VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Små Relationsgenombrott som ger Hopp

Nu har det gått några veckor sedan sonen flyttade ut. Veckor fyllda av dagar under vilka jag ibland lyckats fokusera på fördelarna med att ha fått ett kombinerat gäst/stryk/tvättrum och att jag bara har mig själv och Råttan att hålla ordning efter. Sällan har det varit så välstädat och undanplockat här hemma.

Men det har såklart också varit dagar fyllda av sorg och längtan..

Det har inte varit lätt men jag har väntat ut honom. Väntat på ett samtal och en titt förbi. Igår kom samtalet och idag kikade han förbi medans den allsmäktige fadern väntade på honom (som oftast de senaste 14 åren) i bilen utanför.Resized_20180217_143222001_4122Jag fick en kram, den bästa på länge, och ett ”jag med” när jag sa att jag älskar honom. Råttan studsade upp och ner samtidigt som hon överföll honom med pussar i hallen. Inte så konstigt kanske med tanke på att ”det är Inez han saknar mest”..

Vi pratade om allt utom det där som han inte vill prata om ännu, d v s oss och framtiden. Men så får det vara, jag ger det sin tid och trots att skälet till hans korta besök var att hämta posten och träffa Råttan känner jag innerst inne att han var glad att se mig också.

Något han däremot inte var glad över, och jag förstår honom, var föreläggandet från Transportstyrelsen…20180620_182920Inte nog med att det tagit Transportstyrelsen många veckor att komma fram till att Tim måste komplettera sin ansökan om körkortstillstånd med ett läkarintyg gällande hans hjärthälsa, nu går väl större delen av Transportstyrelsen dessutom på semester så han får vänta på att börja övningsköra tills efter sommaren..

Men det som stör mig mest är att han återigen ”straffas” för ett icke problem. Tim har sedan den sista hjärtoperationen när han var 1.5 år inte haft några problem med sin hjärthälsa och det finns inget som tyder på att han kommer få det heller. Han spelade för fasiken t o m ishockey i Växjö Lakers U16 Elit tills för bara några månader sedan! Men ändå måste han gång efter annan bevisa att han är som vilken annan tonåring som helst, vilket jag tycker är hemskt ledsamt. //Å


Kommentarer


 1. Lars Karlsson. 20 juni, 2018 on 21:13 Svara

  Så kul att han tittade förbi.
  Du gör helt rätt som tar det lugnt.
  Lite tråkigt att dom kräver ett extra intyg men hans operation finns registrerad och få blir det så. Finns dom som aldrig får köra bil beroende på olika orsaker.
  Du en sak som är bra är att han har posten kvar hos dig.
  Jag har varit med om när det dyker upp en adressändring utan förvarning.
  Då blev min dåvarsnfe sambo ledsen.
  Ha de nu gott .
  Kram L

  • Åza Brennander 20 juni, 2018 on 22:08 Svara

   Faktum är att den inte finns registrerad på det sättet men om man är ärlig och skriver att man opererats straffas man för det. Hade han råkat utelämna det så hade han haft sitt körkortstillstånd nu.. Kram Å

   • E.S 21 juni, 2018 on 10:54 Svara

    Helt korrekt! Det är en tråkig sanning, men när det gäller myndigheter så gynnas man sällan för att man är alltför ärlig, dessutom, hur ärliga själva är personer som representerar staten, det vet vi alla. Man ska aldrig väcka en björn som sover i ett sådant här fall, man serverar nästan en björn som sover till dem på tallriken genom att berätta om något som hänt när man var nästan bebis. En sak ska man lära sig, svara på direkta frågor från en sådan myndighet, låt de ställa frågor istället och berätta aldrig något de inte frågar efter, för då blir det bara problem. Sök upp en proffsig hjärtläkare som naturligtvis säkerligen kommer att tycka att detta är trams, och som kan skriva ett tydligt yttrande till denna statliga myndighet. Synd att Transportstyrelsen inte istället ägnar sig åt de verkliga trafikproblemen, som att sätta dit alla idioter ute på vägarna som kör som galningar och som synnerligen borde omprövas om de ska få fortsätta ha körkort!

    • Åza Brennander 21 juni, 2018 on 11:58 Svara

     Ja det är verkligen supertråkigt men man lär så länge man lever! Tims hjärtläkare kommer skriva intyg på studs om han inte hunnit gå på semester vill säga…. MEM det kommer såklart dröja ett bra tag innan Tim har sitt körkortstillstånd oavsett.. Kram Å

 2. Lars Karlsson. 20 juni, 2018 on 22:25 Svara

  Okej då förstår jag
  Men man ska ju alltid vara ärlig.
  Det har jag lärt mina barn och du Tim.
  Och i bland så blir det fel tråkigt nog.
  Ja du fattar nog vad jag menar.
  Kram L

  • Åza Brennander 21 juni, 2018 on 09:58 Svara

   Jag fattar…😉💕

  • E.S 21 juni, 2018 on 10:57 Svara

   Till Lars!

   Men snälla du, det handlar väl inte om att vara oärlig, om man inte babblar om sjukdomsbilder från bebistiden! Isåfall skulle nog var och varannan aldrig kunna få körkort, eller ens kunna få ta någon försäkring i div försäkringsbolag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna