jo hon gör inlägg via dig.
      Pappan kidnappar och blir tilldömd enskild vårdnad, vad säger det dig? Så fungerar inte rättsväsendet.
      Jag vet tack och lov. Det finns en domare som också avgör. Jag vet, men är evigt tacksam att domen för oss blev som den blev.
      Känner igen ditt skrivande, kommentarer, tänk på att detta kan vändas mot er! Att få dessa inlägg visade i rätten är inte till er fördel!
      Jag har varit där och vet hur hemskt det är. Om du inte förstår så är jag på andra sidan alltså vi har att göra med en psykopat. Detta har pågått i fem år…
      Du kan svara vad du vill men man blir dömd efter håren som en hund.. eller vad man säger.
      Åza all styrka till dig Tobias och Theo!!

      • Åza Brennander 27 juli, 2018 on 01:58 Svara

        Ja det borde ju tala sitt tydliga språk… Tack för omtanken. Kram Å

  3. Richard 25 juli, 2018 on 23:24 Svara

    Självklart så menade jag FN s Barnkonvention, som alla borde sätta sig in i.
    Ber om ursäkt för att min telefon ändrar visa ord som den själv vill, men jag hoppas att ni förstår innebörden av det jag vill förmedla.

    Bästa hälsningar, Richard Smith

  4. Malin C 25 juli, 2018 on 23:56 Svara

    Ja den domen var ju ganska tydlig att det var upp till Tobias att avgöra när en kontakt försiktigt kan ske mellan barn och mamma. Av vad man kan utläsa bara här bland dina kommentarer, Richard, så verkar ju Tobias ta både domen och sitt föräldraskap på allvar och sätta sitt barns välmående i främsta rummet.

    Åza, herregud vad stark du är.

    • Richard 26 juli, 2018 on 01:49 Svara

      Från Theos mamma: Så du anser att Tobias fick ljuga i rätten så han ”vann”. Vad är det för vinst? Pinsamt av honom och Allvarligt mot min son. Jag är inte sjuk på något sätt, varsågod och läs mina sjukhusjournaler. Detta är bara en infekterad vårdnadstvist och jag kommer att få min son tillbaka självklart, Hem där han levt hela sitt liv. Åza, jag Bad dig så snällt att sluta.. Varför gör du inget som är mamma själv?? Om ditt ex stal Tim när han var så liten, vad hade du gjort? Snälla bara sluta göra människor illa. Vad vill du med detta.. Kan omöjligen förstå. VH T

      • Tina 26 juli, 2018 on 14:33 Svara

        Ingen förälder blir fråntagen vårdnaden OM det inte innebär TILL MEN FÖR BARNET. Har rätten tilldömt Tobias vårdnaden, beror ju det på att….BARNET INTE HAR DET BRA hos sin mor, att hon inte tillgodoser hans välmående och omsorg, att hon är allvarligt sjuk eller annan orsak som kan vara till MEN för barnet.
        Läs domen som en dom ska läsas, inte som en bok!!!

    • Richard 26 juli, 2018 on 02:00 Svara

      Från Theos mamma: DEN ENDA STARKA ÄR UPPENBARLIGEN JAG SJÄLV. Att ni orkar tro på dessa lögner, får se hur Ni själva skulle reagera om ert Barn kidnappades. Låt se. Fruktansvärt, sorgset och hemskt. T

    • Richard 26 juli, 2018 on 02:24 Svara

      Nja Malin!

      Det var väl inte riktigt sanningen Malin, dels eftersom barnets mamma har haft Theo ända sedan det låg i magen fram till mars 2017 så barnet var 9 år och Tobbe visade inget större intresse av att vara en pappa varannan vecka, för han skulle hela tiden| ut på hemliga uppdrag, där av har mamman haft sonen 80-85% av tiden, ända till mars förra året 2017 då mamman följde sitt barn till skolan och vid tolv tiden fick ett samtal från Tobbe att ha bara gått in i skolan och tagit honom…. Vem faan är det som är frisk då?

      Malin C jag förmodar att du inte har några barn själv och därav inte förstår domen eller hur den står skriven… Läs noga igen den igen och så får vi se hur allvarligt och seriöst Tobbe och Åsa ta på detta? Det bör även tilläggas att mamman inte är sjuk och kan mycket väl ta han om sin son, hon är en fantastiskt fin och omtänksam person.

      Det har snart gått 1,5 år och fega militär Tobbe har inte hört av sig mer en dagen efter domen, inga mail, inga brev, inga telefonsamtal etc. Manman mår hur bra som helst och hjälper även mig att ta hand om min egen son. Så det här med att hon är sjuk är totalt fel och förvrängt.

      Och tänk efter om Tobbe eller Åsa låtit Theo träffa sin mamma någon timme då o då som sen blir en dag osv så hade det löst sig.

      Men läs domen noga igen, för det är Tobias ansvar och plikt att se till att mor och son ska få kunna träffas och återgå till det normala igen.

      Här är det jag syftade på som du verkar ha missat;

      Eller menar DU verkligen allvar med det du påstår, för det verkar inte helt genomtänkt Malin?

      Tobias har inte gjort något av det som står i domslutet!!!

      ”På sikt är det av stor vikt att barnet får ha en nära kontakt med sin mamma, vilket Tobias Ekman också verkar vara införstådd med. Tobias Ekman har i egenskap av vårdnadshavare ett ansvar för att kontakten återupptas så snart det är lämpligt.
      Tobias Ekman bör därför vara öppen att låta barnet träffa sin mamma, när det inte längre finns anledning att motsätta sig det.
      Tobias Ekman bör därför vara öppen för att mammans situation kan förbättras, och göra försiktiga försök att låta barnet träffa sin mamma när det inte längre finns anledning att motsätta sig det.

      En kontakt kan också upprätthållas genom brev, e-post etc.

      För att underlätta kontakten på sikt bör mamman löpande hållas underrättad om vad som händer i hennes barns liv, om Tobias Ekman inte bedömer att det skulle strida mot barnets bästa.”

      Hur ska han veta hur hon mår eller har det, när ha vägrar höra av sig och och inte ens meddela var hennes barn befinner sig och hur han mår, mamman är självklart helt förtvivlad för att hon inte pratat med pojken på 1,5 år nu.

      Tragiskt med människor som ögnar igenom dom men inte är till räckligt kompetenta eller tillräckligt intelgenta för att läsa allt som stod.

      Tänk till lite, det är ett barn det handlar om…. Vad faan har allt detta med Åsas blogg att göra….? När det dessutom inte ena är helt klart, utan fler rättegångar och förvaltningsbeslut kommer i höst.

      Åsa vad faan är det för fel i huvudet på dig, Jag har bett dig säkert 10ggr nu att lägga ner att skriva mer om detta så varför gör du inte det, det kommer rättegångar mot både dig och lilla mIlitär Tobbe i höst.

      Det räcker nu, lägg ner och skriv inte ett ord till om oss i din chatt.

      Vänligen richard

    • Åza Brennander 26 juli, 2018 on 10:30 Svara

      Inga hade varit gladare än Tobias och jag om kontakten hade fungerat men det hela är så förskräckligt tragiskt att det inte finns ord för det. Tack snälla du. Hoppas sommaren är skön vid sjön. Kram Å

      • Richard 26 juli, 2018 on 12:39 Svara

        Åsa!

        Ni har ju inte ens gjort ett enda försök till att kontakta någon av oss och ni har även både mitt mobil nr och mail adress. Dessutom hade det nog varit bättre för Theo och skönare för dig med delad vårdnad så Du fick din egen tid med Tobbe ?

        Men jag ber dig återigen att sluta skriva om detta på din officiella blogg.
        Det är inte okej! Hör av er istället som ni borde gjort för längesedan enligt beslutet från domen, det är inte okej att hålla undan ett barn från sin mamma som han växt upp med under 9 år.

        Åsa jag hoppas verkligen att Du slutar omedelbart att ta upp detta ämne fler gånger i din blogg.

        Besvara inte ens det här är du snäll!
        Maila eller ring om du vill diskutera något annars var bara tyst tills det kommer upp i rätten.

        Vänligen Richard Smith

    • Tina 26 juli, 2018 on 14:28 Svara

      Malin C, så bra skrivet…..trollet o tomten läser inte domen som den ska läsas…

  5. Marie 26 juli, 2018 on 01:38 Svara

    Richard, du verkar missa den lilla detaljen ”om Tobias Ekman inte bedömer att det skulle strida mot barnets bästa”.

    Du borde kanske fundera och fokusera mer på hur det kommer sig att domen så tydligt lägger över besluten på den ene föräldern.

    Mvh

    Marie

    • Richard 26 juli, 2018 on 01:55 Svara

      Observa innan ni läser: domen upplöses Inom Kort pga Mened som även mycket Allvarligt!

      Från Theos mamma: Så du anser att Tobias fick ljuga i rätten så han ”vann”. Vad är det för vinst? Pinsamt av honom och Allvarligt mot min son. Jag är inte sjuk på något sätt, varsågod och läs mina sjukhusjournaler. Detta är bara en infekterad vårdnadstvist och jag kommer att få min son tillbaka självklart, Hem där han levt hela sitt liv. Åza, jag Bad dig så snällt att sluta.. Varför gör du inget som är mamma själv?? Om ditt ex stal Tim när han var så liten, vad hade du gjort? Snälla bara sluta göra människor illa. Vad vill du med detta.. Kan omöjligen förstå. VH T

  6. Susan 26 juli, 2018 on 08:21 Svara

    Rille din tönt, du fattar verkligen ingenting av det du vill försöka förmedla.

    Det enda du gör är att yra omkring o förstöker mästra. Tagga ner nu.

    Du borde förstå att i detta land är det rättsväsendet som sätter lagar, regler o förordningar – ingen annan. Följs inte lagar o de paragrafer som lyder därunder så är det rätten som bär yttersta ansvaret att bedöma vad som är rätt o vad som är fel. OAVSETT!

    O det du/ni utsätter o har utsatt Åza med familj för helt öppet, under lång tid kommer garanterat att prövas i rätten. Kanske som ett nytt åtal. I ett nytt mål.

    Det är straffbart att hota. Det är ytterst allvarligt att hota personer där man står som motpart i en rättslig tvist.

    • Richard 26 juli, 2018 on 09:44 Svara

      Susan din lilla mupp!

      Du får tycka vad du vill och det glädjer mig om att du säger att;

      ”förstå att i detta land är det rättsväsendet som sätter lagar, regler o förordningar – ingen annan. Följs inte lagar o de paragrafer som lyder därunder så är det rätten som bär yttersta ansvaret att bedöma vad som är rätt o vad som är fel. OAVSETT!”

      Och det kommer helt klart komma båda ett eller fler nya mål mot Tobias och Åsa,
      Tro mig!

      Och en sak DU borde ha fattat din lilla mupp, är att vi har aldrig hotat deras familj utan snarare vänligt vädjat att det räcker och sagt att lämna oss utanför denna blogg utan låta detta skötas i rätten i stället för på Åsas blogg där ingen vet vad som verkligen har hänt och vad detta faktiskt handlar om.
      Och VARFÖR skriver inte Åsa om andra saker? Som sin egen son eller det borde finnas intressantare saker att skriva om, tex det Åsa själv påstår att hon ska skriva om i sin presentation.

      En sista sak till Susan sin lilla mupp, Jag ser verkligen fram emot den dagen vi ses i rätten, din loser!

      Då kanske du kommer med ditt rätta namn kön istället för ett påhittat alias… ???. Sorgligt!

      • Susan 26 juli, 2018 on 11:08 Svara

        Sådär ja…haha mupp var det, o loser, du går från klarhet till klarhet. Du får kalla mig vad du vill, helt ok o jag kan inte bry mig mindre.

        Men din lilla mupp heter det. Inte sin.

    • Åza Brennander 26 juli, 2018 on 10:37 Svara

      Så sant Susan. Det enda åtal som väckts är det gällande trakasserier mot mig och Tobias och det är nog inte så svårt att förstå att åklagaren anser att det finns starka skäl för att få Trollet fällt. Den rättegången kommer senare i höst. Inget anat åtal är väckt och inga andra rättegångar planerade. Tragiskt och hemskt är det hela. Tack för stöd. Kram Å

      • Susan 26 juli, 2018 on 11:20 Svara

        Stöd har du absolut!
        Rille är en liten sorglig mysfarbror med på tok för mycket fritid o med noll koll på världen utanför sin bubbla. Men vafan, han bidrar ju så att du/ni kan investera mera, så egentligen är det bara bra att fler o fler svarar honom. Då svarar han tillbaka…men han har nog inte greppat den lilla detaljen. Bra ju?
        Ha det fint o ta hand om varandra?

        • Åza Brennander 26 juli, 2018 on 11:29 Svara

          Tack Susan! Helst hade jag dock varit utan kommentarerna. Det gör vi. En toppendag önskar jag dig. Stor kram Å

  7. Susan 26 juli, 2018 on 09:11 Svara

    Så roligt om ni hittat er drömvåning o alla papper är påskrivna. Öppna en Pol R o fira satan, ni är så värda det. Kram ♥️

  8. Richard 26 juli, 2018 on 09:17 Svara

    Marie

    Just den detaljen du skriver om är enormt allvarlig och viktikig, men om man inte ens upprätthåller en kontakt pga att Tobias är sur på barnets mamma och straffar henne med att varken få ha kontakt eller träffa sin mamma, tycker Du det är rätt bara för att mamman och pappan är osams och sura på varandra så får man lösa det på att sätt för den största förloraren är barnet som har rätt till att träffa båda sina föräldrar.

    Vänligen Richard Smith

  9. Richard 26 juli, 2018 on 10:00 Svara

    Hej Susan/Advokaten ?????
    Det återstår att se vad som händer M/N.
    Löjligt alias btw, Vi signerar öppet. Skönt att ni iallafall förstår vad det innebär att inte följa lagar och regler, såsom domslutet, även om det nu inte ens existerar om någon dag/månad. Lycka till, drick mycket vatten i hettan, kan alltid vara bra.
    Ha det ??

    • Susan 26 juli, 2018 on 10:56 Svara

      Som vanligt lägger du en sjukt humoristisk kommentar. Du är som en seriefigur, helt utan verklighetsförankring och vett. Sluta aldrig leverera humor?

      Sen en liten viktig detalj som du glömde att tillägga där i slutet ang att dricka mycket, jag förstår att du dricker allt annat än vatten eftersom din humor är exceptionell, men för oss advokater o annat löst folk så ere H2o som gäller.
      Mest.
      Och såklart äkta Champagne emellanåt då man firar nån ny skön investering. Men det behöver man ju inte påtala. Det är sen gammalt. Sånt vet man. Ja inte du då. Men det kommer du aldrig att behöva veta.

      För din vetskap så är jag upptagen med klient resten av dagen, så du har god tid på dig att lura ut fler humoristiska svar.

      Men drick på i värmen, Rille. Massor.
      / Advokat Liljefors Västermalm

      • Richard 26 juli, 2018 on 11:07 Svara

        ”Advokat Liljefors”, fashionabelt värre. Tur att vi ordnade individer är från Östermalm och håller ordning på samhället?? Lycka till på Västernalm, Kram och nu tar jag mig en Äkta Ramlösa, skratt! ?

  10. Eva 26 juli, 2018 on 10:02 Svara

    Den ”Vänlige” Richard Smith borde ta sig en funderare på vad han eller hon håller på med. Gräver man en grop åt andra faller man oftast själv däri.

    Att föra en diskussion om en vårdnadstvist på en blogg och svartmåla en en annan människa (Åza och Tobias) inför offentligheten är ett mycket dåligt sätt att vinna respekt på. ”Vänlige Richard” må vara hur ”smart” som helst enligt sin egen bedömning men i andras ögon ter han eller hon sig som en person som har mycket att lära.

    Man ventilerar inte sånt här offentligt ifall man vill den lilla pojkens väl.

    Det ska var mycket i Sverige innan en mamma fråntas vårdnaden av sitt barn.

    Jag har svårt att förstå att man får hålla på så här för detta är väl om något trakasserier som de ägnar sig åt. Det går inte att diskutera med ”dumheten” så det kanske är lika bra att helt ignorera deras kommentarer. Själv skulle jag tagit bort alla deras försök till att yttra sig så de inte får utrymme med sina inlägg.

    Djupt tragiskt.
    Känner verkligen med er, ja dig Åza och pappan till pojken, samt pojken själv som måste vara med om detta.

    • Richard 26 juli, 2018 on 10:22 Svara

      Från Theos mamma:
      Jag fråntogs Mitt barn genom kidnappning (dokumenterat). Vidare så yrkade jag på GEMENSAM vårdnad och Tobias på ENSKILD. Därav problemet för tingsrätten, och är du insatt så vet du att det är bara ett lotteri, i tingsrätten sitter vanliga arbetare/medmänniskor och bestämmer. I detta fall Ingen jurist eller advokat som fällde ngn dom. Är inte det hemskt för Sverige? Vad tycker ni andra föräldrar? T

    • Richard 26 juli, 2018 on 10:37 Svara

      Men snälla Eva!

      Vet inte vilket hem du sitter på, men en sak är helt din intelligens nivå är inte på topp i alla fall och det allt det du skriver är ju precis motsatsen till verkligheten!

      Uppenbarligen har du inte förstått att det inte är vi som driver denna blogg eller gång på gång tar upp ämnet och det är inte vi som trakasserar eller stalkar Åsa utan precis tvärtom.

      Så om Du inte har så mycket att göra rekomenderar jag dig starkt att läsa bloggen ifrån den dagen den början och återkom först efter det.

      Vänligen, Richard Smith

      PS. Eva akta gropen du just grävt åt dig själv.

    • Åza Brennander 26 juli, 2018 on 10:43 Svara

      Nej tack och lov får man ju inte trakassera andra människor på det sätt Tomten och Trollet gör. Därför har åklagaren väckt åtal mot Trollet gällande trakasserier av oss båda och det målet ska upp i rätten senare i år. Några av de andra rättegångarna Tomten och Trollet hänvisar till känner inte jag till och utgår ifrån att det som alltid är rena lögner och fantasier… Tack för omtanken snälla du. Kram Å

      • Susan 26 juli, 2018 on 11:04 Svara

        Det ramlar in anmälningar ang. denna charmör och eftersom den nya lagen om integritetsintrång (som innebär att man kan bestraffas för intrång i någons privatliv genom spridning av uppgifter som är tänkt att skada) så har man en del att gå på.
        Så sitt lugnt i båten♥️

        • Åza Brennander 26 juli, 2018 on 11:07 Svara

          Vi sitter mer än lugnt i båten och hoppas på lugn och ro. Tack Susan. Kram Å

  11. jeja 26 juli, 2018 on 11:11 Svara

    HERREGUD vilken dåre han är ,,,att ni orkar ! Tusen grattis och så kul med boende där ! Njut av erat liv finaste Ni . Kram

    • Åza Brennander 26 juli, 2018 on 11:27 Svara

      Ja ”dårigare” kan det knappast bli… Men vi njuter, det lovar jag. Tack snälla och stor kram.

      • jeja 26 juli, 2018 on 17:20 Svara

        =) häääärligt !!!

        • Åza Brennander 27 juli, 2018 on 02:11 Svara

          Jaaaaaaa!!!

  12. Richard 26 juli, 2018 on 11:20 Svara

    Detsamma gäller Åza och Tobbe, fullständigt Haglar dynga från dom. Förresten , den här bloggen följer inte reglerna, dvs community reglerna… Hmmmmm eller Uuups Åza…. Och lilla söta Theo är fortfarande den som växer sig starkare och förhoppningsvis knockar Er alla för precis ALLT elakt ni gjort och Gör. Dags för lunch på bryggan eller ja… En yacht är ju på ett ungefär en ”båt???⚓️⚓️⚓️

  13. Richard 26 juli, 2018 on 11:51 Svara

    Hmmm…
    Undrar om det ens finns en Susan på Advokatbyrån Liljefors på västermalm, eller är han en av många andra på denna blogg som inte vågar skriva sitt riktiga namn och stå upp det man skriver.
    Kanske Är det för att man inte säger riktigt som det är?

    Eller vad tror Du Magnus. ???
    Må bäst och lycka till med vad än gör under dina alias och allt annat också för den delen. Det var länge sedan jag skrattade så här mycket… Modigt Susan!

    Må bäst och drick inte för mycket nu bubbel, kan vara farligt att ta ut segern i förskott. ?

    Vänligen Richard Smith

  14. Richard 26 juli, 2018 on 13:07 Svara

    Sorgligt att så många inte vågar använda sina riktiga namn utan alias, vad det nu kan bero på, jag är tacksam för allt ni skrivit och bidragit till för kommande rättegång mot Åsa och Tobbe.

    Tack för mig, leverpastej.

    Må bäst alla Ni som inte är insatta i detta och heller inte kan läsa vad som klart och tydligt står i domen, att det är tobbes plikt att se till att upprätthålla och se till att en kontakt skapas. Vilket inte går eftersom han helt enkelt skiter i att göra som en vuxen man och tillika pappa borde göra.

    Bort kastad tid att försöka få er som läser detta, hur fel detta är,
    läs om FN s Barnkonvention så kanske ni får klarhet i något om inte annat har ni fått lite kunskap förhoppningsvis.

    Må bäst, Richard Smith

  15. Tina 26 juli, 2018 on 15:02 Svara

    Richard…..
    ”Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn”
    Säger det dig något????
    Eller:
    ”Det är endast i extrema fall som man helt fråntar en förälder umgängesrätten med sina barn.
    Exempel på fall där det kan förekomma är om föräldern:
    * har varit våldsam mot barnen eller har begått sexuella övergrepp mot dem. Andra exempel kan vara om föräldern:
    * har svåra missbruksproblem eller psykisk sjukdom som gör det skadligt för barnen att umgås med sin förälder.
    I övrigt försöker man i så lång utsträckning som möjligt att hitta sätt för barn och föräldrar att umgås. Vid behov kan umgänget ske tillsammans med en följeslagare från socialtjänsten i en trygg och övervakad miljö.
    Källa: My defence juristbyrå AB

    • Åza Brennander 27 juli, 2018 on 02:15 Svara

      Ja, precis så är och bör det ju vara. Kram Å

  16. Anncharlotte 26 juli, 2018 on 15:02 Svara

    Det enda man behöver kommentera är ju Trollets val av vän, det säger ju allt. Spara alla kommentarer här Åza för även dom kan vara användbara o säger en hel del om Trollet o Richard o varför dom inte kan ta hand om Theo. Så självklart.

    • Åza Brennander 27 juli, 2018 on 02:13 Svara

      Ja det säger det mesta.. Tack för dina goda råd. Kram Å

  17. Richard 26 juli, 2018 on 23:57 Svara

    Fortsätt ni att sprida er dynga till varandra och hoppas ni mår bra av det, själv lutar jag mig tillbaka och små ler åt hur lite Ni vet och åt alla falska och felaktiga kommentarer ni skriver och tror på det Åsa säger, men som Ni redan vet finns det ju lagar och regler som även Åsa och Tobbe måste rätta sig efter…. så fortsätt ni skriva på bloggen så sitter jag tillbakalutad och tittar på medans ni skriver på riktigt låg sandlåde nivå. ???.

    Fortsättning följer så Lycka till!

    Vänligen, Richard Smith

  18. E.S 27 juli, 2018 on 14:10 Svara

    Men herregud! Någon som kan stava till ”integritet” här inne? Är inte insatt ett dugg i denna officiella vårdnadstvist. Gick bara in här av en slump, OMG, stackars lilla pojke som får sitt liv utfläkt på en offentlig blogg av än den ena än den andre, som ska skriva sin uppfattning. Ingen av er vuxna som har tänkt på att detta som ni skriver här ligger kvar för ALL framtid, kopieras, delas vidare osv osv! Finns absolut inga vinnare i en sådan här tvist, och det är oerhört beklämmande att ni alla ska sitta inne på en offentlig blogg och kommentera, skriva till varandra om ett litet oskyldigt barn?? Oerhört beklämmande. Alla vuxna här borde skämmas.

    Det får vara hur det vill, men man ska veta att ett barn behöver båda sina föräldrar, ska aldrig och kan aldrig berövas sina biologiska föräldrar. Inte ens en domstol kan avsluta en kontakt mellan barn och föräldrar även om ngn av föräldrarna får enskild vårdnad, den andre föräldern har ALLTID rätt till umgänge, inte för egen skull, utan för BARNETS så klart, och det är det inte många som fattar.

    Denna lagstiftning finns för att ett barn alltid ska kunna ha någon juridiskt ansvarig förälder i livet om det skulle hända den andre föräldern något, den andre kanske blir allvarligt sjuk, eller ur stånd att ta hand om sig själv, och då inte heller kunna ta hand om ett barn, då har lagstiftaren sett till att den andre föräldern om den finns ska kunna ta över och ta hand om barnet, och det ska vi nog vara tacksamma för att vi har en sådan lagstiftning, för vem skulle ta hand om barnet annars? En styvförälder, man eller kvinna? Kan man kräva att en styvförälder tar över detta ansvaret om den biologiske föräldern inte längre orkar ta ansvar för t.ex pga sjukdom, och kanske ännu värre, hamnar på ett sjukhem? Tror ngn vettig människa då att ens f.d partner har juridisk rätt eller lust att ta över ansvaret för ett annat barns förälder? Som sagt, här finns mycket att tänka på för alla vuxna som har satt barn till världen. Finns absolut inga vinnare i vårdnadstvister, enbart förlorare. Oerhört tragiskt av alla parter att sitta och skriva om detta på en blogg, och då tänker jag ENBART på det oskyldiga barnet. Betänk när barnet börjar skolan, i skolan är inte alla kompisar snälla, de har också föräldrar som snackar skit om andras barn, och den som blir lidande är alltid det lilla barnet som fått figurera cirkustroll och slagträn för att vuxna inte kan hålla sams.

    Många föräldrar i detta landet borde lära av Katrin och Bingo och Alexander, SÅ ser en modern och vettig skilsmässofamilj ut idag. Ingen av dessa skulle skriva ett enda offentligt inlägg till nackdel för vare sig barn eller dömande av någon annan förälder till deras gemensamma barn, även om de har olika uppfattningar om barnen har de aldrig skrivit ett enda ont ord om den andre.

    Hur mycket föräldrar än bråkar om ett barn, så är det alltid så, att den dagen barnet blir myndig så söker barnet kontakt till 100% till den andre föräldern, även om det tar decennier av uppehåll, så kommer barnet alltid tillbaka till den andre föräldern, för barn vill alltid ha en kontakt med båda föräldrar, så enkelt är det. Veta sina arvsanlag, veta sin historia sedan generationer tillbaka det är viktigt för ett vuxet barn.

    Så för barnets skull, lägg ner vartenda inlägg om detta eländiga tragiska ämne som ingen har med att göra, mer än biologiska föräldrar. Är inga som helst svårigheter att ordna en moderator som inte släpper igenom en enda kommentar om denna privata vårdnadsfråga. Tragiskt tragiskt.

    • Åza Brennander 27 juli, 2018 on 14:36 Svara

      Jag tycker mycket av det du skriver är rätt och riktigt men att generalisera blir lite fel.

      Du skriver: ”även om ngn av föräldrarna får enskild vårdnad, den andre föräldern har ALLTID rätt till umgänge,”

      I sällsynta fall har den andre föräldern inte rätt till umgänge, vilket en domstol med opartiska nämndemän och domare bedömt att det finns synnerliga skäl för.

      Under snart två år har jag modererat mängder av kommentarer men det dyker alltid upp nya alias vilket gör det enormt tröttsamt. Nu kände jag att orken inte fanns längre och jag har tyvärr inte heller obegränsade personalresurser så det som kommer igenom (mycket gör det inte eftersom jag blockat) det får helt enkelt hamna på ”utsidan”.

      Dessutom hämtar jag styrka i all omtanke och kärlek många som följer mig ger oss. Ett litet ljus i en mardröm som pågått länge och tyvärr inte verkar gå mot sitt slut.

      Tobias och jag önskar inget hellre än att en fungerande relation mellan alla parter skulle kunna upprättas.

      Bästa hälsningar Åza

      • E.S 28 juli, 2018 on 00:00 Svara

        Ja jag generaliserar på det viset genom att jag menar att en umgängestvist aldrig ska dokumemteras på en blogg eller annan kanal, i syfte av ett enda skäl, och det är alltid ett oskyldigt barn som hängs ut, och som många ggr får problem sedan under skoltid pga skaller och delad information som de sparat ner och skickar mellan varandra, finns oerhört många skadeglada människor när det gäller att gotta sig i andras personliga privata angelägenheter.

        Jo det är faktiskt så att lagstiftaren har utformat en lagstiftning som säger att ett barn ska aldrig någonsin fråntas umgänget med den andre föräldern som förlorat vårdnaden. I de sällsynta fall där ett umgänge bedöms olämpligt, så har lagstiftaren ändå ställt kravet att barnet har rätt till umgänge med den andre föräldern om så med en närvarande socialsekreterare, det där kommer man aldrig någonsin undan. Det är även förenat med prövotid under hela barnets uppväxt, man prövar och utreder under årens gång huruvida den andre föräldern har kanske blivit friskare om det nu varit något sådant, och häver då bevakat umgänge så att den andre föräldern får umgänge också under normala förhållanden precis som alla andra vanliga skilsmässoföräldrar som kan samarbeta.

        Lagstiftaren sätter aldrig någonsin något annat än barnets intresse i första rummet, föräldrars intressen hamnar alltid sist, för alla vet, att barn behöver båda sina föräldrar och deras gener.

        För alla föräldrar som får enskild vårdnad har även lagstiftaren bestämt att den föräldern är också skyldig att se till att den andre föräldern får rätt att träffa barnet, hur strukturen till detta ska gå till har föräldern skyldighet att ta hjälp av familjerätt som alltid biträder vid dessa umgängestillfällen. Om en förälder som har enskild vårdnad på något sätt motarbetar ett umgänge eller förhindrar ett umgänge så upphävs beslutet om gemensam vårdnad och ny utredning och nya beslut döms i domstol. Ett beslut om enskild vårdnad är alltså inget evigt permanent beslut utan omprövas ständigt.

        Det är verkligen så ledsamt för ett barn att hamna i en sådan här tvist, därför att det påverkar ett barn under hela dess uppväxt, och det skapar ärr och sorgliga tankar hos ett barn som det sedan ska brottas med många gånger i sin ensamhet, för dessa barn känner sig ofta utanför andra barn som deras kompisar t.ex som växer upp i harmoniska familjer eller harmoniska skilsmässosituationer, där de har satt barnet främst i alla lägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna