VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

1,5 ÅRSKRIS – Den som säger att RELATIONER är lätt ljuger

Den som påstår att det där med relationer är en lätt ekvation att få ihop vill jag påstå är en lögnare. Jag menar hur skulle det kunna vara lätt med hundar, ungar, jobb, Ex och olika bostadsorter?

Enligt mig är det i alla fall sannerligen allt annat än lätt och jag får erkänna att jag mer än en gång funderat över om det inte vore bättre att lägga ner relationen med Tobias.  20180406_190128Ska jag vara helt ärlig är det faktiskt så att vi nyligen hade en ordentlig härdsmälta där vi båda ifrågasatte om viljan att få vår relation att fungera var större än problemen och svårigheterna runtomkring.

Kalla det 1,5 års kris eller vad du vill men tillsammans med min livscoach Natalia Pšajd gjorde jag en lista och det är dit jag vill komma med kvällens blogginlägg…

Gör en lista och gå inte bara på känslor när du ska fatta avgörande beslut. Oavsett vad det gäller…
20180113_144511Efter att ha gjort en lista med + och – samt vad som är allra viktigast för mig i en relation hade jag svart på vitt och kunde med lätthet konstatera att minuskontot både innehöll mindre och oviktigare saker än pluskontot. När Natalia dessutom ställde mig mot väggen med frågan ”skulle du vilja byta ut slarvig mot omtänksam” började polletten falla ner.thinking-2472985_1280När jag senare pratade med min goda vän Cecilia Ljung, som berättade att hennes faster sagt ”om du gillar mannen du träffat mer än 50 % har ni mycket goda förutsättningar”, insåg jag att nyckeln till en god relation stavas KOMPROMISS.

Så med en titt i backspegeln konstaterar jag återigen att jag har en hiskelig tur som hittat en man som jag gillar betydligt mer än 50 % av tiden och vi båda är 100 % eniga om att vi fortsätter ”kämpa” vidare tillsammans. 😉
//Å


Annons

Kommentarer


 1. Lars Karlsson. 24 april, 2018 on 20:58 Svara

  Ja du Åza det är inte lätt.
  Avståndet påverkar mycket. Jag har upplevt detta. Är det 6 mil enkel resa så är detta inte något problem. Då kan man träffas varje dag om man klurar lite. Men över 20 mil blir det en annan sak. Är detta sedan hundar och ungar . Då blir de jobbigare.
  Fast är det kärlek så löser man det.
  Klart detta blir komprimisser. Men detta är det ju värt.

  Kram L

 2. Monica i Nacka 24 april, 2018 on 23:39 Svara

  Klart det är tufft med distans.., men kämpa, ni är så fina ihop å då tänker jag inte bara på utsidan…
  Tänk va starkt detta gör er… å så kul som ni har strålar ju om er ❤️ Kram Monica

 3. Tina 25 april, 2018 on 07:53 Svara

  Som jag skrivit förut, distansförhållande är inte lätt. Och har man dessutom minderåriga barn, blir det ytterligare lite kämpigt. Regel 1, öppenhet, ärlighet och rak kommunikation.
  Man får lägga sina olater åt sidan, eller jobba på dem. Har man varit singel länge, tar det lite tid att kompromissa om saker o ting.
  Kärleken är inte lätt, men det går.
  Kram till er båda

  • Åza Brennander 25 april, 2018 on 20:00 Svara

   Kloka ord som alltid Tina. TACK! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna