VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tåbira, Tåvira och Miljötänk

God middag, hur miljövänlig är du idag?
Själv känner jag mig så oerhört duktig och miljömedveten från topp till tå att jag t o m klätt mig i grönt dagen till ära! Självklart blir det dessutom ekologiskt, vegetariskt och närproducerat till lunch!20180520_230953Nu är det ju tyvärr inte alla dagar i veckan jag lyckas så bra som idag men det gäller att glädjas åt de goda stunderna…20180523_115447 Något som är extra bra ur miljösynpunkt är skorna jag har på mig idag. Därför vill jag gärna tipsa om dem. De kommer från  Natural World som tillverkar skor i Spanien med fokus på miljövänlig process!20180520_231055Bomullen är ekologisk och sulan är i naturgummi som utvinns (från gummiträden) på ett hållbart vis. Tillverkningen av den färdiga skon görs på bästa möjliga sätt ur miljöhänsyn. Exempelvis är infärgningar miljövänliga och sammanfogningen mellan sula och bomull görs genom vulkanisering, ungefär som att man smälter samman materialen. Alltså inget lim används. Dessutom är allt emballage från retur wellpapp samt att de är supersköna och uppmuntrar till långa promenader istället för att ta bilen..20180520_230744 Som alltid när jag hittar något jag gillar, som inte kostar skjortan, beställer jag fler. Så dessa supersköningar kommer jag avverka i alla färgerna ovan i sommar.

En annan cool grej är att de doftar som godis eller luktsuddigum vilket innebär att jag vågar mig på att gå barfota i dem en hel dag utan att riskera tåbira (har jag just fått veta att det heter)! Svägerkan/kollegan upplyste mig nämligen nyss om att det inte alls heter Tåvira (som jag sagt i 45 år).. Jag undrar bara vad fasiken öl (bira) har med fotsvett att göra och varför mitt miljömedvetna inlägg plötsligt kom att handla om det. Märkligt.. //Å

Ps. Natural World hittar du bl a i Skoman butikerna.


Kommentarer


  1. Katarina 23 maj, 2018 on 16:54 Svara

    Hej, kom på en sak när jag läste om tåbira; min yngste son hade ett bra namn för det, nämligen ”gåfetta”. Tycker det är riktigt bra, du går mycket då blir fötterna fettiga (svettiga). Vi använder det än idag. Snygga pjuck!

    • Åza Brennander 23 maj, 2018 on 19:14 Svara

      Genialt ju!!! Gåfetta får det bli! Tack❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna