VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Det handlar inte om Lösögonfransar eller Ålder – En Vegetarisk utmaning

Mina vänner vet att jag har ett stort matintresse och gärna både planerar och bjuder på en god middag när tillfälle ges. Därför händer det titt som tätt att jag får lite skäll för att jag lägger ut för lite inlägg som inspirerar till matlagning.

Den som går hårdast åt mig är min vän Terece så kvällens inlägg är för henne (och tro mig, jag kommer följa upp att hon verkligen testar min veggoutmaning)! 20180623_221405Sedan hon plockade bort lösögonfransarna ser hon för övrigt 10 år yngre ut, vilket även borde påverka min ålder eftersom vi är födda samma år ;-), MEN nu var det var ju inte Tereces ålder eller lösögonfransar detta inlägget skulle handla om utan lite matinspiration.

Någon gång i veckan försöker jag äta vegetariskt och oftast lyckas jag sedan jag upptäckte fenomenet Quorn som inte bara är extremt vegetariskt, fettsnålt (105 kcal, 2 g fett per 100 g) samt väldigt gott och lättlagat.quorn Jag använder både filé, bitar och färs till framförallt grytor och ”köttfärs”såser och igår blev det en sådan gjord på det som fanns i kylskåpet jag jobbar på att tömma inför Almedalsveckan.

Så nu kommer vi till det viktigaste. Det utlovade receptet som jag härmed utmanar Terece att testa på maken Marcus som är en köttätare av stora mått!

Quornsås med Saffran,Tomat och Zucchini
Du behöver:
 1 tråg färska champinjoner, 1 gul lök, 3 vitlöksklyftor, 1 röd paprika, 1 broccoli, 300 g quornfärs, 1 stor zucchini/squash, 2 burkar cremé fraiche smaksatt med saffran och tomat samt salt, svartpeppar, körsbärstomater och sweetchilisås.20180629_184649Gör så här: Grovhacka champinjoner och lök. Fräs champinjonerna i lite olja. Dela under tiden broccolin i små buketter och skiva stjälken. Låt gul lök och broccoli fräsa med en stund. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt cremé fraiche. När det puttrar fint häller du i qornfärsen och låter den koka med i ca 10 minuter. Under tiden skivar du paprikan och skär tunna strimlor av zucchinin med en potatisskalare.

Efter 10 minuter tillsätter du paprikan och kryddar med salt och peppar. Låt allt sjuda ytterligare c:a 2 minuter (eventuellt kan du behöva tunna ut såsen lite med grädde eller mjölk) innan du lägger upp quornfärsen på den strimlade zucchinin samt dekorerar med körsbärstomater och duttar över några droppar sweetchilisås. 20180629_183421Smaklig spis, återkoppla gärna om du testar rätten och trevlig kväll! //Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna