VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fara för Fredagsmyset – Det blev inte som jag tänkt mig

Igår var en sådan där dag när i princip INGENTING blev som jag hade tänkt mig. Eftersom jag är en kontrollmänniska av stora mått förstår du kanske att jag inte är helt förtjust i den sortens dagar..

Det enda som gick som planerat var inspelningen av Maqt & Miljoner med min underbara poddkollega Alexandra. Trots att det skiljer några år på oss betraktar jag henne som en riktigt god vän som just på grund av åldersskillnaden ger nya dimensioner till mitt liv. En power woman av stora mått med ett hjärta av guld och en livserfarenhet som få!20180609_082541 Det var efter inspelningen allting började spåra ur, på gott och ont..

På väg till mitt nästa möte på Kungsholmen får jag nämligen besked om att mötet är inställt. Hade jag bara vetat det en halvtimme tidigare hade jag hunnit till Theos skolavslutning i kyrkan men nu befann jag mig alltså på ett Kungsholmen som fullständigt invaderats av studenter.

På väg tillbaka mot tunnelbanan kommer jag på att jag glömde ringa tillbaka till en annan god vän igår så jag slår en signal till Cecilia som svarar ”jag trodde det var igår klockan 13 du skulle ringa”.. När hon berättar att hon snart passerar Fridhemsplan mot Gullmarsplan konstaterar vi snabbt att ödet tycker att vi ska ta en sushi lunch på hennes balkong!20180608_210750 Där blev vi sittande, med utsikt mot Globen och studenttåg, tills det var dags för mig att ansluta till nästa AW. Trodde jag…

Tobias skulle nämligen träffa ett par kompisar/kollegor vid femtiden och därefter såg jag fram emot fredagsmys med något gott att äta och en bra film i soffan. Det blev inte riktigt så. Han var nämligen kvar på gymmet och hade flyttat Aw:n till 18.30.

Men HALLÅ, man lägger väl inte en AW halv sju?? Jag insåg redan då att det där fredagsmyset var i fara och i ren protest stannade jag kvar på ett glas vin till hos Cecilia och Jocke för att ”straffa” Tobias lite för det obetänksamma och oförankrade beslutet!20180608_210641För att ytterligare demonstrera mitt missnöje promenerade jag hemåt jättesakta och hämtade Råttan innan jag anslöt till de här stiliga Militärpoliserna på Strandbistron.20180608_210623 Sällskapet uppvägde väl den sena AW:n. Där och då hade jag fortfarande förhoppningar om fredagsmys.

Eftersom Strandbistron ligger bara ett stenkast från lägenheten föreslog Tobias att vi skulle avrunda kvällen på terrassen och jag vädrade genast fara för fredagsmyset20180608_210436Råttan däremot vädrade kärlek och njöt stort av sällskapet med Kapten Henrik Fanjunkare Christofer. 20180608_210454Nu påstår jag absolut inte att det på något sätt var varken otrevligt eller besvärande med spontanbesök på terrassen, det var bara det att fredagsmyset gick upp i rök. I alla fall på det sätt som jag hade tänkt mig.

Istället blev det en väääldigt sen Foodora leverans från Koh Phangang och två nya vänner. Inte fy skam det heller såklart men med tanke på att Tobias och jag inte setts på fyra veckor och både idag och imorgon är fulltecknade med roligheter hade jag föreställt mig något helt annat.
20180608_210423Han som inte kan läsa mina tankar och inte alltid förstå mina förväntningar kom just tillbaka från en morgonkiss med Råttan och när han såg min missnöjda morgonmin bad han mig meddela när jag är glad igen innan han stängde dörren till sovrummet.

Så nu sitter jag här och väntar på att det goda humöret ska återvända med förhoppningar om att denna dagen blir lite mer som jag tänkt mig. Vilket det faktiskt finns de allra bästa förutsättningar för. En toppenlördag önskar jag dig! //Å


Kommentarer


  1. Cecilia 9 juni, 2018 on 09:39 Svara

    Solen skiner, livet leker, det var toppen igår och det blir toppen idag!

    • Åza Brennander 9 juni, 2018 on 09:45 Svara

      Jag tror du har rätt ;-). Tack för en supermysig eftermiddag. Kram Å

  2. Lars Karlsson. 10 juni, 2018 on 01:19 Svara

    Hihi läser dina rader med ett leende.
    Du har humör och är mycket bestämd .
    Det får man ha fast ibland kan man ju hålla igen lite . Men det gör inte Åza.
    Och man ska alltid vara sig själv.
    Så bara fortsätt .
    Kram L

    • Åza Brennander 10 juni, 2018 on 10:42 Svara

      Jag fortsätter!????❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna