VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Inte Smart, Sura Pengar men ett gott Recept

Jag har ofta funderat över varför Stockholm töms på ”urinvånare” sommartid. Nu förstår jag.. Vi var nämligen tillbaka i vår vackra huvudstad för en mellanlandning och där var det verkligen OLIDLIGT varmt.received_10156574634922090Stackars Råttan, som normalt besväras enormt av värmen håller på att flåsa sönder sig, i Tobias takvåning var det nämligen säkert 40 grader igår, så hon sökte lite svalka på stenplattorna på toaletten och i Djurgårdsbrunnsviken med Theo. I de lägena önskar man inget hellre än en kall källarvåning och ett ösregn..20180718_184519Om jag hade varit lite smart hade jag såklart tagit med mig min stora AC, som jag ändå inte använder, eller åtminstone en av bordsfläktarna. MEN det var jag inte och Tobias konstaterade snabbt att det är slut på fläktar i hela Stockholm men att man kan sätta upp sig på väntelista..20180719_111857Dock är vi redan på väg mot nya äventyr och har redan lämnat innerstaden. Chansar på att det är svalare när vi återvänder.

På tal om inte smart… Sjukt sura pengar för att både T och jag utgick ifrån att den andra löst biljett när vi parkerade bilen igår..20180719_114109Tur därför att vi ”sparade” pengar på att äta hemma igår.

Killarna fick välja och det blev köttfärssås med spaghetti. Just denna köttfärssåsen vill jag tipsa om ifall du är trött på grillat (om man nu kan bli det).

Jag kallar den Ing-Maries orientaliska eftersom min första ”svärmor” brukade bjuda på den. Superenkel men ändå lite annorlunda och mycket god, så här kommer receptet!20180718_214944Ing-Maries Orientaliska Köttfärssås
500 g nötfärs
1 stor purjolök
3 dl vispgrädde
4-5 msk kinesisk soya
Grovmalen svartpeppar
En gnutta salt
Gör så här: Strimla purjolöken ganska tunt och skölj den noga i ett durkslag. Fräs purjon tills den är mjuk och stek därefter köttfärsen i lite smör. Blanda purjo och köttfärs. Tillsätt vispgrädde och soya. Låt puttra några minuter och krydda med salt och svartpeppar. Servera med spaghetti, en sallad och parmesanost.

Smaklig spis! //Å


Kommentarer


  1. Cecilia 19 juli, 2018 on 22:54 Svara

    3 dl grädde!!!????

    • Åza Brennander 19 juli, 2018 on 23:44 Svara

      Jajjemän!!! Det ska va gött att leva, annars kan det kvetta!

  2. Lars Karlsson. 20 juli, 2018 on 14:48 Svara

    Är ett härligt recept. Finns många varianter.
    Men ska man vara riktigt noga så ska den sjuda nästan en timme har jag lärt mig. Brukar fuska med det. Beror ju på vad man har i. Med så mycket grädde är det kortare tid.
    Ha det nu gott på resan när ni kommer fram.
    Kram L

    • Åza Brennander 20 juli, 2018 on 15:07 Svara

      Smakar bäst dag två! Tack Lars. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna